Mohou se vrátiť koliky?

berenika39
14. bře 2009

ahoj maminy, tak nějak nevím, jestli je to možné, ale posledních pár dnů se nám zase vrátilo to, co trápí mimča do 3. měsíců. Prdíky, tlačí, nic, pak se v pohodě vyprázdní, nad ránem ho to i vzbudilo. Kroutí se, přitahuje nohy k bříšku, večer jsem ho nosila s knouráním na ruce snad dvě hodiny..Je třeba půl dne v poho, pak tři hodiny promrnčí. Nebrečí, ale je neklidný a nic ho neba. Příkrmy dáváme od pátého měsíce, jí super, nic jsem ve stravě ted nezměnila, nic nepřidala, zuba nemáme a ani se nechystá.
Jediné, co mě napadá, že jsem používala pravidelně Sábíka a nedávno jsem ho postupně vysadila.
Jinak je pohodář, spí sám celou noc, usíná ok, jí, není navyklý na nošení na rukách. Tak nevím, co s ním je... 😨.
Můžou se koliky vrátit?
Dík za odpovědi!

bzucinka
14. bře 2009

Tiez ma zaujima... lebo aj na nasej som cosi podobne zaregistrovala.. (Este neprikrmujeme). ..coskoro bude mat 6mesiacov.

dnada
14. bře 2009

beri - nás to trápí taky,ale nejsou to přímo koliky,ale budí ho to k ránu taky,dospáváme tak,že leží na mě,já v pololeže,držím mmu skrčené nožičky. Nám pomáhá autosedačka,když se začne kroutit tak ho vemu a na chvíli šupnu do sedačky,on se tam sice kroutí dál ale do 10min mu jdou prdíky. Taky sem se vrátila k Baby calmu,začala sem mu znovu dávat Mimi probian,teď sem dva dny vysadila příkrmy a jen kojila + přesnídávku dopoledne a kašičku místo oběda. K pití dostává švestkovou šťávičku a vodu a stejně ho to bříško bolí,i když teď míň,jak sem vyřadila zeleninku,Dnes mu zkusím zas trochu dát,on ani tak moc nesní,jen půl malé sklenky.
Jo a začla sem ho dávat spát na bříško,to ho tolik nebolí,porkčí nožičky a vydrží spinkat i když se kroutí. Tak snad Ti to pomůže. 😉

shaula
14. bře 2009

Bzucinka: nám problémy s bříškem přestaly až se zavedením příkrmů, jinak se mi kluci trápili v kuse od 6 týdnů do půl roku☹
Berenika: nevím, jak Vám, ale u nás Sabík neměl vůbec žádný efekt, tak jsme ho postupně přestali dávat. Vyzkoušejte Baby Calm, ten nám trošku pomohl, a je to 100 % přírodní, jen tuším anýzový a fenyklový olejíček. Jinak maminy si hodně chválí probiotické kapky, ale ani ty u nás nezabraly☹ Ale pro jistotu bych se poradila s doktorkou, ještě jsem neslyšela, že by se ty "klasické" kojenecké koliky vrátily. Aby to náhodou nebyla počínající alergie na nějakou potravinu - ale nechci strašit, žádné zkušenosti s tím nemám, jen jsem četla v jiném tématu, že taky mělo mimi pořád problémy s bříškem, přidaly se i průjmy, a nakonec zjistili alergii na kravské mléko a vejce. Když ho mamina vysadila ze svého jídelníčku, bylo to OK.
Hodně štěstí.

fifinna
14. bře 2009

berinka, niesom lekar, ale podla mna je kolika to , ze babätko este nema vyvynute travenie a ked to tvojmu malemu uz preslo, tak si myslim, ze z toho uz vyrastol a toto ma bezne vetry. Podla mna sa to neda vratit. Skuste espumisan. Mozno mu nieco nesadlo v jedle, alebo to spravil ten Sabik.

berenika39
autor
14. bře 2009

ahoj, moc děkuju, nebyla jsem u pc, tak dočítám. nekojím, plně nám to vydrželo do 4 měsíce, pak jsme kvůli blindění přešli na UM NOVALAC AR. To pije stále, takže ani změna mlíčka to není.
fifinna, to máš pravdu,že kolika v tom pravém smyslu to být by neměla, jen jsem to k tomu přirovnala, prostě to podobně "vypadá". Tak já zkusím koupit Baby Calm, slyšela jsem chválu. A vlastně jedno balení Probiokapek mám ještě v lednici, ty jsou určitě neškodné, tak s nima zase začnu a uvidím.
On je totiž fakt nějakým zázrakem úplně vzorný mimčo, pohodář, klídas, takže já na něm hned poznám, když ho něco trápí ☹ .
Alergie na BKM to snad není, nevím, jestli se může projevit později než při zavedení mléka, ale jíme bílou aktivii (taky kvůli blindění) už tak dva týdny.
Jste hodný, mějte hodný a zdravý mimča!!!!!!

alishia
14. bře 2009

berenika: oni to ale klidne muzou byt zoubky. u naseho malyho to v puse taky moc nevypadalo a nakonec se to jen zhorsovalo az z toho byl zub. no uvidis. kazdopadne probiotiky nic nezkazis.a baby calmem take ne.

berenika39
autor
14. bře 2009

alishia 😀 😀 , ono to bude ještě horší, až budou zuby????? uf. ale už by bylo třeba, protože mě prudí dotazy příbuzenstva a známých: už máte zuby? našla maminka zoubek? to dostane na šaty...blablabla. No ale to víš, že mu každý ráno šmatám na dásně 😀 😀 😀 😀

shaula
14. bře 2009

bereniko, možná to horší nebude, moji kluci jsou hodně upištění, takže jsem si ničeho nevšimla a že roste zub, jsem poznala, až mě hryzl do prstu🙂

martija
14. bře 2009

ja mam tiez taku skusenost,ze ked idu zubky,dietatko viac kaka,pripadne sa oslabi imunita a uricte sa zhorsia aj prdiky,tak drzim palce aby ste to zvladli.....

berenika39
autor
14. bře 2009

ale joooo, já mám trpělivosti dost, ale sousedi....a taky je mi ho líto, jak kníká a neví coby....
Tak doufám, že třeba to ten zub rozlouskne a já vyrazím pro nějaký jarní hadříky 😀 😀 .
Počkám pár dnů a pak bych zašla k doktorce pro radu.
Dneska večer opět rušno a nepomohlo nic. Jinak přes den i přes poměrně náročnou (ŤUŤUŇUŇU budliky budliky) návštěvu babičky byl veselej a hodnej.