icon

Má smysl jít s covidovými příznaky ke lékaři?

lucieleonek
25. pro 2024

Ahoj holky , jdu s dotazem , chytla jsem od syna covid trápí mě ale jen bolest v krku a šílená rýma a nemám vůbec čich a žádnou chuť v puse. Horečky ani bolesti kloubů nemám průdušky boleli taky když jsem kašlala bolelo to ale jenom jeden den , myslela jsem že jsem nastydlá druhý den už dobrý a teď bolest v krku a ryma a hlavně ta ztrátá čichu a chuti. Jsou svátky takže Dr. Se nedovolam. Myslíte že mám jed na pohotovost? Nebo zkusit první Paralen nějaký ten čajík a jestli to po tich svatkach přejde a pak jen zavolát Dr. Nebo jed rovnou? Děkuji za odpovědi.

gruyerre
•
25. pro 2024

@lucieleonek já jsem ho měla ve 38. týdnu, bylo to před 3 lety. V té době se těhotným s covidem předepisovaly injekce fraxiparinu nebo clexane. Asi bych si na tu pohotovost (gynekologickou) zavolala a zeptala se, jestli ti tohle předepíší. Jinak je zbytečný tam jezdit. Paralen bych nedávala, pokud nemáš horečku a bolesti.

lucieleonek
autor
•
25. pro 2024

@gruyerre a můžu se zeptat naco ty injekce byli ? A to ste si je píchala sama ? Možná trošku hloupá otázka ale covid mám úplně poprvý a vůbec právě nevím , kord teď když jsem těhotná jen jsem četla že nedávají antibiotika ale o injekcích slyším právě poprvé, jinak děkuji zavolám tedy.

gruyerre
•
25. pro 2024

@lucieleonek protože ty injekce jsou zjednodušeně řečeno na ředení krve a covid může způsobovat krevní sraženiny. Těhotné jsou rizikovější a navíc tam je ještě riziko pro plod. Ale opravdu nevím, jak je to teď, třeba ty nové varianty covidu už jsou jiné. Určitě bych zatelefonovala na tu pohotovost a oni ti řeknou, jak se teď postupuje.

alianan
•
25. pro 2024

@gruyerre Také tak, já si pak dlouho píchala clexane.
Také bych zavolala na pohotovost a vyptala bych se.
Covid momentálně mám a je to hnus, ať to rychle vyležíš.

utrikocku
•
25. pro 2024

@gruyerre potvrzuji, že to předepisují aktuálně také. 4 měsíce zpět jsem chytla covid před porodem cca 36 týden a píchala jsem si injekce Clexan na ředění krve až do porodu. Bohužel covid na konci tehotenství je dost rizikový a sice nepoškozuje miminko napřímo, ale ucpává cévy, co vyživují miminko, takže hrozí, že se miminko "udusí". Jela bych na gyn pohotovost si to nechat napsat

malytlustyhroch
•
25. pro 2024

@lucieleonek pripadne, kdyby se te to tykalo, pichani klexanu se neboj, prijemny to neni, ale je to fakt blbuvzorny, prilozis zmackes, ono to pichne samo.

gruyerre
•
25. pro 2024

@utrikocku tak to je dobře, že pořád předepisují, taky si myslím, že je to dobrá prevence

marge_s
•
25. pro 2024

@gruyerre bude to individualni, mne rekli, ze uz se to nepredepisuje, ze tyhle varianty uz z tohoto pohledu rizikovy nejsou. (Nejsem tehotna, ale srazeninove rizikova, mijule jsme hommela)

nattt
•
25. pro 2024

Urcite resit. Je dobre, ze se dnes uz predepisuje neco na redeni krve. Se mnou se pred 3 lety na konci tehotenstvi nikdo nechtel ani bavit s covidem (skoncilo to akutnim cisarem v 38tt, prestala jsem citit pohyby, hypoxie plodu). Vse dobre dopadlo nastesti.

orangutan123
•
25. pro 2024

Já tě zase uklidním trochu, ale pro jistotu si zavolej. U prvního syna sem chytla covid v 7 měsíci, řekli mi že se na to nic nedává a protože těhotné nic nemůžou tak mi nic nedaj 🙂) nakonec to dopadlo tak, že mi dali antibiotika, nějaké sirupy na kašel a hotovo. S druhým synem sem chytla covid týden do termínu porodu. Oba kluci jsou v pořádku🙂 ale jistota je kulomet, takže pokud máš obavy neváhej a volej