icon

Kdy jet s dítětem k lékaři s popáleninou?

karol1996
30. srp 2023

Zdravím, dcera (rok a ctvrt) se mi dnes spalila o kamna na zápěstí. Myslela jsem původně, že do nich tukla celem a proto knikala. Na ruku to vůbec nehrálo. Měla to schované pod bodyckem, vůbec jsem si toho nevšimla. Prakticky ani neplakala! Ale u koupání jsem si toho všimla a má docela velký flek, na to, jaký je to mimino.
Ve vodě ji to nebolelo. Mám s ní jet zítra k dr? Teď už chrni. Nechala jsem ji to větrat. Puchýř se strhl o bodycko s dlouhým rukávem.
Vím, matka roku. Jsem sama na sebe nakrkla. Ale ona opravdu skoro neplakala. Myslela jsem, že se jen tukla a nic.. :( jsem fakt slepice.
Nějaké rady?

Kdy jet s dítětem k lékaři s popáleninou?
karol1996
autor
30. srp 2023

A ty flicky, co má na ruce a kolem jsou vady moji čočky na telefonu. Mám rozbitý fotak už bych si měla koupit nový telefon .

emillyhk
30. srp 2023

@karol1996 Fotka je dost neostrá, ale přijde mi to škaredý, to bych jela hned po tom koupání... Bála bych se, aby se jí tam nezanesla nějaká infekce. Když už spí, tak teda hned ráno.

kakba
30. srp 2023

Resila zrovna kamaradka, spalila se o remosku. Namazat betadinovou masti a zavazat. Takto fuet dokola a pak uz to bude mit krasny. Doktor vic neudela.

klokanka31
30. srp 2023

@karol1996 Měla jsi jet hned k doktorovi jak jsi to objevila...Zítra ale hned šupajděte

karol1996
autor
30. srp 2023

Jo, ráno pojedeme. Ona byla hodně unavená, chtěla spinkat. Vůbec ji to netrápí. Trápí to mě a to dost. Uvidíme, co doktorka zítra řekne 🙂

leilinka1234
30. srp 2023

Já bych nejela k doktorovi, ale do lékárny. Dcerka se mi takhle blbě popálila o rýžovar. K doktorce jsem nejela. Nevím, co by s tím dělala... Koupila jsem takové obvazy máčené ve vazelíně. To dala na spáleninu a ovázala. Měnila 2x denně... Ráno a večer. Za pár dní to bylo ok.

karol1996
autor
30. srp 2023

@leilinka1234 máme lékárnu hned vedle ordinace dětské lékařky. Když už tam budu. Půjdu tam 🙂

majena39
30. srp 2023

@karol1996 syn si spálil obě ruce v podobném věku o radiátor. Puchýře na dlanich a několika prstech. Léčili jsme jen doma. Nechtěla jsem ho traumatizovat chirurgii. Trvalo to cca 3 tydny než bylo zhojeno a na začátku jsem mu to dvakrát denně převažovala aby se tam nedostala infekce.

karol1996
autor
30. srp 2023

@majena39 já doufám, že to bude v pohodě.. je mi divný, že fakt nereaguje, když se na to třeba sáhne. Nebo tak... tak uvidíme. Prostě to ignoruje. Jako by nic.

karol1996
autor
31. srp 2023

Tak mala má popáleniny 2. Stupně, zítra jdeme na převaz. Bude to prej v pohodě 🙂