icon

Je výplach nosu bezpečný pro děti?

me_druhe_ja
3. led 2026

Asi po 10 letech jsem se konečně odhodlala a koupila si takovouto "spršku" na výplach nosu. Měla jsem za to, že je to to samé jako konvička. Vkládám do toho naděje, že to pomůže hlavně synovi ke zkrácení rýmy: vždycky má silnou rýmu, hodně tu zadní 14 dní i déle ať dělám co dělám.
Ale teď si hledám nějaké info a prý to konkrétně tohle může mít moc silný tlak (i když podle mě to teče gravitací i když mačkam dole cuplik, ale to snad proto, aby to teklo) a může to zatéct do ucha....
Tak jako nerada bych mu ještě ublížila....Na sobě jsem to zkoušela, je to zvláštní pocit, ale žádnej extra tlak necítím. Spíš jen tu vodu co protika.
Děti mají 5 a 6 let.

Je výplach nosu bezpečný pro děti?
hvezdicka09
3. led 2026

@me_druhe_ja syn má pět let a zvětšenou mandli. Proplachuju mu nos, i sobě, neskutečně to pomáhá. Máme respimer konvičku, s tímto konkrétně zkušenost nemám ale myslím ze to bude podobný princip. Za mě urcite ten respimer lepsi jak konvička.

mrkvovydort
3. led 2026

Mám něco podobného, žádný super tlak to není, za mě je to super

me_druhe_ja
autor
3. led 2026
@hvezdicka09

@me_druhe_ja syn má pět let a zvětšenou mandli. Proplachuju mu nos, i sobě, neskutečně to pomáhá. Máme respimer konvičku, s tímto konkrétně zkušenost nemám ale myslím ze to bude podobný princip. Za mě urcite ten respimer lepsi jak konvička.

@hvezdicka09 jo mandli už nemá dýl.🙂 taky doufám, že to pomůže...při rýmě i preventivně chci vyplachovat. 🙂

me_druhe_ja
autor
3. led 2026
@mrkvovydort

Mám něco podobného, žádný super tlak to není, za mě je to super

@mrkvovydort jj, taky mi to přijde. Díky🙂

leilinka1234
6. led 2026

Máme podobnou lahvičku na výplach a je to super. Jen se teda nesmí jet "na sílu", aby se druhou dírkou vyplavila nudle. Trpím na rýmy, kdy v nose nic není a mám jen ucpanou sliznici a na to to není vůbec, to je na ty uši děsnej tlak, občas jsem zažila pěknou bolest uší. Ale klasickou rýmu s nudlema to vyčistí skvěle.

me_druhe_ja
autor
7. led 2026
@leilinka1234

Máme podobnou lahvičku na výplach a je to super. Jen se teda nesmí jet "na sílu", aby se druhou dírkou vyplavila nudle. Trpím na rýmy, kdy v nose nic není a mám jen ucpanou sliznici a na to to není vůbec, to je na ty uši děsnej tlak, občas jsem zažila pěknou bolest uší. Ale klasickou rýmu s nudlema to vyčistí skvěle.

@leilinka1234 děkuji, nechci jet na sílu. Vždycky před nos co nejvíc vysmrkam 🙂