icon

Krev ve stolici u třítýdenní dcery

Dcera plne kojena ve trech tydnech v kazde stolici hleny a krev. Hospitalizovana, krev a ster v poradku a sono bricha bez nalezu ,prechod na UM Neocate pro podezreni na alergii krav. bilkoviny. Ted po trech tydnech ma 2x -3x ve stolici hleny a krev. Po prechodu na UM zlepseni, ale porad tam ta krev je.. Ma s tim nekdo zkusenost? Zajima me jestli nekdo mel podobny problem a kdy krev zmizela uplne. Dekuji..

petrasipkova1
•
5. lis 2018

@vendulamrazkova89 ano, u obou dětí, jen jsem tedy nepřestala kojit. Záleží jak hodně byla střeva poškozená.

vendulamrazkova89
autor
•
5. lis 2018

@petrasipkova1 Po me diete neprichazelo zlepseni, tak se preslo na Um. Krmim strikackou pres prst aby po testech mohla byt znovu kojena pokud dopadnou dobre.. Jsem nervozni, ze je 3 tydny na UM a porad tam obcas krev je. Za jak dlouho vase deti byly bez krve?

lucka662006
•
5. lis 2018

Ahoj, když bys nejedla žádné mléčné výrobky - myslím opravdu nic - tak by přeci ke zlepšení mělo dojít...? Kožní projevy nemá? Malá měla průjmy, ne krev ve stolici, a pak už i hleny, ale byla to dočasná získaná intolerance laktózy, na ABKM.

vendulamrazkova89
autor
•
5. lis 2018

@lucka662006 Byla jsem pouze na sojove strave a pecivo, ktere jsem dostavala v primo v nemocnici(bezlaktozova dieta) a nepomohlo. Doktor rekl, ze ma nejspis strivko hodne podrazdene a vadi ji i stopy laktozy ktera se objevuje i v sojovych a pecivu..

vendulamrazkova89
autor
•
5. lis 2018

@lucka662006 kozni projevy nema..

lucka662006
•
6. lis 2018

Intolerance laktózy může být vrozená nebo získaná. AMKM se projevuje zpravidla i kožními projevy. S tím podrážděním střívka to je 100% pravda. Když je už hodně podrážděné laktozou, trvá třeba i 14 dní až 3 týdny, kdy musí být bez laktózy, aby se spravilo. Pak se čeká, bez laktozy, pokud možno, u takto malinkého mimi možná i měsíce, a pak se zkouší laktóza postupně zařazovat - velmi postupně pomocí výrobků, kde je jí méně. Hlavně ne obyčejné UM nebo kravské. Protože enzym na trávení laktózy se v těle vytváří právě když tam ta laktóza je, tak proto se postupně zařazuje a zkouší pomalinku, když už je střívko uzdravené. Přeju miminku hodně zdraví.

klovalka
•
6. lis 2018

ahoj, to co popisuješ za potíže prožívám se synem. je to alergie na bílkovinu kravského mléka ABKM. Intolerance laktosy je trochu něco jiného-laktoza je cukr v mléce. A případě ABKM abys mohla kojit tak je třeba z Tvé stravy kompletně vysadit všechny výrobky z mléka (doporučuje se i kozího a ovčího pro podobnost bílkovin)-tzn. sýry,jogurty, máslo, syrovátku,.. - je to docela složité, protože se např. syrovátka přidává i do některých masných výrobků, chleba apod..
Taktéž se nedoporučuje soja pro možnost zkřížené antigenity.
Když jsem nasadila tuto dietu tak krev vymizela do 14 dní, hlen trval o něco déle-cca měsíc do zhojení střeva. Okamžitě vidím, když dietu poruším - a začíná se od znova☹(-to je také test na ověření této alergie užívaný u kojenců (krevní testy nemusí nic prokázat-ještě málo vyvinutá imunita)
Držím palce at se daří miminku dobře!

lucka662006
•
6. lis 2018

Má tedy malá ABKM nebo intoleranci laktozy? ABKM se často projevuje i kožně, intolerance laktozy se kožně téměř neprojevuje. Nejprve je potřeba toto vědět a podle toho nasadit vhodné UM a/nebo Tvoji dietku při kojení. V kravském mléce je samozžřejmě bílkovina kravského mléka i laktoza. Malé může vadit jedno z toho, nebo oboje.

ester_davidova
•
8. lis 2018

Já zkušenost mám - a velmi bohatou, několikaměsíční. Po strikní redukční dietě (brokolice/rýže/jehněčí) jsem nakonec dostala takový průjem, že jsem to okamžitě vysadila, stejně to nemělo účinek, vydržela jsem to měsíc. Vyšetření sono (musí to ale dělat lékař, který rozumí i dětěm), nic vůbec neukázalo (resp. ukázalo, že je syn zdravý) a závěr byl, že se syn přežírá (byl kojen) a že je střevo namáhané.... tak jsem po letech vyhledala homeopatičku, ke které jsem kdysi chodila a přišla na to, že tentokrát je problém ve fyzickém těle a sice u mne - chybí mě železo a chybělo i Honzíkovi: dala nám globuli a po třech dnech to přešlo a už se to nikdy víc neobjevilo. Také mne poučila, že železo z lékárny je na nic, a je to asi pravda, protože jsem ho brala, neboť jsme o nedostatku věděla, mám ho celoživotně - a nic se nezměnilo, nebo snad jen nepatrně. Po její globuli už žádné problémy nemám/e. Tak to jen ještě další takový pohled na věc, protože se vždy usuzuje na alergii, ale může být i jiná příčina.

vendulamrazkova89
autor
•
25. lis 2018

@ester_davidova Dcera byla poslana na gastro,ale pri kontrole zadecku mala prasklinka tak vysetreni neprobehlo. Po odberech hemoglobin v nizkych hodnotach,tak ze se nasadilo zelezo v kapkach jestli nepomuze s tvorbou krvinek jinak kapacka. Po prvni davce kapicek minimum krve a po druhe uplne cista stolice a ted 4 dny od druhe davky zeleza porad cista. Za 14 dni jde na kontrolu a odbery, tak doufam, ze to uz bude ok. Diky za prispevky 🙂 Snad uz svita na lepsi casy..