icon

Měly vaše děti pátou nemoc? Jak probíhala?

karlajasmine
14. kvě 2017

Syn ma vyrazku, premyslime, jestli je to pata nemoc nebo alergie. Pujdu samozrejme k doktorce, ale rada bych se zeptala tech z vas, jejichz deti patou nemoc prodelaly, jak probihala? Jake mely priznaky, jak se to vyvijelo, kdy priznaky ustoupily?
(Jsem z toho trochu nervozni, kvuli svemu tehotenstvi, udajne je male riziko, ze by to pro tehotnou mohlo byt nebezpecne).
Dekuju!

yerry
•
14. kvě 2017

Dcera měla letos v lednu. První dny měla červená líčka jako u teploty, ale tepla nebyla, a měla to jen navečer. Žádné jiné příznaky nebyly, žádná teplota ani nebyla nijak více unavená.... Pak se ti stupňovali a z červených Licek byla vyrážka ve tvářích a na nose a na bradicce. Postupem asi 3 dnů to sestoupilo na předloktí a myslím že i na nožky a pak to zmizelo.... Celou dobu bez teplot, bez podráždění... Trvalo to cca týden, Mona týden a půl... Od té doby se jí ale někdy stane ze ji při únavě zrudnou líčka ale to je prý normální

lunetka01
•
14. kvě 2017

ahoj,dcera měla pátou nemoc před pár lety,ale hlavně jí chytla ode mě. Všude na mě koukali jak na exota. Byla jsem u praktika,kožařky a nakonec infekční. Prý to být nemůže pátá nemoc. Až z krve to zjistili. Jinak já i dcera jen lehce nad 37 a postupně jsme byli červené všude. Na dotek ty místa byli teplejší. Jako když se spálíš od slunce. A celé léto kdyz jsme byli na slunci,tak jsme červenali.
Lucka

karlajasmine
autor
•
14. kvě 2017

@lunetka01 a jak ta vyrážka vypadala? Diky 🙂

lunetka01
•
16. kvě 2017

@karlajasmine Spíš to byli červený plochy než něco drobnějšího. Napřed menší plochy a pak třeba celé ruce. Jako od slunce spálené. A nevystupovalo to jako klasický pupínky. Prostě hladká pokožka.😉

karlajasmine
autor
•
16. kvě 2017

@lunetka01 Diky za odpoved 🙂 Uz mame patou nemoc vyloucenou, je to nejaka alergie..

lunetka01
•
17. kvě 2017

Tak teď jen zjistit na co😉