icon

Je únava u dětí s horečkou normální?

20. zář 2025

Ahoj.
Syn měl dopoledne horečku 39,5 a dala jsem Panadol čípek. Šel spinkat. Kroutil se, kňoural… horečka ne a ne jít dolů.
Kolem 14h jsem mu udělala vlažnou koupel , teplota klesla ale jen na chvili. Dal si banan, hodne se napil chvilku se prosel a pak knoural ze je unaveny a chtel spinkat. Tak jsem mu dala po 4h Nurofen cipek a dala opet spinkat
Teplota mu klesla na 38.2 a spinka asi hodinu uz…
Je to normalni? Je takhle unavený z te horecky?

j.a.n.i
20. zář 2025

A co jiného by mel pri horecce delat?

autor
20. zář 2025
@j.a.n.i

A co jiného by mel pri horecce delat?

@j.a.n.i mám spíše zkušenosti opačné… jednou v životě měl horečku nad 38 a to nespal naopak vůbec

enikla
20. zář 2025

Ja kdyz mela 39,5 tak sem jen ležela. Je to uplne normální, kdyz je někdo nemocny a obzvlášť s horečkou.
Nechte ho odpočívat. To potřebuje.

lv
20. zář 2025

Jo, je. Když to klesne o stupeň, tak je to dobře, že spí

autor
20. zář 2025

Takže ho nemám budit? Co když bude spát do večera a pak v noci ne

lv
20. zář 2025
@anonym_autor

Takže ho nemám budit? Co když bude spát do večera a pak v noci ne

@anonym_autor bude, u nemoci bude spat i v noci

anonym_65082c
20. zář 2025

A ty když máš horečku tak snad nejsi unavená?🤷‍♀️

hennrietta
20. zář 2025

Dcera měla poprvé 39 loni na Vánoce. V té době měla 3 roky. Přes den nespala od 2 let. Týden nic nesnědla, jen popíjela vodu. Spinkala a nebo se koukala na pohádky. Bylo to šílený. 5 dní horečky, které se nedaly srazit. Takže každá nemoc má jiný průběh, ale tělo se s tím musí vypořádat a je to záhul.
Já teda když jsem nemocná, tak jsme unavená a spavá. Ty ne?

palja
20. zář 2025

Obě dcery při horečce prospí vzdycky celý den i noc, úplně normální.

autor
20. zář 2025

Tak jste mě trošku uklidnily. Už zase spinká… byl vzhůru hodinku, vždycky něco sní (chce hlavně ovoce) a pije sám od sebe hodně vody. Ale má opět 39,5 a Panadol nezabírá… Nurofen můžu dát až za 3 hoďky. A má studené končetiny takže prý ani ochlazovat nemůžu

lv
20. zář 2025
@anonym_autor

Tak jste mě trošku uklidnily. Už zase spinká… byl vzhůru hodinku, vždycky něco sní (chce hlavně ovoce) a pije sám od sebe hodně vody. Ale má opět 39,5 a Panadol nezabírá… Nurofen můžu dát až za 3 hoďky. A má studené končetiny takže prý ani ochlazovat nemůžu

@anonym_autor zkus jen úplně odkrýt, přitulit se tělo na tělo. Obklad ba čelo. Léky dobře dávkuj - přepočet na kg, ne dle věku.

anonym_6f9162
20. zář 2025
@lv

@anonym_autor zkus jen úplně odkrýt, přitulit se tělo na tělo. Obklad ba čelo. Léky dobře dávkuj - přepočet na kg, ne dle věku.

@lv Jak se to prosím dávkuje? A zabírá lépe ibuprofen nebo paracetamol? Dcera má 4 roky a 15kg a syn 8m a necelých 10kg. Ať jsem připravena. 🙏

autor
20. zář 2025
@lv

@lv ano dávám čípek zatím. Sirup dávám až v noci, když spinká. Dávkování mám stažené z netu od nějakého doktora, od té doby to mám jako příručku 🙏🏻

kleio
20. zář 2025

Když měla moje dvouletá dcerka chřipku, spala asi 20 hodin denně, byla jak hadrová panenka, 3 dny jedla jenom hroznové víno, dost mě to děsilo...

autor
20. zář 2025
@kleio

Když měla moje dvouletá dcerka chřipku, spala asi 20 hodin denně, byla jak hadrová panenka, 3 dny jedla jenom hroznové víno, dost mě to děsilo...

@kleio ano zatím to máme dost podobné. Dnes celý den v postýlce a když vstal dal si také hroznové víno nebo banán, napil se a chtěl zase spinkat..

lv
20. zář 2025
@anonym_6f9162

@lv Jak se to prosím dávkuje? A zabírá lépe ibuprofen nebo paracetamol? Dcera má 4 roky a 15kg a syn 8m a necelých 10kg. Ať jsem připravena. 🙏

@anonym_6f9162

lv
20. zář 2025
@anonym_autor

@lv ano dávám čípek zatím. Sirup dávám až v noci, když spinká. Dávkování mám stažené z netu od nějakého doktora, od té doby to mám jako příručku 🙏🏻

@anonym_autor 100mg? To je dávka (pokud bere každých 6h) pro 8kg dítě, nevím jestli jsi psala váhu..

kleio
20. zář 2025
@anonym_autor

@kleio ano zatím to máme dost podobné. Dnes celý den v postýlce a když vstal dal si také hroznové víno nebo banán, napil se a chtěl zase spinkat..

@anonym_autor My jsme byli u lékařky, ta nám potvrdila tu chřipku (bylo to letos asi v únoru) a říkala, že malé děti to často může takhle sebrat. Nakonec jsme jeli i na pohotovost, protože měla fakt čtyřicítky a nešlo mi to srazit. Na pohotovosti jí ale naměřili jen přes 37, vynadali nám a poslali nás domů 🙈. Od té chvíle už jí bylo líp a nabrala zpátky sílu (když jsme přijeli z pohotovosti, tak se poprvé po dvou dnech sama od sebe posadila). Tak takhle to bylo u nás...

enikla
21. zář 2025

Ja mam takovy tahák.