Možné příčiny vyrážky na tvářičce a krku dítěte?
Zdravím, malému se dneska večer udělalo tohle na tvářičce a krčku, co by to mohlo být?

@veritanas Právě si vůbec nejsem vědoma něčeho jiného než obvykle, kosmetika je od narození pořád stejná, se zvířaty se nesetkal. Kojim a že bych jedla něco co jsem ještě neměla mi také nepřijde :(
Jak je prcek starý?
@lenulacek měsíc a půl
@anonym a teplotu neměl, nebo není nemocný? Že by to byla ta šestá nemoc, myslím? A zapotit se nemohl? No, za mě to vypadá jako alergie, zvlášť na tom krku... Nic jsi neměla? Citrusy, rajčata, papriku, ryby, čokoládu, kysané zelí, ořechy, sója?
To je podle mě ještě to novorozenecky.. i když ,,vekove,, novorozenec už není. Všechny tři moje děti to měli 🙂 nejmladší má 4 týdny a dva dny dozadu to stejný, ne li horší. Potiram černým čajem a lepší se to 🙂
@veritanas teplotu nemá, má lehce rýmu ale nic hrozného. Z toho jsem měla jen čokoládu, ale tu jim od začátku kojení a předtím nic neměl
@lenulacek děkuji, zkusím tedy ten černý čaj s uvidím
@anonym tak je možné, že to je ještě novorozenecká reakce, jak říká pani výše. Každopádně ten čaj je dobrá věc, ale pozor ať se mu nepřesuší kůže... Hlavní je, aby se to nezhoršovalo... buď teď opatrná v jídle i v hygieně, umyvej jen vodou a tím čajem..a uvidís...
Takhle u mas vypadala alergie na potraviny. Nema hlen v plence? Neblinka hodne?
@mamikry hlen v plence nemá a ublinkne tak dvakrát do týdne
Tak to je dobre. To nevypada na ABKM. Mozna mu vadi neco ve strave a jen si na to zvyka. Ta reakce muze byt i adaptacni. Jeste muze vadit kosmetika, treba oleje drazdi, nebo je to skutecne jen novorozenecke akne.
@mamikry dneska ráno už to má lepší, tak uvidíme co bude dál
Ale děkuji za reakci 🙂

No, to vypadá na nějakou alergii. Jídlo, kosmetika, zvířata? Něco nového z toho v poslední době? Pokud je kojenýc, cos jedla ty? Nebyl z vás někdo, kdo ho držel a měl nakremovane ruce nebo výrazný parfém?