Léky na dovolenou s 6měsíčním dítětem
Ahoj, prosím o radu, jedeme k moři s malým (6 měsíců). Nevíte, které léky zabalit s sebou pro něj? Moje Dr. má dovču. Děkuji.
Mám zkopírované a uložené v PC, vždycky toho beru s sebou raděj víc, než pak někde muset něco shánět.
Lékárnička na dovolenou:
• základní obvazový materiál na ošetření drobného úrazu: dezinfekce, např. Septonex spray či Betadine roztok, gáza, nealergizující náplast , náplast s polštářkem, elastické obinadlo, event.Bepanthen plus krém - lze použít jak na odřeniny, tak na popáleniny.
• při teplotě: Brufen sirup, či dětský Paralen, dávkujeme dle věku a váhy dítěte. Tyto léky lze též podat při bolesti hlavy, např.po nadměrném oslunění. Doporučuji mít s sebou i formu v čípku- využijete při zvracení a teplotě.
• na průjem: Smecta sáčky, podáváme nejlépe v nastrouhaném jablku, dle věku dítěte-2x1 až 3x1 sáček. Jako prevenci „cestovatelských průjmů“ lze použít lék Enterol Acut kapsle 1x1, vhodný je též potravinový doplněk Biopron,ev.Laktobacílky baby sáčky či tablety, které dodávají do střeva správné „hodné“ bakterie.
• při rýmě: Olynth dětský nosní spray/ Otrivin, Nasivin /,nosní kapky na podkladě mořské vody .
• podráždění oční spojivky-prach,voda-Opthalmoseptonex kapky, Ocuflash - 3-5x1 kapku do spojivkového vaku, k výplachu očí lze použít též Opthal.
• alergie, ať již „kopřivka ze slunka“ či kopřivka z jídla, lze použít i při poštípání hmyzem-Zyrtec kapky, Fenistil kp, Claritine sirup,event.Zyrtec, Zodac, Flonidan, Claritine tabl.
• Fenistil gel vynikající na štípance všeho druhu
• Traumaplant krém-vhodný na odřeniny i zhmožděniny
• Stoptussin kapky či sirup na kašel
• Septofort nebo Orofar či Hexoraletten tabl.-cucat při bolesti v krku 3-5x1
• Budete-li u moře, nezapomeňte na ochranný krém s vysokým faktorem, nejlépe přes 20 pro dítě,
• na večerní zklidnění pokožky je vhodné pleťové mléko s Panthenolem
• Kinedryl
jé děkuji vám velice 🌹
Nakonec byl můj seznam takovýto (konzultace i s lékařem) 🙂 pro cca 6 měsíční mimčo:
horečka - Panadol sirup i čípky
průjem - Smecta
rýma - Nasivin pro novorozence
oči - OCUflash
hmyz - Fenistil kapky
kašel - Prospan i Stoptussin sirup
+ Glukopur
🙂 všem děkuji za pomoc
tak nějak podobně 🙂 jen ještě přidávám k tomu všemu i teploměr 🙂
Já dnes u dr řešila to samé a poradil. Nurofen a Paralen sirup (čípky se u moře horku rozpusti) fenistil na hmyz, Hylak na prujem a zažívání, kapky do očí a mořský sprej do nosu 🙂

Ahoj ja vzdy beru nurofen, paralen ,fenistil kapky i gel ,leky na prujem, stoptussin, bromhexin kapky do oci sprej do nosu pokud mas doma rectodelt cipky(pri laryngitide) tak i ty kuliska gel na dasne no asi tak lepsi tahnout hromadu zbytecne nez pak litat a shanet kdovi kde