icon

Je nadmutá po umělém nebo po mateřském mléku?

tipry
29. srp 2015

Holky prosim o radu. Sára uz ted 2 dny za sebou skoro cely den probreci, porad hrozne prdi a krka. Krkne si hodne dvakrat treba i 2,5 hodiny po krmeni. Musi mit v sobe asi hroznyho vzduchu nebo ja nevim. Kojim a 2x denne dokrmuju UM. V utery jsem menila UM, davam ted Bebu Comfort. Ja uz nevim co mam delat, skoro nic nejim, aby ji nic nenadymalo. Ja se jen bojim, abych ji nejak nevedomky neublizovala. Takhle hodne nikdy neprdela a nekrkala. Cim by to mohli byt? Mym mlikem, UM nebo kombinace? Mam zkusit jen kojit nebo se vyprdnout na kojeni a davat jen UM?? Jsem z toho fakt uz nestastnaemoticon(

tipry
autor
29. srp 2015

Je ji 11 týdnů... Jsem zapomněla napsat.

milmic
29. srp 2015

Těžko říct, co maličkou trápí, to se takto asi nedá dost dobře posoudit.
Ano, bříško ji bolet může, ale zase na druhou stranu průchod zajištěn, prdí, kaká, krká.... Moje maličká prdí taky hodně, ale neplače kvůli bříšku, je to individuální.

Může jí vadit UM, přece jen je to kravské mléko, může tam být nějaká alergie, citlivost,... Zvlášt pokud jsi změnila a pláče po tej změně, může jí to UM vadit.
Ale může to být i něco jiného. Záleží na tom, jak spinká, kde spinká, jestli spinká kvalitně, jestli ji celý den prochováš a pláče i přes to, ... strašně těžko říct, těch možností je strašně moc.

Mě maličká plakala asi měsíc, něk2dy po 7 týdnech to začalo a plakala pořád. Vůbec jsem nepřišla na to proč, co jí v té době trápilo. Pomohla hodně nosit v šátku, zavinovat někdy třebas i na bdění na chvilku pevně zavinout, pořád chovat, ideálně neodkládat. 😅

Zkus jenom kojit, proč vlastně dáváš UM? Potřebuje ten dokrm nutně? Možná by to pomohlo, kdyby neměla tu bílkovinu kravského mléka. Můj synek na to třebas byl citlivý a pak strašně plakal.

tipry
autor
29. srp 2015

Ono ji uz od narozeni trapi brisko, trpi hodne na prdiky. Takze hodne chovam, nikdy jsem ji nenechala vyrvat. V noci spi docela dobre, vstava jen jednou v noci na jidlo a to se vzbudi jen proto, ze zacne prdet a kroutit se. Mlika mam malo, takze ji uz mesic dokrmuju 2x denne a vzdycky tu stovku jeste vypije, takze hlad asi ma. Jinak by to preci nevypila... Nevim, asi musim vydrzet a snad se to samo srovna. Ja se jen bojim, aby ji treba nebolelo bricho tou kombinaci MM a UM. A UM jsem vyzkousela uz 3 druhy...☹

kacbal
29. srp 2015

@tipry nám tohle dělal náš Kryštůfek taky - prděl hodně, ale přesto se i tak hodně kroutil. Celkem nám pomáhalo přikládat teplé obklady na bříško a kmínový čajík. Už mu dáváme taky UM, a také jsme to zkoušeli řešit změnou - přešli jsme na Hami na citlivá bříška, a přišlo mi to lepší, mlíčko mělo ale pak výpadek, tak jsme přešli zpátky na Hipp a bylo to už také v pořádku. Jsou dny, kdy ho to ještě chvilkama trápí, ale celkově je to dobré. V noci se nám taky ještě občas probudí, a prdí a kroutí se, ale většinou za chvilku usne. určitě se to i u Vás zlepší

tipry
autor
29. srp 2015

@kacbal a kombinujes MM a UM nebo uz jste jen na UM? Asi proste musim vydrzet no. Ja se uplne modlim, aby to tim tretim mesicem zkoncilo...

kacbal
29. srp 2015

prvně jsme byli také na kombinaci, pak jsem ze zdravotních důvodů musela kojení ukončit a už jsme pouze na UM. Když jsme kombinovali, tak mi taky přišlo, že byl víc plačtivý. ale konzultovala jsem to s laktační poradkyní i s doktorkou a ty mi říkaly, že si nemyslí, že by kombinování způsobovalo větší nadýmání. Spíš opravdu možná to UM mu nesedí. Jsou i mlíčka přímo pro děti, které jsou alergické na bílkovinu kravského mléka. Ale to by bylo lepší asi prvně zjistit, zda to tak opravdu je i u Vás. Jinak za nás UM Hipp - chutově dobré a i ho malý dobře snáší a pak to Hami snášel velice dobře, akorát chutově mě přijde nahořklé, ale malýmu chutnal

kacbal
29. srp 2015

@tipry já teda musím říct, že problémy jsme měli mezi 2-3 měsícem a teď skoro ve 4 měsíci se mu to začíná trochu vracet. ale není to nic hrozného. bereme i homeopatika na nadýmání, protože se v noci dost kroutil a ty mi přijdou, že zatím nijak extra neúčinkují