icon

Kožní vyrážka u malého dítěte: Co by to mohlo být?

monuleee
6. pro 2024

Nevíte co to může být? Malej to má jen na rucickach a nožičkách, na zádech a bříšku ani obličeji nic.

Kožní vyrážka u malého dítěte: Co by to mohlo být?
monuleee
autor
•
6. pro 2024

Nesvedi ho to ani neboli. Jakoby o tom nevedel

te_reza
•
6. pro 2024

Alergická reakce na něco?

monuleee
autor
•
6. pro 2024

@te_reza taky me to nepadlo, dneska měl burak, rozkousal,hulakal že to pálí a vyplivl. Já alergie nemám ani nikoho takovyho neznám, tak nevím jak to může vypadat, ale přijde mi to až moc. Já fakt nevim

xleni
•
6. pro 2024

Myslím, že arašídy jsou celkem silný alergen.

te_reza
•
6. pro 2024

@monuleee tak to pozor! Arašídy jsou alergen jako prase a může to být na to. Holka ji má tak silnou, že má epipen

monuleee
autor
•
6. pro 2024

@xleni
@te_reza no teď koukám na foto alergických reakci a je to dost podobný.

te_reza
•
6. pro 2024

@monuleee tak to buď ráda, že se ti nezačal dusit.

monuleee
autor
•
6. pro 2024

@te_reza hrozná představa🥵 ještě že to vyplivl. Ale je mi to divný protože jídlo obsahující buraky jí a nikdy nic až dneska....

miryp
•
6. pro 2024

Alergie se může spustit kdykoliv v průběhu života. Pokud ho burák pálil v puse, rozhodně mu je znovu nedávej a teď mu podávej antihistaminika. A hlídej ho, kdyby si začal stěžovat na krk či se zhoršil v dýchání, je třeba zajet na calciovku do nemocnice.

te_reza
•
6. pro 2024

@monuleee Elena ho tenkrát jen povalela v puse a málem ji to zabilo. Dej mu aspoň fenistil.

monuleee
autor
•
6. pro 2024

@miryp
@te_reza holky dík, fenystil jsem mu dala a zmizelo to bohudík. Teď už se burakum vyhneme 😓

miryp
•
6. pro 2024

@monuleee ta kopřivka se mu bude nejspíš pár dní vracet. Dcera takto rozplácla kiwi po stole, ani olíznout to nestihla a vyhodila se jí taky taková reakce. A i přes podávání antihistaminik se jí to vracelo 5 dní. Držím palce, ať z toho nic krom kopřivky není.

monuleee
autor
•
6. pro 2024

@miryp Ježíš dík moc za info, snad už to bude ok, ale je dobrý vědět že se mu to může zas objevit, vůbec s tímhle nemám zkusenosti

srnii
•
7. pro 2024

My měli takto alergickou reakci na něco, nezjistili jsme na co, malou to svědilo a měla i dýchací potíže takže u nás byla záchranka. Tenkrát jí dali rektodelt a od té doby ho máme doma kdyby náhodou a spolu s fenistilem ho tahám v kabelce i když jdeme jen do obchodu.