icon

Máte zkušenost s dovozem bezlepkové stravy do školky?

17. srp 2025

Ahoj všichni.Je tu někdo kdo má dítě celiaka a nechává mu dovážet jídlo do školky? Hledám hlavně každodenní dovoz kvalitní stravy.Bohužel naše školka nemá k dispozici oddělené kuchyně,takže budeme muset jídlo dovážet,jenže s manželem jsme od rána do večera v práci a babičky nemáme.Poradite prosím?🙏

mamkamarketa
17. srp 2025

Syn má intoleranci, nicméně nosí si svůj oběd sebou. Má omiebox. Většinou má co měl k večeři. Třeba by to bylo řešení

autor
17. srp 2025
@mamkamarketa

Syn má intoleranci, nicméně nosí si svůj oběd sebou. Má omiebox. Většinou má co měl k večeři. Třeba by to bylo řešení

@mamkamarketa my musíme nosit svačinku,polévku,hlavní chod a odpolední svačinku

mamkamarketa
18. srp 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Tak polévku na tu bych se… svačinu ovoce/zeleninu/jogurt/tyčinnka/ryžový chlebik. A hlavní chod do thermosu z domova.
Nechat si to dovážet to bude hrozná raketa

kacka1994
18. srp 2025
@anonym_autor

@anonym_autor My take nosime svou stravu a proste jsem rekla, ze polevku mit nebude. Jinak svaciny i obedy varim ja no.. pokud bych mela finance a nebylo mi jich lito, tak si necham klidne vozit jidlo (i pro sebe krabickovou dietu), ale tim padem bych si to nechala dovezt domu a stejne bych to nemela primo do skolky, bez ohrivani, byva to na den predem.

pipi_puncocha
18. srp 2025

Já mám objednanou krabičkovou dietu pro sebe a vozí mi to večer předchozího dne - pověsí na branku, tedy bych šla touto cestou a normálně to dítěti jen sbalila do školky k ohřátí.

miryp
18. srp 2025

Syn je multiproteinový alergik, jakákoliv strava zvenčí byla nereálná, tudíž jsem mu vše připravovala doma – svačiny a hlavní chod (polévky nejí). I pro celiaka mi to přijde jako nejlepší možné řešení s ohledem na fakt, že nikdy v cizí kuchyni neohlídáš kontaminaci.

garfa4
18. srp 2025
@pipi_puncocha

Já mám objednanou krabičkovou dietu pro sebe a vozí mi to večer předchozího dne - pověsí na branku, tedy bych šla touto cestou a normálně to dítěti jen sbalila do školky k ohřátí.

@pipi_puncocha omlouvám se za OT, ale můžu se prosím zeptat, od koho krabickovou dietu máš? Už jsem na ně koukala, ale je jich dost, recenze se různí. Byla bych ráda za reálnou zkušenost, děkuji.

mamkamarketa
18. srp 2025

Určitě bych vařila doma. Pro mě jidlo z plastu ohřáté v mikrovlnce neberu jako zdravou stravu pro dítě

kacka1994
18. srp 2025
@mamkamarketa

Určitě bych vařila doma. Pro mě jidlo z plastu ohřáté v mikrovlnce neberu jako zdravou stravu pro dítě

@mamkamarketa a co to asi je kdyz to uvaris doma? Das to do plastove krabicky a diteti to ohreji ve skolce v mikrovlnce :D

pipi_puncocha
18. srp 2025
@garfa4

@pipi_puncocha omlouvám se za OT, ale můžu se prosím zeptat, od koho krabickovou dietu máš? Už jsem na ně koukala, ale je jich dost, recenze se různí. Byla bych ráda za reálnou zkušenost, děkuji.

@garfa4 mám od firmy zdravé stravování - ale ono asi záleží na oblasti kde bydlíš. U nás je to jediná firma, co dováží (bydlíme na vesnici) a zároveň mají program pro vegetariány. Jsem spokojená, beru dlouhodobě. Mají super zeleninu, hrozně moc v každé porci. Na netu mají jídelníček jednotlivých programů. A vyhovuje mi i ten rozvoz, večer den předtím, bydlíme v RD, tak mi to pověsí na branku a jen pošlou smsku, že to tam mám.

garfa4
18. srp 2025
@pipi_puncocha

@garfa4 mám od firmy zdravé stravování - ale ono asi záleží na oblasti kde bydlíš. U nás je to jediná firma, co dováží (bydlíme na vesnici) a zároveň mají program pro vegetariány. Jsem spokojená, beru dlouhodobě. Mají super zeleninu, hrozně moc v každé porci. Na netu mají jídelníček jednotlivých programů. A vyhovuje mi i ten rozvoz, večer den předtím, bydlíme v RD, tak mi to pověsí na branku a jen pošlou smsku, že to tam mám.

