icon

Kdy navštívit lékaře s dítětem a kašlem?

14. led 2025

Ahoj všem. Syn mi 5 let mi kašle hlavně v noci s chrapotem přes den občas.. dávám tussirex a neni zlepšení. Kašle mi od pátku mam jít zítra už k doktorce nebo mu mám dát ještě čas? Díky 🙂

autor
14. led 2025

Blbě jsem zkomolila větu * synovi je 5 a kašle mi v noci a má chrapot

penny87
14. led 2025

Já se synem s kašlem k doktorovi nechodím (pokud má jen kašel a mateřský instinkt mi nenapovídá, že by se mohlo jednat o něco vážnějšího). Hlavně tedy proto, že u nás je to čekání cca 2hod v čekárně a to bychom odcházeli i s tím, s čím jsme nepřišli. Už mám i vychytaný, které léky synovi nejlíp zabírají (na chrapot Junior Angín). Takže já bych ještě vyčkávala 🙂

autor
14. led 2025

@penny87 Dobre děkuji 🙂

jeyre
14. led 2025

Šla bych po týdnu když není zlepšení nebo to není spojené s rýmou. Syn měl v létě suchý zápal plic a podle kašle bych to rozhodně nepoznala, takže teď už si dávám větší pozor a radši to nechávám zkontrolovat.

1pomnenka
15. led 2025

Uvař pivní sirup, recept je na netu. Když do týdne nezabere, zajdi k lékaři.

miryp
15. led 2025

Našim dětem trvá kašel až tři týdny. K lékaři chodím pouze za předpokladu, že tam není žádný posun k lepšímu po týdnu, popř. pokud jde kašel do obstrukční bronchitidy. Jinak jsou doma, inhalují a dle kašle podávám něco na úlevu.

marketa1218
15. led 2025

Kašel je většinou na dlouho, dceři je také 5let. Teď už je to asi dobrý, ťuk ťuk. Ale co začala chodit do školky, tak na ten kašel hodně trpěla, byla zahleňená. Nic moc nepomáhalo, tak jsme šli na alergo a zjištěna alergie na prach a na roztoče. Kašlala hodně v noci, eliminovala jsem plyšáky, více větrám, utirám v pokojíčku prach. A nechci to zakřiknout, ale funguje docela dobře bez kašle. Na chrapot také má Junior Angin.

squezy
15. led 2025

Jestli ma jenom kasel a nemá k tomu teploty,tak bych nechodila. Dej mu na noc fenistil kapky,aby se v noci vyspal a nekaslal. Přes den nějaký sirup,vitaminy a prostě ležet. Doktorka ti nic asi zázračného neda. Ted radi vsude chripky. Bud rada, že ma jenom kašel 🤗

hennrietta
15. led 2025

Když má dcera nějaké nachlazení s kašlem, tak kašle jen v noci třeba i měsíc, dva než se to uklidní.
K lékaři jdu, když už to trvá dlouho a je to doprovázené horečkami.

elesse
15. led 2025

Jen s nachlazenim/kaslem/rymou nechodim, akorat neco dotahneme z cekarny. Z leku nic, posilujeme imunitu, vitaminy, stejne je to akorat na potlaceni kasle nebo vykaslavani, ne na vyleceni

ai30
15. led 2025

Taky bych jeste nesla, jedine kdyby se to horsilo, mel teploty, nebo se mi zdalo, ze se mu hur dycha.
Zkuste i cibulovy sirup (zakapat cerstve nakrajenou cibuli medem a nechat v lednicce odstat, pak podavat tu tekutinu po lzickach) a majorankovy caj s medem. Na kasel mym detem zabira i fenyklovy mel (kupujeme v d&m).

petrasipkova1
15. led 2025

Jdu většinou po týdnu když nezabírají volné prodejne léky a stav se nelepší. U nás kašel z nachlazení už skoro neznám. Poslední rok dětem hlavně noční kašel dělal streptokok. Na nej jsme vždy přišli relativně brzy, MUDr dělá při návštěvě streptest. Ale teď celý podzim kašel a než jsme se prohrabali přes všechny sirupy a výtěry tak byly skoro dva měsíce pryč a vylezla z toho Mycoplazmata. Takže u nás jednoduchý kašel z nějakého viru už ani neznáme 🤷‍♀️🤷‍♀️ je to děs.

autor
15. led 2025

@petrasipkova1 Holky dekuji za odpovědi 🙂

ninive211
15. led 2025

S dětmi chodím k dr., pokud mám podezření, že by třeba mohl být nález na průduškách a tedy potenciálně potřeba atb (nebo pokud by se k tomu přidaly jiné komplikace, např. horečky atd.). I tu OČR mi případně sestra napíše po tel.konzultaci a já si to tam jen ve dveřích vyzvednu i bez dítěte. Takže záleží na celkovém stavu, co to znamená, že "kašle". Ze zkušeností mi při kašli dr. stejně poradí vždy to samé - stříkat do nosu, větrat, zvlhčovat vzduch, zvýšená hlava při spánku, hodně pít, na noc Fenistil kapky....to vše jsem slyšela milionkrát a taky to dělám. Takže k dr. bych fakt šla, pokud bych měla pocit, že by to mohlo být něco vážnějšího, s čím si sama časem neporadím

roni2017
15. led 2025

@petrasipkova1 A dostali jste něco na ta mycoplasmata, nebo to pak přešlo samo?

petrasipkova1
15. led 2025

@roni2017 měl antibiotika na 14 dni.

toluma
15. led 2025

pokud se to do týdne nezlepší, určitě bych zašla. Nejlíp ještě před víkendem. Plno respiračních nemocí se projevuje ne úplně typicky a může to být cokoliv i na ATBtika. A nemusí mít ani teplotu.

autor
16. led 2025

@toluma Asi to zítra zkusím, žádná změna a nic ji nezabírá.. tak nevím :/

autor
17. led 2025

Holky tak mi to nedalo a vzala jsem malou k doktorovi a má zápal plic, to bych si teda nikdy nemyslela, protože byla úplně v pohodě jen kašel no “jen” takze jsme doma. 😭