Multicysticka dysplázie ledviny. Máte zkušenost?

dolezu
2. lis 2019

Holky prosím o jakoukoliv zkušenost. Byli jsme teď ve 20. tt na utz a doktor nám řekl, že má malinká cystu na ledvine, ve zprávě mám napsané multicysticka dysplázie pravé ledviny, říkal, že ji nemusí ledvina fungovat a že v tom případě bude muset na operaci, kde ji odstraní, ale že se vše bude vědět až po porodu, moc se o malinkou bojím. Děkuji za každou radu.

kofolkaa
3. bře 2021

@dolezu dobrý den. Mužů se zeptat jak jste dopadli? Pokud ještě sem chodíte... díky

dolezu
autor
4. bře 2021

Dobrý den, po porodu se potvrdilo, že ledvina má cysty a je nefunkční, ale ta druhá ledvina naštěstí převzala její funkci, jezdíme jen na kontroly na nefro co půl roku, o operaci zatím nikdo nemluvil.

kofolkaa
4. bře 2021

@dolezu moc děkuji za odpověď. Ještě by me zajimalo zda se během těhotenství nějak cysty a ledvina ještě měnila ( zmenšování nebo zvětšovala ) a zda se k teto vvv přihlíželo při porodu nebo tak? Moc děkuji

dolezu
autor
5. bře 2021

Jak rostla ledvina, tak rostly i ty cysty, myslím, že ta ledvina byla i zvětšená, na posledním utz nám doktor řekl, že to vypadá, že je zdvojená, ale to se po narození nepotvrdilo. Při porodu se na to moc neprihlizelo, ale raději jsem rodila ve fakultce, než nás pustili domu, tak ji dělali jen sono ledvin a pak za 2 měsíce na nefro na vyšetření.

kofolkaa
5. bře 2021

@dolezu moc děkuji za odpověď💐