Miminko se propíná do luku, máte zkušenost?

bunny123
22. srp 2014

Ahoj maminky. Moje mala (3,5m) se zacala propinat do luku. Proste jako by chtela udelat most. Dela to na zadech, ale i kdyz ji nosime v klubicku na klokanka. Vetsinou kdyz se vzteka, kdyz ma hlad, kdyz ji chci oblect bodycko. Fyzioterapeutka nam rekla, ze musi v postylce lezet na mekkem (deky) a v poradne velke zavinovacce (nehrozi, mala zavinuti nesnasi). A taky ze muze mit pretizenou pater z toho, jak jsme ji davali spatne odrihnout (odrihavali jsme dle rady jine fyzioterapeutky, hm). Taky nam hodne blinka ☹ Rikala jsem si, jestli ji z toho blinkani treba nepali zaha a proto se tak propina. Mate s tim nektera zkusenost? Dekuji.

marton
22. srp 2014

@bunny123 ahoj,v žádné případě nechci tvůj dotaz bagatelizovat,ale mě to přijde běžné,že tohle děti dělají.Odpověděla sis sama,když má hlad,je protivná,bolí ji bříško ☹ .Každý nějak projevujeme,když máme"problém".Pěkný den 🙂 .

daskagal
22. srp 2014

Naše malá to dělávala, když ji bolelo bříško. Ale to už teď moc nebolí, takže už to nedělá. Taky mě to děsilo, aby se nějak špatně nevyvíjela, ale už je to pryč.

milmic
22. srp 2014

Můj malinký to dělal běžně. Resp. při vztekání a to bylo docela často. Navštívili jsme i neuroložku a ta na§ něm nenašla nic nezvyklého, říkala, že to vidí na jeho pohybový stereotyp.
Prohýbal se u kojení, prohýbal se ve spánku, prohýbal se skoro pořád. A dodneška je to hadí muž. V šátku se mi umí tak prohnout dozadu, že ho kolemjdoucí chytají, aby nevypadl. 😅 A dělá to proto, že ho to baví a má z toho legraci. Obecně se strašně rád kouká na svět vzhůru nohama. 😅
Já kdybych udělala to, co dělá on, tak mě najdou zlomenou a mrtvou. 😅 😀

Pokud se Ti to nezdá, zeptej se fyzio, pokud to dělá jenom u vztekání, mohlo by to být jenom tím vztekem jakožto to projev těžkýho nesouhlasu. 🙂

klarisa6
22. srp 2014

Ahojky, moje dnes půlroční holčička to také dělala a ještě trochu dělá, ale také neudržela moc stabilitu na bříšku a více se přikláněla k levé straně, ve 2-3 měsících nás dětská doktorka poslala na fyzioterapii, tak cvičíme jak nám řeknou, říká se tomu "Vojtova metoda". Fyzioterapeutka, ke které chodím mi řekla, že prý to miminka takhle mívají, a že z toho vyrostou. Musím říct, že dnes už je to mnohem lepší 🙂

verusky
22. srp 2014

Mne to starsi take delala, az se mi to nezdalo, vzala jsem knihu Evy Kiedronove - Nezna naruc rodicu, kde byla presna fotka a popsano, ze je to ze spatneho zachazeni - zatizeni patere. Okamzite jsem se ucila nove zachazet s miminkem a pak to prestalo. Dnes jsem tu knihu zrovna otevrela (at uz se motivuju na porod 🙂). Dite potrebuje klubicko, pocit bezpeci a toto je projev, ze ho nema dostatecne. Zaplatpanbu za tu knihu (druhou dceru jsem od narozeni brala spravne a nikdy se neprohybala).
@bunny123

bunny123
autor
22. srp 2014

Dekuji maminky za zkusenost. Budu to dal sledovat a pripadne konzultnu s pediatrem.
@verusky Tu knihu mam taky a snazim se manipulovat spravne, proto jsem to nechapala, ale mozna ze to rozjelo to spatne odrihavani (nechavali jsme ji odrihnout sedic na koleni, naklonenou dopredu - rada jine fyzio. 😖 ) Dnes jsem si koupila i dva dalsi dily E.Kiedronove, tak jsem zvedava, co zajimaveho se dozvim.

lpamela
23. srp 2014

Mně to dělali obě děti. Malá to dělala například, když jí šlo mlíko nahoru a do nosu. Musela jsem hlídat, aby se nedusila. Jinak si nemyslím, že by to malá měla ze špatné polohy na odříhávání. Ono, když se děti začnou vztekat, tak dělají luk běžně. 😀

paraple98
23. srp 2014

Dcerka to měla taky, byla jsem poslána na neurologii, tam ji našli hraniční hyperexcitabilní syndrom a jelikož taky hodně blinkala, byla na sono a zjistili reflux. Nedoporučila nám nic, jen klasické opatření ke snížení blinkání, že jak se jí to vrací z bříška, že se i kvůli tomu může propínat, a dále nás jen sledovali a v 10 měsících nás z neurologie vyřadili a blinkat přestala nějak po roce.

adrianka1712
23. srp 2014

Mám podobný problém, ale dcérka ma rok a pár týždňov. Začala to robiť asi pred týždňom. Robí to hlavne keď je v kočiku a pri tom hrozne kričí. Nechápem, vždy milovala prechádzky v kočiku, dokázala aj 3 hodiny kludne sedkať a obzerať všetko naokolo. Teraz je ako vymenená. Má záchvaty zlosti, zúri, hádže sa o postel a pod. Má niekto podobnú skúsenosť ?

sabina009
12. pro 2020

Ahoj maminky.
Mám 3 a půl měsíční dceru a museli jsme přejít na umělé mléko a používáme asi měsíc. Nejdřív dceři vyhovoval vždy se tak 2-3den vykakala a byla klidná. Poslední týden je úplně vyměněná 4dny v kuse ji bolelo bříško a strašně plakala hlavně když se blížil večer i 3hod plakala a nemohla usnout... Napadlo mě že to umělé mléko prostě vysadím aspoň na pár dní abych ji ulevila a začala jsem ji zas kojit. 1den to bylo dobrý a zase 2dny ji bolí bříško a neustále pláče už jsme zoufalí nevím čím to může být jestli na ni něco neleze nevím.. máte nakou zkušenost nebo radu čím by to mohl být?? Moc děkuji za všechny názory a rady.

puhelin
12. pro 2020

@sabina009 Uz chce vic kontaktu. Dobre ze jste umele zrusila, ted jen pridat kontakt. Nosit v satku, spinkat spolu. Ted ji zaludek zvyka na kvalitnejsi materske, jeste se ji to smisilo s umelym v brisku.

g_m
12. pro 2020

Dělaly to obě moje děti, vždy to bylo z nějakého důvodu, chtěli vidět za sebe, vztekali se apod. Neřešila jsem, přešlo to časem.