Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    My jsme taky rodina....někdo má ke covidu neštovice (neteř) a někdo zase VŠI! 😂🤪 Naštěstí snad podchyceno v začátku, manžel našel E. pár hnid ve vlasech (furt se drbala), snáší to statečně, díky bohu za zásobu Paranitu z dob školky a zbytek Tea tree oleje. Malej taky preventivně prostříkán a řve jak tur, že to smrdí😂 Nj, synku, smrdí, naštěstí i těm vším

    I na nás po dvou letech došlo...pozitivní obě dvě děti (dceru vyhmátly testy ve škole, nic jí není, jen teď kvečeru byla unavenější, syna v noci bolela hlava a nozicky a měl lehkou teplotu, tak otestován rovnou taky)

    ninive211
    14. bře 2020    Čtené 294x

    YVES ROCHER Lifting Végétal - kosmetika bez kompromisů

    Spousta z nás si dává nějaké to předsevzetí. Já si dala předsevzetí někdy po Vánocích při pohledu do zrcadla - holka, už s tím jako fakt je třeba něco dělat s tou pletí. Poslední roky, které trávím na mateřské, jsem pravda péči o pleť příliš nedala ve srovnání s dřívějškem (hlavně na jejím počátku). Ráno opláchnout vodou, maximálně čistící tonikum a nanést BB krém. Večer to samé, jen v rychlosti odlíčit oči a opláchnout obličej vodou a napatlat „něco“, co má název noční krém (ideálně proti vráskám, něco hezky výživného, takže taky většinou hutného. Značky jsem střídala dle nálady, co mi přišlo zrovna pod ruku). Na oční krém jsem si vzpomněla tak 2x měsíčně, na masku taktéž. Není čas ztrácet čas, že?

    Jenže pleť nezapomíná a časem nám to hezky spočítá. Když se přehoupla Kristova léta, konečně jsem se trochu vzpamatovala a začala se trochu zajímat. Častěji jsem začala používat masky (mimo mé oblíbené čistící jílové i hydratační masky), objevila jsem skvělou věc na pleť - peeling a vyzkoušela čistý přírodní argonový olej místo nočního krému (co na tom, že doteď jsem ho používala zřejmě úplně blbě, takže neplnil pořádně svoji funkci). Teď po pětatřicítce jsem se díky novoroční akci jedné nejmenované české firmy s přírodní kosmetikou (na můj dosavadní vkus docela drahou) nadchla pro změnu ve své kosmetice a zkusila zařadit do péče o pleť hydratační fluid či výživné noční sérum. Také jsem si předsevzala, že odteď už není prostor pro výmluvy a je třeba se starat opravdu pravidelně denně a pořádně, i kdyby byl člověk sebevíc unavený. A ejhle…přece jen jsem nějakou změnu začínala pozorovat!

    Když jsem objevila článek ohledně testování nové řady kosmetiky značky Yves Rocher Lifting Végétal, blikl mi v hlavě takový záblesk jako „“tak pokud bych chtěla kdy něco testovat, tak TOHLE!“ Na kosmetiku Yves Rocher jsem dosud slyšela spíš jen samou chválu, ale vlastní zkušenost mi chyběla, přišla mi pro mě cenově nedostupná. Měla jsem zkušenost jen s tělovým mlékem, které jsem kdysi dostala jako dárek od sestry. Hned jsem tedy odepsala a v hlavě si říkala, že mě stejně mezi těmi všemi zájemkyněmi nevyberou, tak co. Jaké bylo mé opravdu velké překvapení, když mi přišel email, že jsem mezi deseti vybranými testerkami právě já. Deseti, z více jak tří set! V první chvíli jsem to musela vydýchávat, přišlo mi to, jako bych vyhrála sportku.

