Kdy je bezpečné poslat dítě s roupy do školky?
Zdravím. Dceři (4r.) se o víkendu projevily roupy. V lékárně jsem jí koupila Vermophyt a doma vše vydesinfikovala. V pondělí jsem volala dr a informovala školku. Dr. mi řekla že je to v pohodě že jí mám dávat ten Vermophyt a víc řešit nemusím. Prý se žádné opatření nedělá. Vidět jí nechce. Když jsem se ptala jestli v pondělí dcera může do školky (samozřejmě pokud bude v pořádku) odpověděla že jí mohu dát do školky klidně dnes. Že to je obyčejná dětská nemoc a že se nijak neřeší. Mě se to ale nezdá tak jsem koukala na internet a tam píšou, že inkubační doba je 2-3 týdny a že do školky nesmí. Ze školky je omluvená na tento týden. Co byste dělaly ? Kdy byste daly děti do školky ? Jak byste reagovaly ?Za případné rady/ názory děkuji.
@rnika Dr jí právě prášky nenapsala. Říkala, že stačí te Vermophyt. Ten je na 5 dní. Spíš mě zaráží, že do školky může. Myslím si, že by měla být nějakou dobu doma.
Znovu bych zavolala MUDr., že chceš předepsat Vermox, což je lék na roupy a jakmile začne vylučovat mrtvé roupy, může do školky. U dětí to bylo cca po 6 dnech. Po dvou až třech týdnech se ta léčba opakuje.
@katerinanell Určitě by měla být doma, je to infekční. U nás jak to přinese jedno dítě, tak to doma s největší pravděpodobností oběhne všechny děti. A bohužel už se stalo, že ani dospělí nebyli ušetření. Jak je psáno výš, také bych chtěla raději lék od doktorky, ty volně prodejné nejsou tak účinné.
@katerinanell my taky měli vermox, dává se 3x snad po 2 týdnech.. Vše vyvařit a do školky prvních pár dní nee 🙈
Zaráží mě teda přístup té doktorky - když to přeženu, tak "obyčejná dětská nemoc" může říct třeba i o neštovicích, že jo... 🤦 Každopádně požádat o Vermox a týden doma...
Silvina mela pred 14 dny, do skolky ji poslal samotnej doktor, je to prej zcela bezne

Nedávám vždy alespoň na 4 dny než zabere první prášek. Ale s tímhle lékem nemám zkušenost, beru ten na předpis od lékařky.