Jídlo pro miminko po operaci. Holky, co byste vzaly?

majena39
14. led 2024

Ahoj!
Se 14 měsíční dcerou nás čeká jednodenní operační výkon. Prý ji mám donést jidlo, které tam bude po operaci jíst. Od nich nic nedostane.
Co byste vzaly holky?
Bude to v celkové anestezii, takže jogurty a přesnídávky se mi nezdají vhodné, je to kyselé a na lačný žaludek to nevidím jako dobrý nápad.
Máte někdo zkušenost? Co se osvědčilo?

zuzkasim
14. led 2024

Takhle jsem nikdy neuvažovala, vždy jsem měla po operaci už velký hlad a těšila jsem se na to, až budu moct konečně jíst. Vzala bych jí něco, co má ráda, přece jen, budete v jiném prostředí, možná ji bude něco bolet, takže kde budeš mít velké šance, že to sní. Jestli kyselé nebo jiné, nevím, zda je natolik důležité. Spíš ta pohoda.

martt
14. led 2024

@majena39 Byla jsem s dětmi několikrát v nemocnici na nějakém zákroku. Vždy jim dávali nejdříve něco suchého piškoty, rohlík. Piškoty jsem jim vždy namáčela do čaje. Ja bych volila tak pokud by nás pouštěli ten den domu. Vzala bych ji právě nějaký piškot,rohlík a do termosky čaj. A doma bych si připravila den předem třeba polévku až bychom večer přijeli aby se doma najedla něčeho teplého. Ale samozřejmě záleží jak bude anestezii snášet.

xnikolan
14. led 2024

Já když jsem byla v nemocnici se synem tak to nikdo neřešil, operace ráno (triselna kýla), oběd dostal to co ostatní, potom jogurt, přesnídávku, piškoty. Vlastně mu ještě před obědem donesli i svačinu, protože snídani neměl a na operaci byl hned v 8, tak aby neměl hlad, a to měl jahlovou kaši, což teda nechtěl. V té době měl rok a čtvrt.

kristyn86
14. led 2024

S dcerkou jsem jezdila na narkozu od roka a vzdy nejdriv piskoty a rohliky. Nebo takhle. Nejakou dobu,myslim,ze cca 2 hodiny po narkoze se vubec nesmi jist a pit. Nejdriv se zacina pozvolna s pitim(voda,caj) a kdyz to dite v sobe udrzi a neblinka,tak pak teprve postupne ty piskoty nebo rohlik. Pak i presnidavku odpoledne klidne, ovocne tycinky,kukuricne krupky apod..Veceri uz doma mivala normalni.A pred spanim i Sunar nebo kojeni...Jo a dokud byla kojena,tak jakmile mohla pit,tak jsem ji mohla i kojit. Jen jsem ten den nedavala mlecne (jakoze jogurt,Pribinak),tucne (rizek)

utrikocku
14. led 2024

@majena39 vzala bych ji, co normálně jí. Dcera byla na mixovanem jídle v tom věku, brala jsem domácí do skleničky. Klidně první dvě hodiny něco suchého, rohlik, piškoty, ovocnou presnidavku a potom, co běžně doma jí. Určitě tam bude lednice a mikrovlnka. Pokud kojite, tak to je jasné, jinak UM... klidně i nějakou kaši, pokud děláte...

majena39
autor
14. led 2024

@zuzkasim no bála bych se u těch jogurtu a přesnídávek, že po tom kyselém po anestezii bude blindit 🙂

Jinak všem děkuji za nápady. Takže kojení a nějaký piškot naše trápení snad vyřeší 🙏

kristyn86
14. led 2024

@xnikolan Fakt jo?Tak to dcera vzdy bez jidla od nich. Prinesli jen snidani a obed me.