icon

Mateřské mléko pro starší dítě. Pomohlo by i staršímu?

slunickovm
18. pro 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vas názor popřípadě zkusenosti. Mam 2,5lete dite a uz ctvrtou rymu za sebou momentálně i s kašlem. Kojim mimco a doktorka mi řekla, ze tomu mimcu mam stříkat mateřské mléko do nosiku, ze to obsahuje strasne moc latek na imunitu, coz jinde nikde neni. Tak přemýšlím, jestli by to nepomohlo i tomu starsimu. Co myslíte ?

zuzita15
18. pro 2019

@slunickovm za zkousku nic nedate, ale obecne to funguje pres receptory, tj. dite Vam pres bradavku vysle signal “potrebuju protilatky” a Vase telo mu je vyprodukuje. Ani si nemyslim, ze by to mladsimu pomohlo jako prevence, pokud mu nic neni... ale urcite se tim nic nezkazi

slunickovm
autor
18. pro 2019

@zuzita15 aha, ja jsem si myslela, ze produkuju protilátky, kdyz jsem s nim v kontaktu proti te jeho ryme a tak bych mu pomohla.

olga_
18. pro 2019

@slunickovm Zkus to. U nás MM pomohlo na vykapávání oka u staršího.

slunickovm
autor
19. pro 2019

@olga_ pomohlo to. Děkuji a jsem i řada, že to nenapadlo jen mě zkusit MM u staršího

astyna88
19. pro 2019

Do nosiku ne,ale starsimu jsem davala mm pit a bud se mu nemoc nerozjela,nebo se drive vylecila.

luj89
19. pro 2019

kjj, je to vselek, urcite zkus a klidne bych zkusila jestli se nepricucne, pripadne davat mm do jidla i starsimu.

slunickovm
autor
19. pro 2019

@astyna88 fakt? Dekuji

slunickovm
autor
19. pro 2019

@luj89 vyzkouším dekuji

olga_
19. pro 2019

@slunickovm Jojo, klidně i napít.

zuzita15
19. pro 2019

@slunickovm kdyby to bylo az takhle dokonale, tak kojenec nikdy neonemocni a oni i kojenci onemocni, nekteri dost casto...

slunickovm
autor
20. pro 2019

@zuzita15 hmm zase asi proc to nezkusit

zuzita15
20. pro 2019

@slunickovm jj to urcite, taky jsem to psala 😉

svetluluska
12. led 2020

No my máme doma malou, 6 měsíců a straší, jak viděl, že je kojena, tak chtěl taky. No a tak dostává mléko taky a nevím, jestli je to tím a taky rukám do dřeva, ale letos nebyl vůbec nemocný, loni, kdy mléko neměl, promarodil celou zimu.