icon

Kam jít s 5měsíčním miminkem na magnetickou rezonanci?

n1el
17. kvě 2015

Dobrý den,

Chtěla bych poprosit o radu. Kam jít na magnetickou rezonanci? Jsme objednáni do Brna na neurochirurgii na oddělení 14. Ale nedočetla jsem se moc hezké věci na Brno. Přístup k matkám co mají malé děti např. ubytování je prý otřesné. Tak z toho nemám dobrý pocit. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli máte zkušenosti s jinou nemocnicí.

Děkuji moc

zyoma
•
18. kvě 2015

Pokud je miminku teprv 5. mesicu, tak jeste nema srostlou fontanelu nahore na hlavicce. V tomto pripade tohle je schopen udelat neurolog, ktery mu prilozi takovou sondu na fontanelu a podiva se na mozek. Ale nevim, mozna se pletu...

n1el
autor
•
18. kvě 2015

Ne nepletete se. To máme za sebou dvakrát. Ale, protože nic nezjistili tak musime na tu MR. Ma trochu větší hlavičku tak, aby tam prý něco nebylo. ☹

jihlavanka
•
18. kvě 2015

Ahoj, se synem jsem lezela pred 5-ti lety v detske nemocnici v Brsne na neurologii, taky mu delali NMR, byli mu 3 roky, ubytovana jsem byla s nim na pokoji, kde byla jeste dalsi maminka s klouckem ani ne rocnim. Personal zadna slava, ale ty 3 dny to tam slo vydrzet a prezit to, hlavne si ty jejich hloupe reci a neochotu nepripoustet. Myslim, ze vzhledem k veku mas urcite narok zustat s ditetem na pokoji, taky je potreba si pak po narkoze dite pohlidat, ma infuzi - tu jsem mu nakonec odpojila ja sama, protoze sestry nemely cas a pry kdyz teda mate zdrav. Vzdelani zvladnete to i sama.... Vsechno je to o lidech, treba je to uz vsechno jinak, je to uz prece jen dlouha doba. Tak to neres, hlavne at to dobre dopadne. 🙂
Drzim palce.

joelly
•
18. kvě 2015

Já mohu vřele doporučit Thomayerovu nemocnici v Praze, byli jsme zde na MR s osmiměsíčním miminkem a přístup personálu i lékařů skvělý. Záleží tedy, zda chcete s dítětem cestovat, my jsme zde byli i hospitalizováni na dětské neurologii, a to opakovaně, vše nakonec v pořádku. Jsme z jižních Čech, ale tuto nemocnici nám doporučil náš lékař.