icon

Je typické, když je vyrážka a osypaný jazyk při spálové angíně?

soptinda
14. kvě 2026

Maminky,
Měly vaše děti vždy při spalove angine typickou vyrážku a osypany jazyk?
Nám paní doktorka určila jen pohledem do krku spálovou angínu.
Malou bolela hlava, extrémní únava, 1,5 dne horečka 38°…poté velká bolest v krku.
Ale osypana není ani jazyk

majca16
14. kvě 2026

Vyrážku neměla nikdy a to měla spálovou angínu minimálně 4x. Jednou měla malinový jazyk to dr.nedělala ani výtěr jinak ho dělá vždy.

darris43
14. kvě 2026

Pokud si nejsi jistá, klidně bych se nebála ještě zavolat a zeptat se třeba na stěr nebo CRP, hlavně kdyby se to nelepšilo nebo se objevilo něco dalšího. Ono někdy virová angína může vypadat podobně. 🙂

j.a.n.i
14. kvě 2026

Ne, nemely, nevědět, ze jim radi ve skolce, tak by to doktorku ani nenapadlo.

prosincovemimi
14. kvě 2026

Nikdy a to měl spálu během jednoho roka asi 8x. Jednou dokonce dobral v sobotu ATB a v pondělí ji měl zas.

soptinda
autor
Včera v 05:32
@prosincovemimi

Nikdy a to měl spálu během jednoho roka asi 8x. Jednou dokonce dobral v sobotu ATB a v pondělí ji měl zas.

@prosincovemimi a jak dlouho jste bývalí doma ze skolky

prosincovemimi
Včera v 06:38
@soptinda

@soptinda V té době už bohužel chodil do školy ,takže jsem musela "spěchat", aby byl co nejdřív ve škole. ATB měl na 10 dní ,tak po 14ti šel do školy. Jak říkám, měl ji tak často, že jsem čekala ,až mi zazvoní doma OSPOD 🫩 Pak jsem mu nechala nasadit Bronchovaxom a on té doby dobrý 🙏

prosincovemimi
Včera v 06:39
@soptinda

Pokud ale máte vy možnost nechat ho doma ,tak ho určitě nech. Aspoň tři týdny a mezitím mu nasadit vitamíny na posílání imunity.
@soptinda

soptinda
autor
Dnes v 05:11
@prosincovemimi

Pokud ale máte vy možnost nechat ho doma ,tak ho určitě nech. Aspoň tři týdny a mezitím mu nasadit vitamíny na posílání imunity.
@soptinda

@prosincovemimi a na jak dlouho jste měli ATB? My máme přijít po 7 dnech na kontrolu s moci

prosincovemimi
Dnes v 06:03
@soptinda

@prosincovemimi a na jak dlouho jste měli ATB? My máme přijít po 7 dnech na kontrolu s moci

@soptinda na 10 dní. Proč s močí?