Kampylobakterie, má někdo zkušenost?

pavlinecenka
16. únor 2018

Maminky, prosím, ac se citim hrozně. Syn dostal v 8 mesicich kampylobakterii. Mate nekdo zkusenost s průběhem lecbou atd. Hrozne bojujeme s pitim a jidlem.

travnulee
16. únor 2018

U dětí sice zkušenost nemám, ale asi záleží na průběhu nemoci, já byla teda nakonec hospitalizovaná, dost mi pomohli kapačky, ale otec měl vcelku lehký průběh, akorát mu jeden den bylo špatně. Spíš sledovat, aby nebyl dehydratovaný a případně šup do nemocnice na kapačky.

truskape
16. únor 2018

Ahoj,ja mam zkusenost.Tedy mala to mela ve trech letech.Nebylo to nic prijemneho.Skoncila na kapackach v nemocnici.

mikelis
16. únor 2018

Ja jsem si tim sama prosla. Myslela jsem prvne, ze ty prujmy mam z nervu v praci a doma (pritel byl na 3 operacich), ale pak mi nasli tohle. Atb to prelecila, dal jsem chodila i do prace. A lecit jsem se zacala asi po mesici obtizi.

anyna1992
16. únor 2018

Syn měl....bylo mu asi 15 m. Ráno začali vysoký horečky a průjem a nešlo mě to srážet, tak jsem s ním jela o půl 7 večer na pohotovost a nechali si nás na kapačkách a dávali probiotika...pak přišli na tohle...do léta máme dávat probiotika 3krát denně,,,,

patricieh
16. únor 2018

Dcerka měla Campylobaktera přesně v roce,byla jsem s ní v nemocnici,kde dostávala infuze.Ještě jsem jí kojila,když něco snědla či vypila ihned následoval průjem,jednou i s krví.Měla vysokou teplotu a z ní febrilní křeče spojené s bezvědomím-naprostá hrůza,nikomu to nepřeju zažít.Po propuštění jsme byly 2x na kontrolních výtěrech,negativní byl až ten druhý.Také nám telefonovali z Hygienické stanice,pokládali nám dotazy,zda máme doma zvířata,zda jsme jedli drůbeží,jestli bylo dobře tepelně upraveno atd.Do dneška vůbec netuším,kde k tomu malá přišla.A narozeninovou oslavu s 1.svíčkou na dortu jsme všichni stihli😅

xmonikax73
16. únor 2018

Moje dcerka si tímto prošla ve čtyřech letech z kuřecího masa.Začalo to průjmem a lehce zvýšenou teplotou. Když jsem druhý den zjistila ve stolici krev, tak okamžitě k lékaři na výtěr, kde se zjistila compilla. Krev ve stolici byla ještě necelý týden,ale jinak už bez obtíží. Po šesti týdnech už byl výtěr negativní.

lvicek2000
16. únor 2018

Prošly tím obě moje holky, mladší měla tehdy rok, ptej se. Bylo to peklíčko, ale zvládli jsme to doma

mariti
16. únor 2018

Syn měl, bylo mu asi 3 nebo 3,5 roku. Byl to lehčí průběh, bolelo ho bříško a pak zvracel a lehce průjem. Ani jsem tomu nepřikládala důležitost, v podstatě se na to přišlo náhodou. Volali mi z hygieny a snažili se zjistit, z čeho to bylo (a jestli někdo z rodiny nepracuje s potravinami), ale těžko říct. Léčba žádná, jen se čekalo až to přejde. Nikdo další z rodiny se nenakazil. Nesměl do školky, dokud nebyly výsledky negativní, což prý může být až 4 týdny, ale u nás to bylo už druhý týden, naštěstí.

ladyhacek
16. únor 2018

mám průjem? syn měl v necelých 18m přesně nevím. asi 10 dní průjmy jak blázen. Jídlo moc nejdl byl halvně kojený. důležité je pití - i kdyby po lžičkách - kvůli dehydrataci. Co máte za prášky/doporučení? Určitě laktobacily. Asi za 6 týdnů? se šlo na výter a už ok. Ale ten pocit byl strašný!

lvicek2000
16. únor 2018

@pavlinecenka my si na pozitivní výtěr počkali dlouho. Jinak na léčbu a úpravu mikroflory nám byl doporučen Hylak a od té doby na něj nedám dopustit. Jinak všeobecně hubí tuhle mrchu kyselé prostředí-takže kysané zelí a okurky nám byly doporučovány, ale u 8m prcka asi těžko.

