icon

Kdy je bezpečné poslat dítě s roupy do školky?

katerinanell
19. bře 2024

Zdravím. Dceři (4r.) se o víkendu projevily roupy. V lékárně jsem jí koupila Vermophyt a doma vše vydesinfikovala. V pondělí jsem volala dr a informovala školku. Dr. mi řekla že je to v pohodě že jí mám dávat ten Vermophyt a víc řešit nemusím. Prý se žádné opatření nedělá. Vidět jí nechce. Když jsem se ptala jestli v pondělí dcera může do školky (samozřejmě pokud bude v pořádku) odpověděla že jí mohu dát do školky klidně dnes. Že to je obyčejná dětská nemoc a že se nijak neřeší. Mě se to ale nezdá tak jsem koukala na internet a tam píšou, že inkubační doba je 2-3 týdny a že do školky nesmí. Ze školky je omluvená na tento týden. Co byste dělaly ? Kdy byste daly děti do školky ? Jak byste reagovaly ?Za případné rady/ názory děkuji.

rnika
19. bře 2024

Nedávám vždy alespoň na 4 dny než zabere první prášek. Ale s tímhle lékem nemám zkušenost, beru ten na předpis od lékařky.

katerinanell
autor
19. bře 2024

@rnika Dr jí právě prášky nenapsala. Říkala, že stačí te Vermophyt. Ten je na 5 dní. Spíš mě zaráží, že do školky může. Myslím si, že by měla být nějakou dobu doma.

miryp
19. bře 2024

Znovu bych zavolala MUDr., že chceš předepsat Vermox, což je lék na roupy a jakmile začne vylučovat mrtvé roupy, může do školky. U dětí to bylo cca po 6 dnech. Po dvou až třech týdnech se ta léčba opakuje.

rnika
19. bře 2024

@katerinanell Určitě by měla být doma, je to infekční. U nás jak to přinese jedno dítě, tak to doma s největší pravděpodobností oběhne všechny děti. A bohužel už se stalo, že ani dospělí nebyli ušetření. Jak je psáno výš, také bych chtěla raději lék od doktorky, ty volně prodejné nejsou tak účinné.

nazka
19. bře 2024

@katerinanell my taky měli vermox, dává se 3x snad po 2 týdnech.. Vše vyvařit a do školky prvních pár dní nee 🙈

slecnami
19. bře 2024

Zaráží mě teda přístup té doktorky - když to přeženu, tak "obyčejná dětská nemoc" může říct třeba i o neštovicích, že jo... 🤦 Každopádně požádat o Vermox a týden doma...

tinaprofi
20. bře 2024

Silvina mela pred 14 dny, do skolky ji poslal samotnej doktor, je to prej zcela bezne