icon

Kdy navštívit lékaře při kašli a rýmě dítěte?

29. črc 2024

Ahoj,
dcera skoro 3 roky. 2 týdny měla suchý a dráždivý kašel převážně v noci a k ránu. Přes den bez problémů a jako kdyby nic.
Od včerejška se jí spustila rýma a v noci jsem jí naměřila bezkontaktním teploměrem zvýšenou teplotu. Nonlane jí baterie kolem 37.2 max a včera měla 37.8. Kašel se jí pořád drží a změnil se na produktivní. Asi tím, jak polyká, co vykašle + spolyká někdy to, co by měla vysmrkat. Takže se stane, že v záchvatu breku nebo kašle se za poslední 2 dny pozvracela.
Šly byste v takovém případě už ráno k doktorce, ať se na ni podívá? Je mi jasné, že když zavolám, tak mi doporučí sirup na odkašlávání a na noc Fenistil kapky.
Případně co vy byste v tomto případě doporučili za medikaci?
Děkuji.

levandule_k
•
29. črc 2024

Já už asi ano, ale nemám děti. Kdysi jsem měla tři týdny kašel jako dospělá, bez horečky, bez rýmy. Na kašel nezabralo na to nic volně prodejného z lékárny, do toho jsem se dopovala vitamíny a pila bylinkové čaje. Jsem šla k dr. dala atb. Ty konečně zabrala, a to nejsem ten tip, co chce atb na každý prd.

klchudik
•
29. črc 2024

Zrovna s tímto jsme teď se synem přijeli od lékaře. Kašel, u kterého vykašlává, ale hleny polyká a velká rýma (ne zelená) 🙏🏼....na noc tusin a půl ditiadenu a přes den mucosolvan, nosík čistit mořskou vodou. Týden doma, ven může, ale ne moc na sluníčko

pampeliska1313
•
29. črc 2024

Šla bych. )

autor
•
29. črc 2024

@klchudik Rýmu velkou nemá. Smrkat jí jde, zelená není a spíš soply lítají, když si kýchne.
Zítra radši k doktorce sjedu, alespoň kvůli poslechu.