Je nutné řešit tržnou ránu den po úrazu?
Prosím o názor..syn si včera rozřízl ruku. Otec mu to vydezinfikoval, stáhl naplastmi k sobě. Na pohotovost sním bohužel nejel :-/ budu s nim dnes v poledne. Jely byste to prosím ještě řešit? Dekuji

@escapelle Dekuji za názor, i tak pozde mu to myslíš zašijou? Někdy ti chlapi fakt nemysli :(
Určitě hned na chiru to zasiji
Jestli to má dobře stažený mašličkama, tak už bych to asi neřešila. Ale bude se mu to možná šklebit a bude mít větší jizvu. PO 24 h to už je zaschlý a šití už tomu moc nepomůže. Leda ta prevence šklebení - když měl kluk podobnou ránu na koleni nebo na holeni, tak se mu to bez šití hojilo snad měsíc, jak to furt praskalo. On to neřešil a např hrál fotbal kde ho okopávali apod.
@konidana mašličkama to stáhlé nemá, jen obyc naplastma. Stalo se to včera v 8 večer, tak by jel po 16h😇
takže záleží i na tom jak je dítě akční - jestli klidný pohodář který se o ruku bude bát, tak se mu to v klidu zahojí , jestli poděs, tak bych jela ať mu tram dají aspoň jeden steh, aby to drželo.
Ale myslím že jizvu už bude mít větší tak jako tak
Já dycky stříhám mašličky z náplastí.
No každopádně návstevou chirurgie nic nezkazíš
Jeď k doktorovi, lepší pozdě než vůbec. I kdyby ti řekli, že už tomu moc nepomůžou, aspoň budeš vědět, žes udělala, co šlo.
Jejda chudáček 😢
Jela bych. Já jsem se pořezala ve 12 na loktu a otec mě odmítal odvézt na pohotovost. Jeli jsme až se maminka vrátila. Mám jizvu širší a ne moc hezkou, ale srostlo to dobře.
Určitě na šití, škoda, že s ním nejel hned. Ano, i den po úraze to zašijou.
Zajelá bych určitě na chiru. Přítele kdysi kla do ruky flexa a vypadalo to dost podobné. Hrál si na hrdinu, ze to zvladne bez doktora a nakonec po par dnech vyrazil. No dostal sprda, ze měl přijet hned.
Dcera si potrhala stehno o sklo, šilo se to druhý den. Za mě je toto na pár stehů určitě.

Určitě. To je na šití.