icon

Je nutné řešit tržnou ránu den po úrazu?

27. črc 2023

Prosím o názor..syn si včera rozřízl ruku. Otec mu to vydezinfikoval, stáhl naplastmi k sobě. Na pohotovost sním bohužel nejel :-/ budu s nim dnes v poledne. Jely byste to prosím ještě řešit? Dekuji

Je nutné řešit tržnou ránu den po úrazu?
escapelle
27. črc 2023

Určitě. To je na šití.

autor
27. črc 2023

@escapelle Dekuji za názor, i tak pozde mu to myslíš zašijou? Někdy ti chlapi fakt nemysli :(

ivkasolavova
27. črc 2023

Určitě hned na chiru to zasiji

konidana
27. črc 2023

Jestli to má dobře stažený mašličkama, tak už bych to asi neřešila. Ale bude se mu to možná šklebit a bude mít větší jizvu. PO 24 h to už je zaschlý a šití už tomu moc nepomůže. Leda ta prevence šklebení - když měl kluk podobnou ránu na koleni nebo na holeni, tak se mu to bez šití hojilo snad měsíc, jak to furt praskalo. On to neřešil a např hrál fotbal kde ho okopávali apod.

autor
27. črc 2023

@konidana mašličkama to stáhlé nemá, jen obyc naplastma. Stalo se to včera v 8 večer, tak by jel po 16h😇

konidana
27. črc 2023

takže záleží i na tom jak je dítě akční - jestli klidný pohodář který se o ruku bude bát, tak se mu to v klidu zahojí , jestli poděs, tak bych jela ať mu tram dají aspoň jeden steh, aby to drželo.
Ale myslím že jizvu už bude mít větší tak jako tak

Já dycky stříhám mašličky z náplastí.
No každopádně návstevou chirurgie nic nezkazíš

galatea_a
27. črc 2023

Jeď k doktorovi, lepší pozdě než vůbec. I kdyby ti řekli, že už tomu moc nepomůžou, aspoň budeš vědět, žes udělala, co šlo.

jancazao
27. črc 2023

Jejda chudáček 😢
Jela bych. Já jsem se pořezala ve 12 na loktu a otec mě odmítal odvézt na pohotovost. Jeli jsme až se maminka vrátila. Mám jizvu širší a ne moc hezkou, ale srostlo to dobře.

palja
27. črc 2023

Určitě na šití, škoda, že s ním nejel hned. Ano, i den po úraze to zašijou.

elis16
27. črc 2023

Zajelá bych určitě na chiru. Přítele kdysi kla do ruky flexa a vypadalo to dost podobné. Hrál si na hrdinu, ze to zvladne bez doktora a nakonec po par dnech vyrazil. No dostal sprda, ze měl přijet hned.

miryp
27. črc 2023

Dcera si potrhala stehno o sklo, šilo se to druhý den. Za mě je toto na pár stehů určitě.