ladyhacek
16. únor 2018

jo a dodržovali jsem přísnou hygienu. Hodně mít ruce dezinfekčním mýdleme hlavně při kontatku s plenou a tak, obcas už šel i na nočník takže dezinfekce nočníku....

petrixa
16. únor 2018

Syn měl asi kolem 10 m z kuřete. Měl lehčí průběh. Asi 5 dní průjem a zvracel. Měli jsme Hylak a chodili jsme na výtěry dokud nebyly negativní. To bylo asi po 2 týdnech. Jinak jsme museli dodržovat přísnou hygienu. Hlavně já při přebalování. Používala jsem antibakteriální gel.

pavlinecenka
autor
17. únor 2018

@lvicek2000 a k normalni strave ste se mohli vracet driv nez po dobrych vysledcich? Neni kojeny uz a bez mleka je to dost těžké.

lvicek2000
17. únor 2018

@pavlinecenka z pocatku jsme drzeli prisnou dietu, tu jsne dodrzovali, dokud neustoupil prujem, coz bylo tak 2 tydny? Nepamatuju si presne, ale ona tak tyden nechtela jist vubec nic, bylo ji spatne. No tehdy se odnaucila pit mlicko, bylo ji malo pres rok, mlicko nemohla a ani nechtela, protoze se po nem poblinkala a nesnesla v puse dudlik flasky, ani klasicky, takze se i oddudlikovala. Noci a usinani tim padem byly peklo. Bez mleka a dudlika. No a kdyz se ji trochu ulevilo, tak uz jedla treba testoviny na sucho, ryzi, nejake ne prilis hutne polevky apod. Bohuzel mlicki a mlecne vyrobky jsme vyloucili do cisteho steru, ty napomahaji mnozeni ty potvory. A my meli cisty ster opravdu az po 3 mesicich.

pavlinecenka
autor
17. únor 2018

@lvicek2000 taky drzime dietu, ale rekla bych ze to nema nejake hrozne. Mel dva dny teploty a dva dny hrozny prujem . Pak se to zlepsilo a po peti dnech uz nepotrebuje nic na prujem jen ji probiotika. Ale s jidlem je to boj ,jedine co sni je par lzicek ryze s mrkvicku a piti taky bojuju ale cpu to do nej strikackou a vsim moznym. No doufam,ze ho to brzy pusti sviňka jedna.

pavlinecenka
autor
17. únor 2018

Holky dekuji ,ze ste napsali o.svych zkusenostech

pavlinecenka
autor
17. únor 2018

Jo a jeste otazka co hygiena? Volala? Prisla? Nebo nic?

wendie
17. únor 2018

@pavlinecenka vubec se nemusite citit spatne,proste se to stava.. I my tim prosli kolem 8-9mesicu.nekolikadenni prujem v podobe ciste vody,info na KHS,dr na me tenkrat moc prijemna nebyla,to vam nedoda..nastesti bez nutnosti hospitalizace.zvladli jsme to.idealni kdyz kojite,je to hydratace,jinak treba bananove pesnidavky,pyre... Je v nich voda a zaroven banan stavi .. Drzim pesti,trpelivost a bude lepe! 😉

wendie
17. únor 2018

@lvicek2000 ano Hylak c.1 zalezitost dodnes.pravidelne doplnuji lekarnu,aby byl vzdy pri ruce.pro vsechny cleny v rodine 🙂

lvicek2000
17. únor 2018

@pavlinecenka tak hlavne jestli pije, ono chut k jidlu asi fakt neni, u nas to bylo docela sileny, je dobre, ze mate lepsi prube. Dcera mela i 40 horeck 4 dny, byla na plenach, kadila snad co minuta, silene opruzena az do krve, no desny. A ac jsme si ruce desinfekovala az do krve, stejne jsem to chytla taky, ale jen v lehke forme.
Hygiena volala, ale spis jen kvuli tomu, aby rekla, co nesmime- do kolektivu, jestli nekdo nepracuje v potravinarstvi apod.

lvicek2000
17. únor 2018

@wendie my ho bereme i preventivne v male davce, je to vlastne probiotikum prirodni a rekla bych, ze pomaha i v celkovem.posileni imunity