    Když přišel očekávaný balíček, hned jsem musela všechno prozkoumat a ještě ten den většinu vyzkoušet. Čekala jsem, že mi přijde spíš jen nějaké testovací malé vzorkové balení od každého produktu, takže jsem byla příjemně překvapená, že opravdu přišlo všechno v originálně zabaleném balení, ve vkusné pevné papírové krabičce z recyklovaného papíru. Nutno připomenout, že značka Yves Rocher se zaměřuje na rostlinnou kosmetiku z rostlin, které si přímo pěstují sami na svých polích a jejichž zpracování podléhá od začátku až dokonce přísné kontrole kvality. Taktéž je jejím závazkem myslet ekologicky a svoje výrobky balí do ekologicky recyklovatelných obalů. V rámci minimalizace odpadu nenajdeme též v každé krabičce obsáhlý příbalový leták, ten je tištěn na vnitřní straně krabičky. Nutno říct, že pokud někdo hledá úplně 100% přírodní kosmetiku, bude mírně zklamán, nejde o 100% přírodní produkty, nicméně závazkem společnosti je v pleťové kosmetice minimální obsah přírodních složek 85 % a např. 98 % přírodních složek v řasenkách a mycích produktech.

    Viz https://www.yves-rocher.cz/kouzlolagacilly_nase_mala_predsevzeti_do_roku_2020

    A teď už k samotné recenzi řady Lifting Végétal:

    Řada Lifting Végétal je založena na účincích plevelové rostliny zběhovce plazivého, jehož hlavní vlastnost, které byla v řadě využita, je vysoká koncentrace rostlinného kolagenu, který posiluje strukturu pleti, zvyšuje buněčné napětí a stimuluje syntézu elastinu. Je určena pro všechny typy pleti. Já za sebe ji budu hodnotit z pohledu pleti smíšené, problematické, se sklony k rozšířeným pórům, pupínkům. Hlavní požadavky na kosmetiku tedy z mé strany jsou dostatečná hydratace pleti a aby působila lehce a neucpávala póry (jako spousta kosmetiky proti vráskám, které jsem dosud vyzkoušela a často tak musela dělat kompromis mezi kosmetikou „pro mladé“ s  problematickou pletí a výživnou anti age kosmetikou, často určenou spíš pro suchou a citlivou pleť). Doteď jsem se v kosmetice hledala a spíš zkoušela metodou pokus omyl, doma mám několik různých krémů denních, tak nočních, od různých značek (spíš levnějších), které jsem různě střídala. 14 dní testování jedné ucelené sady tak pro mě bylo skvělou příležitostí naučit se být věrná jedné značce.

    Sada obsahuje:

    * Denní zpevňující péče Lifting Végetal

    *Oční zpevňující péče Lifting Végétal

    * Noční zpevňující péče Lifting Végétal

    * Vysoce koncentrované zpevňující sérum Lifting Végétal

    * Zpevňující denní péče na ovál obličeje Lifting Végétal

    První dojmy? Vůně příjemná rostlinná, nevtíravá, nepříliš intenzivní, což je plus. Konzistence většiny produktů je krémově gelová nebo přímo gelová, prvotní pocit na pokožce může být hodně lepivý, což někomu nemusí být zrovna příjemné (nejvíce intenzivní je to asi u séra, je to předpokládám z důvodů nejvyšší koncentrace účinných látek –výtažků z již výše zmíněného zběhovce plazivého, nejméně pak u zpevňujícího fluida na ovál obličeje,který má těchto látek nejméně, zato obsahuje nejvíce vody). Nicméně vstřebatelnost výrobků do pleti je za mě opravdu skvělá, během chvilky se vsákne do pokožky a při následném doteku je jen pocit hebké pokožky, žádný nepříjemný lepkavý film na pleti nebo něco podobného jsem nezaznamenala. Což je super.

