Mohou probiotika způsobovat kojencům bolest bříška?
Snazilm se dávat pozor co jím používáme Espumisan kapky s nimi je to krapet lepší vykaká se vyprdí ale dá jí to práci kdykoli dokojím pláč , pláč dokud neusne. Masíruju, nahříváme bříško dokonce ji někdy teochu víc povolím řitní otvor aby se vyprděla ale stalle pláče. Používáme probiotila biogaia. S první to bylo to samé nějaké rady ? :/ muže to být i těma probiotikama ?
napisu co pomohlo nam....zkus si vzit malou na klin, sed rovne,bez opery, zadkem na hrane gauce, roztahni nohy a vem si ji, jakoby, aby mela zadecek ve vzduchu, mezi tvyma nohama a drz ji zepodu za stehynka, ty stehynka budou vys jak zadecek a tak ni pohupuj nahoru dolu. To nam silene pomahalo. Vyprdel se vic jak pritahovanim nozicek . Nesrovnatelny zvukově :D Kdyztak to muzu zkusit nejak vyfotit do zpravy,tak napis kdyztak
Ano, můžou to i zhoršovat probiotika. Moje nejstarší dcera měla ABKM a Biogaia jí to hrozně zhoršovala. Takže tato předražená lahvička letěla do koše. Po vysazení jí bylo lépe. Stejně tak třeba Baby Calm jí prvních pár dní pomohl, po delší době z toho měla průjmy.
Objednej prcka na osteodynamiku, aby se vyloučil KISS syndrom a poporodní traumata, když tam bude vše ok, pak bych hledala příčinu ve stravě a suplementech.
U našich dětí to byla ABKM, u syna pak i další suroviny, obě děti reagovaly i na přípravky na prdíky, meteorismus to u nich z dlouhodobého hlediska naopak zhoršovalo, problémem byly i nosné oleje u vitaminu D a probiotika byla peklo...
Nám nepomohlo nic, všechnu kapky a probiotika jsem vyhodila, vykaslala se na to a koupila Pupik a mazala při prebalovani. Odešlo to samo...Trvalo to do čtvrtého měsíce, bylo to strašne. Při prdeni jsem se smála a říkala že je to v pořádku a dobre, pak se u toho uz zacla smát...Taky jsem prdel a pusou a něco zpívala, odvedla jsem pozornost.
Já jsem u dcery používala rektální rourku.Ta vždy pomohla.
Nám třeba kluci dvojčata po biogaie šíleně zvraceli, obloukem, takže to taky letělo do koše🙂 A pak jsme zkusili Maxika z dr.Max a to jim sedlo. Ted mam 2 měsíční holčičku,netrpi na prdíky (velké štěstí!!) a davam ji obcas probiotika od Terezie a taky ok. Ten espumisan davej před každým kojenim. Taky jsme s klukama používali a někdo mi říkal, že efekt uvidím nejdříve až po tydnu,ale nejvíce pomohl prostě ten cas. Jak skoncil 3.mesic,prestalo i bolet bříško. Nebo s holčičkou, když už se krouti, pomáhá pořádně vykrkat na nasem rameni
Klidně to může být způsobené těmi probiotiky. Jak to u všeho bývá – co sedne jednomu, nemusí stoprocentně vyhovovat druhému. Zkuste jiná…