Kašel / rýma u 2měsíčního miminka. Mám dát Panadol?

minnie77
25. dub 2012

Ahoj holky, syn 2,5měsíce začal v noci kašlat. Jeho bráška má zrovna rýmu, tak je možné, že to chytnul od něho, ale ten nekašle. Ale je také možné, že jak se nehýbe, jen leží, tak mu jde rýma do krku a z toho kašle. Nicméně jsem volala doktorce a ta mi řekla, že mu mám podat Hedelix nebo Stoptussin – ten ale jak jsem četla v příbalovém letáku, je až od 6M. Tak nevím jestli ho mám podat. Máte s ním zkušenost? Zatím jsem mu dala ten Hedelix, který jsem mu dávala už ve 3 týdnech, jelikož měl taky kašel. Ale neměla jsem pocit, že by mu dvakrát zabíral. Také jsem se ptala doktorky, kdyby měl teplotu, tak co mu podat, jelikož všechny léky, jako Nurofen nebo Panadol jsou až od 3M. A ona říkala, že Panadol je už od 2M. Dávali jste některá už takhle brzy tyto léky? Díky za rady.

helcenka
26. dub 2012

@minnie77 - syn měl ve 2 měsících šílenou rýmu a trošičku pokašlával, od dr. jsme měli napsaný Mucosolvan 1 ml 3x denně, já přidala ještě 3 noci za sebou olejový obklad na hrudník a do týdne jsme měli po nemoci.

2veverka
26. dub 2012

Ahoj, naše doktorka tvrdí, že není možné se řídit příbalovými letáky, jinak by dítě do roka skoro nemělo co vzít. Takže my jsme skoro u všech léků užívali větší dávky nebo to, co leták nedoporučuje - samozřejmě s mírou.

zuzanaa2
27. dub 2012

@minnie77 jemine, to je ubozatko. No dej mu Hedelix a modli se aby nedostal horecku. Nurofen az od 3 mesicu! ubozacek malej.

minnie77
autor
29. dub 2012

Už je to lepší, už i méně vysávám nosánek. Nakonec jsme koupili Nasivin a kapu mu 2-3 za den, řekla bych že pomohl. Jinak u toho nurofenu bych se zřejmě měla řídit kily, jelikož už má syn přes 7kg tak by teoreticky ten nurofen klidně mohl. Většinou by se mělo koukat spíše na kila než na věk.