@pipi_puncocha moc děkuji, na jejich stránky jsem také koukala, tak jsem ráda za tvou recenzi 🙂

cherie24
18. srp 2025

@anonym_autor též nám bylo řečeno, že jídlo vlastní. Naštěstí netrvají na tom, aby bylo jídlo totožné jako mají ostatní děti. Jedna maminka tam takto vozí všechno jídlo na celý den. Říkala, že si to doma mrazí. Třeba ty polévky, uvaří jednu polévku o víkendu, dá do krabiček a každý den nosí krabičku. Ráno vyndá z mrazáku, do oběda má rozmrazeno a oni to jen ohřejí. Takto si odebírá i z obědů a když nestíhá vařit, vyndá z mrazáku a nese takto. My zatím uvidíme, přes léto pomalu zkoušíme zařazovat, řešili jsme 3 různé alergie. Buď to vyjde nebo budí muset taky doma vařit a každý den jí tam nosit krabičky. Ale na svačinky jí tam každopádně budu dávat vlastní bezlepkový chleba. Oni jí na to budou mazat jejich pomazánku.

cherie24
18. srp 2025

@anonym_autor pokud má "jen" lepek, nemohli by se aspoň ušetřit ty svačinky? S dovozem pouze vlastního pečiva. Pak by zůstal jen oběd a ten by šel řešit tím víkendovým vařením a mražením. Je to opruz a hrozná práce navíc, ale dá se takto...

mamkamarketa
18. srp 2025
@kacka1994

@mamkamarketa a co to asi je kdyz to uvaris doma? Das to do plastove krabicky a diteti to ohreji ve skolce v mikrovlnce :D

@kacka1994 neni 😂
Moje dítě ma omiebox, kam dám ráno teplý jídlo a v poledne je stále teplý a nemusí se ohřívat 😂

kacka1994
18. srp 2025
@mamkamarketa

@kacka1994 neni 😂
Moje dítě ma omiebox, kam dám ráno teplý jídlo a v poledne je stále teplý a nemusí se ohřívat 😂

@mamkamarketa a je to opravdu o tolik zdravejsi? mit jidlo denne od rana teple? nerikam u jidla, ktere je rano pripravene a udrzovane teple, ale pokud rano nestiham a musela bych je rano ohrat? Nekazi se to, kdyz uz je to jednou ohrivane a pak udrzovane? Myslim ty otazky vazne, taky mi neni prijemne, ze denne ji jidlo z mikrovlnky. On tam teda je jen na obed, takze kolikrat s nami ji i cerstvy obed doma, jakmile dojdeme domu.

mamkamarketa
18. srp 2025
@kacka1994

@mamkamarketa a je to opravdu o tolik zdravejsi? mit jidlo denne od rana teple? nerikam u jidla, ktere je rano pripravene a udrzovane teple, ale pokud rano nestiham a musela bych je rano ohrat? Nekazi se to, kdyz uz je to jednou ohrivane a pak udrzovane? Myslim ty otazky vazne, taky mi neni prijemne, ze denne ji jidlo z mikrovlnky. On tam teda je jen na obed, takze kolikrat s nami ji i cerstvy obed doma, jakmile dojdeme domu.

@kacka1994 termonadoba funguje na principu tepelne izolace. Je to z kvalitního nerezu.
Takže ano, verim, ze je to zdravejsi nez jidlo z plastu ohrate v mikrovlnce.

kacka1994
18. srp 2025
@mamkamarketa

@kacka1994 termonadoba funguje na principu tepelne izolace. Je to z kvalitního nerezu.
Takže ano, verim, ze je to zdravejsi nez jidlo z plastu ohrate v mikrovlnce.

@mamkamarketa chapu jak funguje termoska 😅 ale nevim jak funguje ze se kazi jidlo pri opakovanem ohrivani, nebo kdyz zustane ve stejne - teple teplote 🙂 to by me zajimalo 🙂 Zkusim to nekde dohledat, ale jeste teda dotaz - pokud to rano ohrivas, na jakou teplotu cca? Davas to tam varici, nebo jen teple, aby to bylo v poledne k jidlu? (to myslim jako kdybych se inspirovala a sli bychom do stejneho boxu).

mamkamarketa
18. srp 2025
@kacka1994

@mamkamarketa chapu jak funguje termoska 😅 ale nevim jak funguje ze se kazi jidlo pri opakovanem ohrivani, nebo kdyz zustane ve stejne - teple teplote 🙂 to by me zajimalo 🙂 Zkusim to nekde dohledat, ale jeste teda dotaz - pokud to rano ohrivas, na jakou teplotu cca? Davas to tam varici, nebo jen teple, aby to bylo v poledne k jidlu? (to myslim jako kdybych se inspirovala a sli bychom do stejneho boxu).

@kacka1994 tak to jídlo je v podstate znovu ohřáté, jen chladne velmi pomalu. Vždy dám do termorsky vroucí vodu na 10-15 minut, pak to vyleju vytřu a dávám velmi horké/vroucí. A do oběda to vydrží teplé. Máme omiebox (obě velikosti) a food jar od hydroflask. Syn je už takhle navyklý a všude si nosí své.