    Jak již bylo zmíněno několikrát v průběhu testování, denní zpevňující péče a zpevňující péče (fluid) na ovál obličeje jsou zaměnitelné produkty a záleží jen na uživateli, co mu vyhovuje více. Denní krém je oproti fluidu hutnější, více gelový, pocit lepkavosti pár sekund přetrvává. Oproti tomu fluid je krásně krémový, lehce perleťový a vstřebatelnost je okamžitá. Ideální pro mastnější pleť nebo jako lehká denní péče v létě pod opalovací krém, případně pokud jste zvyklí na vrstvenou péči a používáte ještě nějaký pěstící make up místo obyčejného. Z mého pohledu jednička z celé sady a zejména v létě jej hodlám pravidelně používat. Praktická je též pumpička, není třeba do výrobku sahat prsty a stačí cca 2x lehce zmáčknout a vystačí na celý obličej i krk. Pro sušší pleť, která vyžaduje hutnější a výživnější péči, může být vhodnější krém, já s problematickou, tedy mastnotou trpící pletí dávám z těchto dvou výrobků přednost fluidu, který je opravdu lehoučký, i když ani krém nebyl špatný, pocit mastnoty nezanechává, hydratuje výborně.

    Vysoce koncentrované zpevňující sérum – tak tohle byla výzva. Jelikož doteď jsem nebyla příliš zvyklá sérum používat (měla jsem jen asi ani ne měsíční zkušenost se sérem, které jsem aplikovala pouze večer, nikoliv ráno pod krém a make up), byla jsem zvědavá na jeho účinky. Napoprvé jsme měla trochu problém vytlačit sérum z pumpičky, musela jsem opakovaně několikrát promáčknout, než se výrobek nasál do hadičky a šel aplikovat. Pak už tento problém nenastal. Struktura je gelová, člověk také nesmí přehnat množství gelu. Sérum se používá jako hydratační podklad pod krém/fluid a aby se lépe vstřebalo do pokožky, je nutné pleť nejdříve lehce navlhčit -ideální aplikovat na pleť vyčištěnou pleťovou vodou či tonikem. Sérum byl první výrobek, který jsem z řady vyzkoušela a první dojem byl „co to proboha mám na sobě za masku?“ Stačilo ale pár desítek sekund, než se vstřebalo a pocítila jsem okamžité zpevnění pleti. Vstřebatelnost výborná.

    Hodně se diskutovalo o tom, že se testerkám sérum drolí. Já tuto zkušenost se sérem přímo neměla, spíš po aplikaci nočního krému, nicméně testování jsem se dostala k vyjádření společnosti k tomuto problému – sérum je nutné na pleť aplikovat jemnými tlaky a “vklepáváním“ do pokožky, nikoliv krouživými pohyby, pak právě se sérum může začít drolit. Možná že toto byl právě onen problém…

    Zpevňující noční krém - hutnější než denní krém, přišel mi více lepkavý ve srovnání s denním krémem. V porovnání s ním ne tak dobrá vstřebatelnost. Párkrát se mi stalo, že po jeho aplikaci došlo k drobnému drolení na pleti. Hydratuje dobře, za mě nicméně asi nejslabší výrobek ze sady.

    Zpevňující oční gel - z očátku mi chvíli trvalo zvyknout si na tuto konzistenci u očního krému, nicméně mohu říct, že krém absolutně nedráždí (ano, podařilo se mi ho vetřít i do oka 😉 ), dobře se vstřebává, skvělý podklad pro oční stíny. Má redukovat váčky a tmavé kruhy pod očima, s váčky nemohu sloužit, naštěstí nemám, ohledně tmavých kruhů jsem zaznamenala mírné, ne nějak výrazné zlepšení, testovalo se ale relativně krátce,výrobce garantuje výsledky po měsíci, tak uvidíme časem. Zaznamenala jsem pocitově zpevnění pleti v této oblasti, na vráskách jsem vliv zatím nezaznamenala, opět, brzy hodnotit.

