Mimčo má skvrny, nesvědí, nebolí. Co to je?

ocicka
25. kvě 2009

Jen bych se rada zeptala jestli jste nemela nektera stejny problem a nevite o co se jedna..Prckovi se minuly tyden udelaly velke skvrny- vypadato jako velke kolo, uvnitr malicko natekle a oramovane lehce cervene..Nejdriv jsem myslela ze ho nekdo lehce kousnul, ale nemel kdo.Nesvedi to a vubec ho to neboli.Byli jsme u doktorky, ta rekla ze nevi a nejspis alergiea ma brat 10 kapek dvakrat denne. Uz ´to bere pet dni a zadna zmena..

shaula
25. kvě 2009

No já nevím, ale manžel měl něco podobného - na noze se mu udělalo velké kolo, na okrajích červené, uvnitř světlé, trošku napuchlé, ale prý to svědilo. Šel k doktorovi a prý to byla borelióza. Dostal antibiotika.
Neměl prcek někdy klíště? A nemuselo to být teď, ale klidně už dávno.

ocicka
autor
25. kvě 2009

Jejda tak to si me vystrasila, ale kliste nemel, alemame psa a ta je ma porad, tak jestli se da borelioza prenest i dotekem..On ty skvrny ma tri, dve na jedny rucicce a treti nad zadeckem.

shaula
25. kvě 2009

Strašit jsem tě nechtěla, nevím, jestli se dá borelióza přenést jen dotekem, ale myslím, že ne... Ale jistě to nevím. Manža měl tu skvrnu jen jednu. Prý to napřed vypadalo jako modřina, pak se to začalo rozlézat a střed světlat, až z toho vzniklo to kolo. Pak už bylo jasné, že to není modřina a frčel k doktorovi.

mmisak
25. kvě 2009

Ahoj boreliosa se dotykem nepřenáší,ale kromě klíště te jí přenáší i jinný podný hmyz ,komár ,včela .
Na boreliosu ti mudr může odebrat krev a odeslat na rozbor na potvrzení borélie ,jinak se to léčí antibiotiky.

ocicka
autor
25. kvě 2009

Jste tam jednou s mrnousem skocim..Ale zase tam neni videt nejake bodnuti..Uvidime 😢

mmisak
25. kvě 2009

Bodnutí tam už vidět být nemusí , někdy je reakce vytváření skvrn(tzv.stromový letokruh)v případě boreliosi i pomalejší, záleží jak rychle organismus reaguje ,někdy je reakce do pár hodin ,někdy je to otázka pár dní.

ocicka
autor
1. čer 2009

Tak vam chci jen napsat jak jsme dopadli..Podle doktorky ma prcek suchou plet, ktera jak je sucha, tak je popraskana a ze vzduch(!) se mu tam dostala plisen. Tak ze ty skvrny jsou plisen, coz me strasne prekvapilo...