Krev ve stolici u třítýdenní dcery

Dcera plne kojena ve trech tydnech v kazde stolici hleny a krev. Hospitalizovana, krev a ster v poradku a sono bricha bez nalezu ,prechod na UM Neocate pro podezreni na alergii krav. bilkoviny. Ted po trech tydnech ma 2x -3x ve stolici hleny a krev. Po prechodu na UM zlepseni, ale porad tam ta krev je.. Ma s tim nekdo zkusenost? Zajima me jestli nekdo mel podobny problem a kdy krev zmizela uplne. Dekuji..

petrasipkova1
5. lis 2018

@vendulamrazkova89 ano, u obou dětí, jen jsem tedy nepřestala kojit. Záleží jak hodně byla střeva poškozená.

vendulamrazkova89
autor
5. lis 2018

@petrasipkova1 Po me diete neprichazelo zlepseni, tak se preslo na Um. Krmim strikackou pres prst aby po testech mohla byt znovu kojena pokud dopadnou dobre.. Jsem nervozni, ze je 3 tydny na UM a porad tam obcas krev je. Za jak dlouho vase deti byly bez krve?

lucka662006
5. lis 2018

Ahoj, když bys nejedla žádné mléčné výrobky - myslím opravdu nic - tak by přeci ke zlepšení mělo dojít...? Kožní projevy nemá? Malá měla průjmy, ne krev ve stolici, a pak už i hleny, ale byla to dočasná získaná intolerance laktózy, na ABKM.

vendulamrazkova89
autor
5. lis 2018

@lucka662006 Byla jsem pouze na sojove strave a pecivo, ktere jsem dostavala v primo v nemocnici(bezlaktozova dieta) a nepomohlo. Doktor rekl, ze ma nejspis strivko hodne podrazdene a vadi ji i stopy laktozy ktera se objevuje i v sojovych a pecivu..

vendulamrazkova89
autor
5. lis 2018

@lucka662006 kozni projevy nema..

lucka662006
6. lis 2018

Intolerance laktózy může být vrozená nebo získaná. AMKM se projevuje zpravidla i kožními projevy. S tím podrážděním střívka to je 100% pravda. Když je už hodně podrážděné laktozou, trvá třeba i 14 dní až 3 týdny, kdy musí být bez laktózy, aby se spravilo. Pak se čeká, bez laktozy, pokud možno, u takto malinkého mimi možná i měsíce, a pak se zkouší laktóza postupně zařazovat - velmi postupně pomocí výrobků, kde je jí méně. Hlavně ne obyčejné UM nebo kravské. Protože enzym na trávení laktózy se v těle vytváří právě když tam ta laktóza je, tak proto se postupně zařazuje a zkouší pomalinku, když už je střívko uzdravené. Přeju miminku hodně zdraví.

klovalka
6. lis 2018

ahoj, to co popisuješ za potíže prožívám se synem. je to alergie na bílkovinu kravského mléka ABKM. Intolerance laktosy je trochu něco jiného-laktoza je cukr v mléce. A případě ABKM abys mohla kojit tak je třeba z Tvé stravy kompletně vysadit všechny výrobky z mléka (doporučuje se i kozího a ovčího pro podobnost bílkovin)-tzn. sýry,jogurty, máslo, syrovátku,.. - je to docela složité, protože se např. syrovátka přidává i do některých masných výrobků, chleba apod..
Taktéž se nedoporučuje soja pro možnost zkřížené antigenity.
Když jsem nasadila tuto dietu tak krev vymizela do 14 dní, hlen trval o něco déle-cca měsíc do zhojení střeva. Okamžitě vidím, když dietu poruším - a začíná se od znova☹(-to je také test na ověření této alergie užívaný u kojenců (krevní testy nemusí nic prokázat-ještě málo vyvinutá imunita)
Držím palce at se daří miminku dobře!

lucka662006
6. lis 2018

Má tedy malá ABKM nebo intoleranci laktozy? ABKM se často projevuje i kožně, intolerance laktozy se kožně téměř neprojevuje. Nejprve je potřeba toto vědět a podle toho nasadit vhodné UM a/nebo Tvoji dietku při kojení. V kravském mléce je samozžřejmě bílkovina kravského mléka i laktoza. Malé může vadit jedno z toho, nebo oboje.

ester_davidova
8. lis 2018

Já zkušenost mám - a velmi bohatou, několikaměsíční. Po strikní redukční dietě (brokolice/rýže/jehněčí) jsem nakonec dostala takový průjem, že jsem to okamžitě vysadila, stejně to nemělo účinek, vydržela jsem to měsíc. Vyšetření sono (musí to ale dělat lékař, který rozumí i dětěm), nic vůbec neukázalo (resp. ukázalo, že je syn zdravý) a závěr byl, že se syn přežírá (byl kojen) a že je střevo namáhané.... tak jsem po letech vyhledala homeopatičku, ke které jsem kdysi chodila a přišla na to, že tentokrát je problém ve fyzickém těle a sice u mne - chybí mě železo a chybělo i Honzíkovi: dala nám globuli a po třech dnech to přešlo a už se to nikdy víc neobjevilo. Také mne poučila, že železo z lékárny je na nic, a je to asi pravda, protože jsem ho brala, neboť jsme o nedostatku věděla, mám ho celoživotně - a nic se nezměnilo, nebo snad jen nepatrně. Po její globuli už žádné problémy nemám/e. Tak to jen ještě další takový pohled na věc, protože se vždy usuzuje na alergii, ale může být i jiná příčina.

vendulamrazkova89
autor
25. lis 2018

@ester_davidova Dcera byla poslana na gastro,ale pri kontrole zadecku mala prasklinka tak vysetreni neprobehlo. Po odberech hemoglobin v nizkych hodnotach,tak ze se nasadilo zelezo v kapkach jestli nepomuze s tvorbou krvinek jinak kapacka. Po prvni davce kapicek minimum krve a po druhe uplne cista stolice a ted 4 dny od druhe davky zeleza porad cista. Za 14 dni jde na kontrolu a odbery, tak doufam, ze to uz bude ok. Diky za prispevky 🙂 Snad uz svita na lepsi casy..