Ahoj, hned na začátek - za 14 dni jdeme na 6 měsíční kontrolu k doktorce, určitě se zeptám i jí, ale nechci být za histerickou matku, co hned běhá za lékařem s každým flíčkem. Synovi se udělal na prsou takovýto flek, na dotek je to suché a jakoby hrubé. Je to asi 10 dní a postupně se to zvětšuje. Nevypadá, že by ho to svědilo nebo bolelo, asi o tom ani neví. Je na UM a už 2 měsíce má příkrmy, žádnou jinou reakci neměl. Zkoušela jsem to první týden mazat Bepanthenem, nic se nestalo, tak zkouším teď zinkovou mast. Nějaké tipy, co to může být a jak se toho zbavit?
@slunea objevilo se to asi týden po zavedení kaše k večeři. Právě mě napadl atopický ekzém jako reakce na lepek, ale podle fotek vypadá trochu jinak (sama jsem ho nikdy neměla a ani jsem naživo nikoho s ekzémem neviděla, tak mám porovnání jen podle fotek). Hlavně to má jen na tom jednom místě, netuším, zda potravinové alergie nejsou třeba na více částech těla. V mém okolí nikdo žádnou alergii nemá, takže čerpám info jen z inrernetu.
Může to být i tím, že příkrm způsobil nerovnováhu v mikrobiomu a rozjel se jeden flíček. Nemusí to být vyloženě alergie ve smyslu, že by ji dítě mělo na dýl. Pokračovala bych v mazání zinkovkou a obměnila příkrmy, aby nebyly moc sladké, moc bílé mouky, spíš zelenina a ideálně i zelená.
Nemá nějaký nový příkrm?