    Celkové shrnutí: od testování jsem neočekávala nějaké zázraky, jako že mi třeba vyzmizíkuje vrásku v koutku očí a kolem úst (tyto vrásky jsou navíc u mě mimické a pokud člověk nepřestane dělat „ksichtíky“, tak ty vrásky prostě budou, na to asi nepomůže sebelepší krém, spíš jde o to předcházet tvorbě dalších). Na čele jsem zpozorovala vymizení náznaku vrásky, která se tvořila a celkově pleť je pocitově pevnější a hezky hydratovaná.

    Celkové hodnocení: 7/10

    Chtěla bych opět poděkovat za příležitost testovat tuto řadu kosmetiky Yves Rocher, dostala jsem se díky k tomu i k jiným jejich produktům, které bych si jinak asi nikdy nekoupila, některé jsem si už objednala a nyní zkouším.

     https://www.yves-rocher.cz/lifting_vegetal

    #zkusenosti_yvesrocher_liftingvegetal

    Od zítřka se ruší výuka na základnich a středních školách, na MŠ se to nevztahuje, ale Elenku i tak stahuju ze školky. Do práce nechodím, není to problém.

    #test_yvesrocher
    Dva týdny testování kosmetiky Yves Rocher jsou u konce, za pár dní přibude podrobnější recenze. Nicméně již teď mohu napsat, že jsem ráda, že jsem našla kosmetiku bez kompromisů - anti age kosmetiku, která zároveň vyhovuje i problematické pleti se sklony k akné, typické spíš pro "náctileté či "dvacítky". Za 2 týdny používání jeden jediný nový pupínek (teď ke konci testování) a ten je spíš důsledkem horší životosprávy na dovolené na horách (alkohol, sladké, slané...) + možná trochu odbyté čištění pleti. Pleť je na dotek hladší a zpevněnější. Takže za mně OK👍

    ninive211
    Zpráva byla změněna    7. bře 2020    

    #test_yvesrocher
    Od čtvrtka jsme na horách a testovací sada YR se mnou samozřejmě cestuje 😊 Ne tedy v kompletní sestavě, doma zůstal denní krém, který lze nahradit fluidem a ten mi vyhovuje přece jen o něco více. Není tak hutný jako krém, opravdu ihned se vstřebá a navíc pleť rozjasní. K tomu opravdu oceňuji aplikační pumpičku, naberu si jen trošku a stačí na celý obličej. Rozhodně za mě č. 1 z této sady. Na druhé místo bych umístila sérum, sice prvotní dojem hodně lepivý, ale vstřebá se úžasně a opravdu viditelně (a hlavně citelně) pleť vypíná.
    Na pomyslném posledním místě je u mě zatím noční krém a to jen z toho důvodu, že 2x se mi stalo, že po jeho aplikaci došlo ke drolení (když jsem hodně třela pleť). Vzhledem k tomu, že tato vlastnost se řešila u séra, tak se na to zaměřuji a ráno při aplikaci denního krému/fluidu na sérum s tímto problém nemám a večer ano, přičítám to právě kombinaci sérum+noční krém. Jinak ale konzistencí je super, nemastí, na moji jinak problematickou pleť je celá tato sada jako balzám-už nemusím řešit kompromisy, zda použít hydratační přípravky pro smíšenou pleť určenou pro mladé nebo anti-age kosmetiku určenou mému věku, která je ale obvykle dost hutná a ucpává mi póry a mastí pleť.

    ninive211
    Zpráva byla změněna    29. únor 2020    

    Máme tu poslední den už druhého měsíce roku 2020 a spousta z vás si dala určitě nějaké to předsevzetí typu "chci zbubnout", "chci zpevnit postavu"...kolik z vás se předsevzetí drží?

    A co takhle "Chci zpevnit svůj obličej" ? 😉 Víte, že toho lze dosáhnout (kromě vhodné kosmetiky - např. s YR řadou Lifting Végétal) i vhodnými "cviky" (či spíše "ksichtíky" 😂 )?
    Ne? Tak tady jsou pro vás tipy od Yves Rocher 😉
    #test_yvesrocher

    (2 fotky)