icon

Kontinuální kašel u dcery. Jak najít účinné řešení?

topinka89
6. bře 2025

Prosím poraďte, dcera, 6,5 roku, má po viróze kašel. Trochu vykašlává, brala Mucosolvan. Je bez teplot, ale kašle pořád, doslova pořád jen s malými pauzami. Kašle i v noci ze spaní, přes den to nepřestává, nekašle jen nad ránem kdy odpadne únavou a dospává noc. Byli jsme dnes na pohotovosti, dělali strep test, negativní. dostala sirup na rozšíření průdušek, nepomáhá. Na noc jsem jí dala celou tabletu dithiadenu a po třech hodinách kontinuálního kašle jsem nevydržela a dala jí čípek Rectodelt, bez efektu. Stále kašle, na chvíli usne, pak se zase probere a kašle dál. Otevřít okno nepomáhá, zvlhčit vzduch taky ne, nepomáhá naprosto nic, a to jsme toho zkusili dost. Připadá mi, že to má psychický, ale to by zas nekašlala ze spaní. Už jsem zoufalá, nevyspalá, nepříjemná. Musí z toho kašle mít úplně rozdrásanej krk, takhle to přece nejde aby kašlala pořád vkuse. Nevím co s ní, vy byste věděli?

anyyyn
6. bře 2025

Já měla v podstatě neustálý kašel od 10ti asi do 15ti let (začalo to zápalem plic). Bylo to kvůli špatné technice kašlání. Takže každé zakašlání dráždilo k dalšímu kašli. Později to tak bylo i u mé mladší sestry, taky kolem 6ti let, ale u té už se vědělo, o co jde. Netuším, jestli to může být i u vás, ale jestli kašle "hrubě", ať zkusí kašlat naopak "mělce". A kdyžtak se zeptejte dr, jestli to nemůže být ono🙂

skororozvedena
7. bře 2025

@topinka89 a nemuze yo byt alergie/astma? Vydupala Bych si zadanku na, Alergologíi abyste to vyloucili

xxx3d
7. bře 2025

kašel po viroze může trvat i dva týdny, je to nepříjemný
dávala jsem bronchipret, na vlhký kašel do dvou hodin, potom až na noc dithiaden, půl tbl.
na suchý se mi osvědčila kaloba, tabletová, syn nemá rád sirupy
jinak teda když se u nás objeví kašel, všichni zbystříme, syn měl dvakrát zápal plic, kdy na poslech byl krásně čistý, záchyt byl vidět až po RTG.
asi bych to probrala s pediatrou.

drep
7. bře 2025

Poinfekční kašel běžně trval měsíc a jo, je děsně otravný. Mně osobně na šílený záchvaty s pozvracením po mykoplazmový pneumonii nejlíp fungoval levopront, kodein naopak mi nezabral vůbec. Dostatečný pitný režím, už žádný mukolytika -mukosolvan, ambrobene, sinupret atd.

mecaira
7. bře 2025

Nechci znít jako nejaka Ezo, babka bylinkářka a tak, ale za mě Chlorela. Je to přírodní, nadupaný vitaminy a čistí tělo znatelně a hodně ale hodně pít.

petrasipkova1
7. bře 2025

víte stopro že to byla viroza ? Byla u lékaře? Dětem doma způsobuje tyhle kašle streptokok a letos i mycoplazmoza. Takže to chce případně udělat výtěr.

zmrzlinka
7. bře 2025

Může mít černej kašel nebo mycoplasma.To se bez vyšetření u lékaře nepozná.

prejeta_zaba
7. bře 2025

1) kašel fakt nepatří na pohotovost. Kor dlouhodobý, proč si s tím nezajdete normálně k doktorovi, ten den navíc už je fakt jedno...
2) to tak prostě bývá, kašel může trvat i 2 měsíce, na takové ty teorie o psychice a alergiích bych úplně nevsázela, spíš se stačí smířit s tím, že viroza nepřeje za týden, ale trvá dlouho než se z toho tělo vzpamatuje
3) vyšetření má? Mně tyhle šílený záchvaty kašle dělaly mykoplasmata, bylo to na dvoje antibiotika a 3měsíční kašel než zcela přešel. Nepomáhálo mi nic. 🤷‍♀️

palja
7. bře 2025

@topinka89 dcera to má teď úplně stejně. V nemocnici mi poradili levopront, tak zkusíme ještě ten. Jinak nevím, kašle hlavně odpoledne, večer a celou noc.

ajja87
7. bře 2025

U nás to byly mykoplazmata, tři týdny neustálého kašle a az po antibiotikach konečně klid.Byli jste u dr? Strep test nic neukáže,to chce odběry

isobara85
7. bře 2025

Chlamydie, mykoplasmata, černý kašel?

kadla88
7. bře 2025

Inhalace jste zkoušeli? Ale nejpozději do 17ti h.

petramana
7. bře 2025

ja bych zkusila mozna vysadit vsechny leky... syn ted taky, hrozny kasel - zrejme ho drazdily pres den ty vykaslavaci sirupy, na noc se to utlumilo fenistilem a stoptusinem a rano se mohl z toho pozvracet.. zkusili jsme vse vysadit a postupne to ustava..

petramana
7. bře 2025

a jinak loni na jare taky syn mel kasel uplne hrozny, kdy se davil i v noci, kybl u postele kdyz kaslal - na nic se neprislo, nic nepomahalo.. postupne to pak preslo, akorat na alergologii na koznim testu zjistili alergii na olsi nebo lisku, ale asi neco zanedbatelneho, protoze pak to v krvi nevyslo vubec, takze ten kasel zrejme nebyl z toho... doktorka nam porad tvrdila, ze je to alergickeho puvodu, ale doma jsme to od nej chytli vsichni, takze to alergie nebyla...

vernerka01
7. bře 2025

@topinka89 my jsme se stejným kašlem skončili taky na pohotovosti a bylo to buď černý kašel nebo mykoplasma. Potvrdila se mykoplasma a tehdy pomohly až antibiotika. Pak to bylo mnohem lepší.Držím palce ať se to vyřeší. Rozumím tvé situaci, bylo to šílené.

petramana
7. bře 2025

u vasi pediatry jste byli? Nase by nas poslala na odbery krve, na rtg, vytery, PCR (vim, ze loni synovi pri tom kasli delala testy na cerny kasel, mykoplazmata a chlamydie)

prejeta_zaba
9. bře 2025

@vernerka01 můžu se taktéž zeptat, proč na pohotovosti? Kašel je nějaký akutní, život ohrožující stav? 🤷‍♀️

vernerka01
9. bře 2025

@prejeta_zaba no že začátku to nevypadalo nijak strašně, prostě kašel, ale časem se to stupňovalo, syn už se ani nezvládal mezi kašlem pořádně nadechnout...a když vám samo dítě řekne, že už je vyčerpané, tak proste zbalíte veci a jděte do nemocnice...tipovali jsme laryngitidu (předtím jsme asi 30 minút seděli na terase na chladném vzduchu a nič nepomohlo)