icon

Kožní fleky. Setkaly jste se?

martanc2
18. pro 2019

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli jste se náhodou nesetkaly s nějakými takovými fleky na kůži - má je 3,5letá dcera i 1,5letý synek. Dceři se objevily cca v 8 měsíccíh synkovi v roce. Na kožní nám na to dali kortikoidy (v těch 8 měsících) a hotovo - nikdo ale nepátral po příčině. Ty kortikoidy jsem ani nevyzvedla, mažeme střídavě Bepanthenem, Framykoinem a Infadolanem. Jsou dny, kdy to mají takové škaredé a dny, kdy úplně klidné - ale nikdy to úplně nezmizí. Postupně se ty kola jakoby rozrůstají a zevnitř začínají blednout. Na alergologii jsou na takové ty základní vpichové testy negativní.

Kožní fleky. Setkaly jste se?
martanc2
autor
•
18. pro 2019

Tady je ta klidnější fáze. Moc děkuju!

lida9
•
18. pro 2019

vymenila bych kozni, zasla na alergologii, mozna imunologii... zda se to jako alergie treba na potraviny, atd... me se toto dela taky obcas po kyselem a kdyz je venku zima, takova hruba mista na kuzi na dotek, ale nejsem dite.... takze kozni co napise kortikoidy a nazdar bych fakt nebrala jako reseni☹ drzim palce at objevite pricinu...

cuuza
•
18. pro 2019

Vzorový atopicky exem, je tu i skupinka na toto téma. Důležité je pravidelně promašťovat kůži, případně vysušovat zinkovou mastí. Často dráždí citrusy, rajčata atd, chce to vysledovat. A zhoršuje se to s růstem zoubků a nemocemi.

neomenia
•
18. pro 2019

Jak pise
@cuuza úplně to vystihla.

martanc2
autor
•
18. pro 2019

@cuuza mohla byste mi prosím poslat odkaz na tu skupinku? Děkuji!

cuuza
•
18. pro 2019

@martanc2 Poslala jsem pozvánku, snad dojde. Je to Poradna pro atopicky exem.

kattka009
•
18. pro 2019

@martanc2 Já u dítěte používala toto:Excipial u lipolotio

adel2507
•
18. pro 2019

@martanc2 Atopický ekzém, synovi se začal objevovat v létě. Je to boj, ale chce to vysledovat které potraviny to zhoršují (u nás citrusy, celkově kyselé věci, koření), prát v šetrném pracím prášku, nepoužívat aviváž..a hlavně pořád promašťovat (i preventivně, když je ekzém v klidu. Já mažu každý den Biodermou Atoderm a stejnou řadu dávám i do koupele.

astyna88
•
19. pro 2019

Me to spis pripada jako loziska kvasinkove infekce. Syn to mival jako kojeny,kdyz jsem si dala neco sladkeho. Kdyz se to ukaze nyni, omezim mu mleko a namazu biodermou atoderm. Promastim a dobry.

Zamerit se na priciny je dobre reseni,mazat bez rozmyslu ne. Nechapu dnesni trend kortikoidu na vse....

sim244
•
25. pro 2019

Mě to taky připadá jako atopick´ ekzem. Mám ho cely život, na dlaních a prstech. Mě to vyvolávají citrusy.

ewusssa
•
27. pro 2019

Dcera mela neco podobneho, na puse na zadech rukach, na kotniku si to skrabala dokrve furt dokola 🙄 detska, kozni alergologie vsichni tlacili kortikoidy ty jsou sice super rychle vyrazka zmizi ale to je tak vse....potlaci to na chvili a vyrazka vyleze jinde....dceri to zmizlo az jsem prestala kojit ale vyskakovalo ji to urcite i z nejakych potravin ( nevypozorovala jsem co ale tipuju sladke) mazala jsem zinkovou a koupala 1krat tydne, dupu pusu takovou rychlou sprchu kazdy den samozdrejme....a do koupele a na promazani pouzivam kosmetiku Mixa nebo bioderma

ivule95
•
30. pro 2019

Máme to samé. Vydupala jsem si zadanku na alergologii. 10.1 mají být výsledky. Jinak jsme dostávali taky kortikoidy,nic víc. Měli jsme takové ložiska,ale v říjnu se to malé rozlezlo všude 😥 místy si to rozskrsbala až do krve 😥 prý je to atopický ekzém, jsem zvědavá na ty výsledky

dvoriskure
•
19. črc 2026
@cuuza

Vzorový atopicky exem, je tu i skupinka na toto téma. Důležité je pravidelně promašťovat kůži, případně vysušovat zinkovou mastí. Často dráždí citrusy, rajčata atd, chce to vysledovat. A zhoršuje se to s růstem zoubků a nemocemi.

@cuuza
Dobrý den. Mohl bych prosím také o odkaz na skupinku s atopickým exemem?
Dcerka to má na stehýnku a rádi by jsme s tím něco udělali.
Předem moc děkuji, hezký den.
Dvořák