Kdy navštívit lékaře při zánětu spojivek u dítěte?
Zdravím, chtěla bych se zeptat na názor maminek, které mají zkušenosti se zánětem v očí. Malý má třetí den asi zánět spojivek. Má červené bělmo s žilkami a dělá se mu trochu hnisu. Přes den kapu occuflesh blue a čistím Omnison baby. Včera večer sem mu na spaní namazala mast Ophtalmo-Septonex. Ráno měl oči slepené, ale dokázal je sám odlepit. K tomu má rýmu a kašel - už tedy asi 2 týdny, takže doznívajíc,í ale rýma je stále taková zelená. A zelenou rýmu má i sestra... Zajímalo by mě, kdy s ním mám jít k lékaři. Pokud by se to nezlepšilo či zhoršilo.. Dnes na pohotovost? Nebo stačí zítra k doktorce (náš tam není, takže k zástupu nebo k oční.) A jak hodně můžu kapat to occuflesh - 4 denně dle letáku je v poho? Díky
Já bych to nepodcenila a šla nejpozději zítra k dr. Pokud se to zánět, jsou potřeba atb kapky. Dcera měla toto v létě, akorát další ráno už oko neotevrela, strašně plakala. Kapky pak zabraly velmi rychle a bylo dobře.
Atb nasadí určitě. A bát se nemusíš. To bych se spíš že když to neprelecis tak se to bude furt vracet a to je pro oko horší než lokální atb
Necekala bych, velmi pravdepodobne to vyresis lokalnimi atb (spoustu lidi nastvu, ale co uz: skoro bych si pred navstevou pohotovosti udelala test na covid nebo si vzala rousku, ta nejnovejsi mutace je typicka zanetem spojivek u deti, at nekoho nesejmete).
@kanabel
Ja mam zanet spojivek pravidelne kazde leto takze s nim uz k dr nechodim.Akorat si zajdu do lekarny pro ophtalmo septonex.
@marge_s to už se nedá ani sledovat jak se zrovna projevuje nejnovější mutace... Dík za info

Ještě doplním že před měsícem měl ant kapky Tobrex do očí. Kvůli menšímu zánětu, který se, ale vracel... a bojím se, že když dojdeme na pohotovost, tak hned nasadí antibotika a nebudou řešit zda ten zánět je virový nebo bakteriální... ale taky mu nechci nějak uškodit, že.. takže babo raď 🙂