icon

Možné příčiny bolesti bříška nad pupíkem u dítěte

lidasedlakova
1. únor 2022

už to je asi týden co si 9 letá začala stěžovat na bolení bříška..jakmile mi to řekla nasadila jsem probiotika,heřmánkový čaj a nějak si nestěžovala..tento víkend že ji to zase bolí..v neděli jsem to nevydržela a sjela na pohotovost..tam je nezajímalo nic jiného než covid..že at jedeme na testy že to je určitě covid,že u toho bolí břicho(příznaky mimochodem žádné) a dala nám Hylak..v pondělí se se mnou dětská odmítala bavit že než bude výsledek PCR,ten samozřejmě negativní,na dnes odpol.si nás pozvala a že je to viroza a že to odezní..prý to hodně řádí..dcera průjem nemá,horečky,nezvrací,běžně jí i pije,ale toto mě zarazilo že to trvá týden.přesně nad pupíkem když se jí zmáčkne..dr.že teda at jdeme ráno na lačno na krev a dala mi žádanku na UTZ břicha..ale ten dr. je tam jen uterý,pátek..dnes měl být do 15:30..nedovolala jsme se.. a do pátku se mi teda nechce čekat,protože na doví kdy nás objednají..zítra zkusím obvolat ultrazvuky jestli by nás někdo nevzal..ale je mi záhadou co to může být ..nesetkal se někdo s něčím podobným?

te_reza
•
1. únor 2022

Nad pupkem je žaludek,ne? Co jí?

neomenia
•
1. únor 2022

Psychika? Netrápí jí něco?

bessinka
•
1. únor 2022

@lidasedlakova napadlo mě,zda se ji nechystá ms...

zmrzlinka
•
1. únor 2022

Objednej ji na dětskou gastroenterologii.Vyšetrí krev ,stolici atd. Ať užívá probiotika a zkus ji dávat pravidelně Espumisan aspoň něž budete mít nějaký výsledek.

sorboni30
•
2. únor 2022

@lidasedlakova nad pupikem je zaludek.. muze mit zánět zaludku.. chtelo by to vysetrit poradne bricho, ultrazvuk a do gastro poradny..

@bessinka menses snad boli v podbřišku dole, ne nad pupkem 🙏

lidasedlakova
autor
•
2. únor 2022

tak se mi podařilo domluvit dnes UTZ břicha.. a na nic nepřišli..že je vše v pořádku..tak já teda nevím..🙄 když tu píšete a té gastroporadně...mladší dceři zjistili před 3 rokama celakii,té starší dělali též odběry ale nic nevyšlo..je možné že by se to přece jen u ní projevilo také?

te_reza
•
2. únor 2022

@lidasedlakova a jak se stravuje? Nejí prasečiny? Není z něčeho vystresovana?

bessinka
•
2. únor 2022

@sorboni30 nevim.me teda boli cely bricho.tak at prijdete na to,co to je

lidasedlakova
autor
•
2. únor 2022

@te_reza nn,nejí..smažené jsem úplně odrourala už strašně dlouho,sladké dostává,ale né tuny..a jen jednou za týden..vystresovaná si nemyslím.uvidíme co ještě výsledky z krve zítra

lidasedlakova
autor
•
2. únor 2022

@bessinka je to nahoře nad pupíkem to mi nepřijde

carameels
•
2. únor 2022

@lidasedlakova Nemusí to nutně znamenat celiakii, jen chci říct, že mi z krve nevyšla, přesto jsem šla na gastroskopii a tam už byl těžký nález (střeva dost poškozená). Tím nechci strašit, jen že odběry z krve a negativní nález nemusí znamenat, že je vše v pořádku.
Je jí zle pořád, nebo jen po nějakém konkrétním jídle, nemáte to vypozorované?

mischel117
•
2. únor 2022

@lidasedlakova syn to ma když je ve stresu,něčeho se boji,prostě psychika,trápení.

sorboni30
•
2. únor 2022

@carameels na gastroskopii se prohlizi zaludek ne streva 😷. Streva se prohlizi pri koloskopii 🙌

esmeralda11
•
3. únor 2022

@sorboni30 nemáte tak úplně pravdu. Při gastroskopii je možné vyšetřit i duodenum (dvanáctník) - tedy začátek tenkého střeva. Používá se běžně k diagnostice celiakie. Pokud chcete prohlížet horní část tenkého střeva, koloskopií to opravdu nepůjde. Tou vyšetříte střevo tlusté a maximálně tak konec střeva tenkého. V diagnostice celiakie je vám koloskopie na nic.
Aneb není střevo jako střevo😉

codal
•
4. únor 2022

@lidasedlakova řeším to teď s pětiletou... U holčiček tohle často způsobuje psychika.. nasadili jsme Bachovy esence... Já na to trpěla jako malá.. prý je to hodně časté...

pamal
•
4. únor 2022

Syn si dost dlouho stěžovával, že ho bolí nad pupíkem. Párkrát jsme byli u pediatra, jednou na ultrazvuku a nic. Po čase znovu a byl z toho slepák. V den operace ho vůbec nebolelo vpravo dole, ale nad pupíkem, plus tam už ale bylo velké zvracení a horečka.

urtica
•
4. únor 2022

A jak moc ji to bolí? Může přitom dělat běžné věci? U dcery je bolest kolem pupku psychosomatická. Nezhoršuje se jí to třeba na konci víkendu, než má jít do školy?