icon

Kawasakiho nemoc, máte zkušenost?

gimulka
12. zář 2013

máte prosím někdo zkušenost ☹ My jsme si tím právě prošli...a vypadá to, že malej bude v pořádku..

gimulka
autor
•
29. srp 2014

nikdo?? naštěstí 😉

romantika
•
29. srp 2014

znami měli a taky vse v poradku

ined77
•
11. říj 2014

Dobrý den maminky,

do naší Wiki knihovničky byl právě přidán nový článek Kawasakiho nemoc https://www.modrykonik.cz/kawasakiho-nemoc/.
Budu moc ráda za Vaše případné zkušenosti s tímto onemocněním, které jistě pomohou i ostatním maminkám, které se třeba aktuálně touto chorobou zabývají.
Předem Vám velice děkuji za Váš čas a také za to, že pomáháte Wiki knihovničku tvořit a rozšiřovat o cenné informace a zkušenosti 🙂.

Krásný den a ještě jednou velké díky,
Denisa.

@romantika @gimulka ... a další 🙂 .

hornovkaz
•
4. led 2016

zdravím malej si tím prošel před měsícem a nikde nemůžu najít žádnou diskuzi nebo něco podobného :(

petrapernickova
•
28. únor 2017

Můj syn prodělal K.nemoc srpen/2016 ve svých 22 měsících. Nyní je vše stabilizované. Bylo to těžké období, ale byl pod skvělou péčí lékařů na Karláku. A tak jsme zvítězili. Je ve 4 chronickem stádiu. Doufám, ze to tak zůstane. Je to neznámá a vzácná nemoc, ale je zákeřná. Syn má rozšířenou jednu cévu od srdíčka a tak je pravidelně kontrolován. Hlavně hodně zdravíčka všem dětem ❤

andyku
•
5. bře 2017

Dobrý večer,dcera prodělala K.nemoc v roce 2006,byly ji 3,5mesice,stále jsme pod dozorem a teď se nám objevil i šelest na srdci a já jsem z toho na nervy

petrapernickova
•
6. bře 2017

Držím palečky ať je to růstového původu a vše vymizí.🙂

milovnikkoni
•
7. dub 2017

Zdravim. Moje deseti týdenní dcerka ji právě prodělává. Teprve dnes po deseti dnech byla potvrzena. Narodila se jako jedno z dvojčat sedm týdnů před termínem,takze nás přijímali jako tříkilove mimi. Má nějakou nekompletní variantu, protože má jen některé příznaky. Jak dlouho jste bylo v nemocnici a jak dlouho se ještě poté léčili? Diky za odpověď

hornovkaz
•
21. dub 2017

@milovnikkoni Ahoj, syn byl týden v nemocnici poté co je napadl kawasaki tak tři dny na JIRP a ještě tři dny na dětském...Měl čtyři z pěti příznaků, naštěstí bez poškození, ale i tak chodíme pravidelně na kontroly na kardio.Poté se mu přidal syndrom PFAPA a stím bojujem dodnes.Přeji hodně sil a at jste brzy v pořádku 🙂

petrapernickova
•
21. dub 2017

@milovnikkoni Celkem 16 dní a sledování po měsíci pul roku a teď po půl roce kontrola.Doufám ze bude vše v poradku.Takhle malé miminko. Nechápu. Říkají ze nej výskyt mezi 2 a 5 rokem.Vy jste opravdu maličký.

milovnikkoni
•
22. dub 2017

Primář říkal, že takhle malé miminko ani neměli na oddělení. Narodila se o sedm týdnů dříve,takže gestačně jsme tam šli v pěti týdnech a stejně měla jen 3050g. Já jen doufám, ze nebudou žádné následky. Vše už odeznělo,zůstal jen výpotek,ale zmenšuje se,tak by se měl vstřebat.

petrapernickova
•
23. dub 2017

Nám to navázalo na klíštovou encefalitida. Takže mel asi 12 dní 40°C horečky. Hlavně ať jsou ty naše poklady zdravoučký.Jen jsem se chtěla zeptat na termín výpotek???Nevím co to je.Přeji krásný den.PP:)

milovnikkoni
•
23. dub 2017

@petrapernickova Vypotek je prý volna tekutina, která se tam hromadí z důvodu zánětu. Malá měla nejdříve zánět na plicích, pak srdíčko, střeva a nakonec lumbalni punkce potvrdila i mirny zánět mozkových blan. Pak jim začalo docházet, že to je imunitní.

simeek
•
17. říj 2024

Ahoj holky, teď jsem se akorát dočetla, že Kawasakiho nemoc může byt následek očkování na Meningokok. Chtěla jsem se zeptat, zda byly Vaše dítka očkovány? Díky!!! Simona