icon

Jsou to příznaky autismu? 2letá dcera skládá, řadí věci

yanita177
26. pro 2015

Dobry den. Prosim o radu. Mam 2 letou dceru, doma ma tri jazyky, takze tomu prikladam nejvetsi vyznam, proc se jeste nerozmluvila. Rika plno slov, jako mama, tata, mimi atd. a uziva je opravdu na dane veci ci osoby. Znepokojuje me, ze casto chodi po spickach a sklada, radi veci vedle sebe, toci se dokola. Napr. vysklada korenky do oblouku, kostky na sebe atd. Kdyz ji je vezmu, v drtive vetsine se nezlobi. Jakmile je dosklada, sama si zatleska a hned se po me diva a ceka, az ji pochvalim. Zboznuje pisnicky, tleska, toci se, ukazuje na veci, casti tela. Rada se smeje, mazli a pusinkuje. Objima nas atd. Na druhe deti reaguje pozitivne, rekne 'mimi', bude si vedle nich hrat, bohuzel jeste ne s nimi. Prosim, myslite, ze by mohla mit priznaky autismu? Dekuji

mysicka_lb
26. pro 2015

Nejsem odborník, ale podle mě jde o zcela normální projevy dvouletého dítěte. Synovi je 21 měsíců a sedělo by na něj do puntíku vše, co jsi napsala, kromě těch tří jazyků. Vůbec mě nenapadlo, že by s ním bylo něco v nepořádku.

krystalka
26. pro 2015

Mám syna s vývojovou dysfázií a u téhle diagnózy se dost často objevují příznaky podobné autismu, takže o tom něco trošku vím.....ale u vaší dcerky mi přijde, že je to úplně normální chování 2 letého dítěte....a to, že ještě moc nemluví, to v tomhle věku není zase až tak výjimečné i u dětí, co mají jen jeden jazyk, natož když vy máte dokonce 3.....a skoro všechny děti v určitém věku něco rády skládají do řady apod....a hra s ostatními dětmi se většinou rozvíjí až kolem 3.roku, do té doby si děti hrají spíš vedle sebe, než spolu...to přijde až později....

alcar
27. pro 2015

Dceri je 21 mesicu a chova se podobne. Rada preliva, presypava, sama si sklada kosticky atd. Zatim se nerozmluvila, rika pouze par cilenych slov a prijde mi uplne normalni. 🙂 A tvoje dcera je podle me taky uplne normalni, nevidim v tvem textu nic, co by z ni delalo uz ted autistu. Po spickach chodi obcas i ma dcera, ale to jen protoze ji to bavi. A co se tyce jazyku, moje neter ma od mala take tri jazyky - cestinu, slovenstinu a anglictinu a obstojne se rozmluvila az kolem tretiho roku. 😉

zuzka_b2
27. pro 2015

Uplne normalni dvoulete dite 😀 ted jsem se pobavla, budete jeste vetsi plasan nez ja! Nebojte, je rozhodne v poradku.

kulatakosticka
27. pro 2015

Ne, dcera je naprosto v pořádku. Též o autismu něco málo vím. Chůze po špičkách je normální u všech dětí, zpevňují si tím nožičky, řady taky dělá každé dítě a hraní v kolektivu začínají zvládat tak kolem třetího, čtvrtého roku, kdy si zvládnou osvojit, že pravidla hry nejsou podle nich.

konik_mischel
27. pro 2015

Co se zeptat dětské doktorky? Pokud Vám neřekla něco jiného, je dítě v pořádku.... ta Vaše dítě zná a viděla ho, myslím, že hledat diagnózy na MK je vcelku zcestné v době lékařské péče 😒

zuka90
28. pro 2015

Někde jsem četla, ze děti s autismem se nemazli, neopetuji lásku pusinkami apod. Podle me mate normální dítě.

petramarie
28. pro 2015

Ani by mě nenapadlo, že je s Vaši dcerkou něco v nepořádku. Plašíte se zbytečně. Nehledat, kde nic není. 🙂 Pěkné dny.

sarivojvodova
28. pro 2015

Zuka 90 To není pravda nás brácha má autismus, jsou mu 4 a vždy se pusinkoval a mazlil ale jen s dvemi lidmi. Ségra a máma.

gita17
Odpověď byla odstraněná
lajla
28. pro 2015

Gito a Vy také...nivě registrovaná a strašně chytrá🙂
Viz otázka myslím že s dcerkou je vše naprosto v pořádku...

luciamala1979
29. pro 2015

klud. Syn je tiez s troma jazykmi, 2 ročný povedal mama a brrrrrrrrr na čúranie i auto :D
rozkecal sa až neskor, je tip top, hovorí plynule anglicky v 5 rokoch. Už vtedy a dodnes mu to trvá, radil věci, ukladal, skladal, bol aj pedant na úklid. Priznám sa, tiež mi to napadlo. Nič mu nie je.
Ak sa dcérka prejavuje jako píše/te a má očný kontakt, nestresovala by som 😎

lu777
29. pro 2015

myslím, že pokud je to opravdu jen to co píšete, tak je naprosto v pořádku 😉

co vím, tak autistům vadí hodně např. změny v režimu apod... o tom nic nepíšete

že si skládá věci do tvarů a vyrovnává si, to je lidská přirozenost 😉
chození po špičkách může být problém, ale ne autismus.... plno dětí ale chodí po špičkách z legrace nebo si hrají na baletku apod.

se třemi jazyky že nemluví plynule je naprosto v pohodě....

no marně přemýšlím které ze jmenovaných by měly být příznaky autismu? 😕

veruka
29. pro 2015

syn je autista a jediné co v jeho věku bylo jiné než u ostatních tak nenavazoval okolo 2let oční kontakt,lpěl na stereotypech ,myslím,že vaše dcerka bude v pořádku🙂