icon

Je vhodné poslat dceru s laryngitidou na školní výlet?

26. kvě 2024

Ahoj holky, dcerka ve středu byla u MUDr a paní doktorka říkala, že je na začátku teprve, dostala kortikoidy kdyby hodně kašlala a jinak fenistil kapky na otok.
No je bez teplot, jen v noci se teda potí jak ďas, nekašle nějak moc, takže jsme ty kortikoidy zatím nevyuzily a jen občas ty fenistil kapičky, byla komplet bez hlasu, dnes už lepší. Má otázka, v úterý jedou se školkou na celý den na výlet (zámek) a ona se tak těší, ale ještě furt má rýmu a ten hlas není ještě 100% občas i zakašle, já vůbec nevím zda ji dat do školky.. protože přece jenom bude zase s dětmi a ještě k tomu celý den pryč. Přijde mi to ještě brzy..
co myslíte vy? Děkuji.

jasminek2012
26. kvě 2024

Neposlala bych ani náhodou.

pampeliska1313
26. kvě 2024

Dala bych na svůj pocit. Syn měl laryngitidu několikrát a většinou přišlo zhoršení “zniceho nic” a lepšení trvalo dlouho - plácal se v tom třeba dva týdny i dýl (pokud počítám do úplného uzdravení) Ale neměl kortikoidy a tak, takže to nevim jak moc působí. Osobně bych nedala, měla bych strach.)

autor
26. kvě 2024

@pampeliska1313 Holky děkuji moc, taky se na to necítím právě, ale zas nechci plašit když je jakoby “v pohodě” ale necítím to tam, když jde o tohle zrovna.😏

dota11
26. kvě 2024

Rozhodně bych nedávala. Starší syn trpěl na laryngitidy hodně (poprvé jel sanitkou, pak jsme doma měli na záchvaty právě ty kortikoidy) a já sama ji mívám pár krát do roka a není to sranda. Potřebuje hlavně klid, nám to třeba často pak "sjede" na průdušky. Bylo by pro ní i těžké to udýchat a pak by se zase zhoršila. A na to berete jen Fenistil?

dyechampion
26. kvě 2024

Ne. Probuh

jana_zofie
26. kvě 2024

To bude asi zalezet na tvem pocitu. U syna je laryngytida vetsinou tak dvoudenni zalezitost, takze toho bych po vikendu poslala. Ale jak rikam. On se jednu noc dusi a druhy den to na nem nepoznate.

autor
26. kvě 2024

@jana_zofie Tak nějak je to i u nás, akorát se nedusí, jeden den kašle a druhý den nic…

@dota11 ano ano, dostala jen fenistil kapičky na otok, že je prý na začátku, kortikoidy kdyby nahodou se začala dusit, což ne..

barulina
26. kvě 2024

Synovi vždy a to byl 3x hospitalizovan a pak několikrát Ataka zvládnutá doma, přešla laryngitida do klasického onemocnění. Neposlala bych

autor
26. kvě 2024

@barulina Děkuji moc

ladyhacek
26. kvě 2024

určitě ne. Teplým počasím se to zhorší.

autor
26. kvě 2024

@ladyhacek To jsme dnes právě viděli, neteř mi odjizdela do školy v přírodě, jen 20 min “jen” jsme byli na sluníčku a přišli jsme domu kolem 16 hod a teplota a spala až do 20 hod ani vysavač ji nevzbudil 😂
Tak jsem ji omluvila do středy a pak uvidíme🙂
Teď jak je teplo tomu moc nepřidá, ale prý čerstvý vzduch udela dobře, tak nevim co už🫣😂

ladyhacek
27. kvě 2024

čerstvý, ale studený vzduch. Pár laryngitíd máme už za sebou. V zimě jsem se synem chodila po dvoře, zabalila ho do deky a chodli jsem aby se nadech. Spal mi v náručí u otevřeného okna.