icon

Může být zánět spojivek a rýma způsobena alergií?

hanydve
24. čer 2025

Ahoj holky, už si nějak nevím rady. Synovi jsou čtyři. Je to týden, co si začal mnout ocicko, měl ho trochu opravdu jen minimálně napuchle, ve spodním víčku. Druhý den, nepatrně zalepené, nic hrozného. Od Dr jsme dostali tobrex. Syn je ale i po týdnu stále napuchlý v očích, ne vyloženě oteklý, ale je to znát, ocicko stále trochu zarudlé. Oční okolí začíná být suché, jakoby se mu dělala vyrážka. Huhňá, ale nic nevysmrká. Mořská voda nula vysledek, v noci se mu spouští krev z nosu. Včera jsme znovu navštívili Dr. Napsala nám aeirus sirup na alergii. Kdy zabere? Máme dávat jednou denně, do toho stále kapat do očí tobrex, i když hnis neteče a na noc optalmo framykoin. Je mi syna líto, nevím, na koho se obrátit nebo jak dlouho tento stav může trvat. Může to způsobit zařazena rýma nebo spíš alergie? Byli jsme i na vyšetření nosní mandle, která je zvětšená, ale na operaci by zatím vyčkali. Může tento stav být způsoben i mandlí? Díky za každou odpověď.

biciklissie
24. čer 2025

S mandlí nevím, ale mám zkušenost, že syn má problém s očima skoro u každé rýmy, většinou mírně červené, zalepené. Dcera si zase stěžuje, že ji bolí uši a když už má uši ok, ta začne o očích, že ji bolí, ale viditelného není nic. Já mám velké problémy s dutinami, tak asi je to jedno z našich slabých míst. Ale k věci, u syna se mi osvědčilo to hned řešit. Taková ta klasika, šplíchat do nosu, smrkat, ale věnovat se i těm očím. Hned, jak to začíná, ať se to nerozjede do zánětu. A nejvíc pomáhá kapat ihned optalmo septonex a to tak často, jak se může. Myslím, že říkala lékárnice, že klidně každé dvě hodiny. Tak se snažím aspoň párkrát za den. Když byl menší, tak jsem občas masírovala i kanálky, měl je jako miminko píchané. Jinak alergie to ale může být taky, já vždycky trpěla na oči u alergie jen výjimečně, letos mi to přijde hodně časté.

moundi
24. čer 2025

Může jít o kombinaci zánětu oka a možná i alergické reakce? Zvlášť když jsou očí zarudlé, suché a objevuje se vyrážka kolem očí. Alergický sirup by měl začít účinkovat během několika dní, ale někdy to chce trpělivost.

zmrzlinka
24. čer 2025

Třeba nezabral Tobrex.Co s ním zajít na očni.Ja jsem chytla zanet spojivek loni od dceři a zabrali mi až druhy ATB do očí i s kortikoidem.

hanydve
autor
24. čer 2025
@zmrzlinka

Třeba nezabral Tobrex.Co s ním zajít na očni.Ja jsem chytla zanet spojivek loni od dceři a zabrali mi až druhy ATB do očí i s kortikoidem.

@biciklissie
@moundi
@zmrzlinka
Holky děkuji, já se z toho totiž asi zblázním už. Oči dneska červené méně, hádám, že pomohl optalmo framykoin, protože do té doby, než jsme dávali jen tobrex, tak to vypadalo pořád stejně jako. Spí a já zase slyším, jak špatně dýchá, ale dýchá nosem, ústa zavřená. Sirup na alergii má dnes druhý den, tak budu doufat, že třeba do týdnu už uvidím nějaké zlepšení, nebo že se mu spustí aspoň rýma, nebo něco. O očním jsem přemýšlela. Nechám tomu ještě tak den, dva, pokud nebude zlepšení objednám ho.
S ušima to je taky lahůdka, přesně jak píšeš @biciklissie když to nejsou uši, tak zase oči. Mořská voda ať stříkáme jak stříkáme, tak hrozně po ní kýchá a vůbec nic mu nespustí, ani neuvolní.. konvičky se bojím, protože jsem mu vloni s ní zadelala na zánět středního ucha.. a Olynth atd mu dávat nechci. Jen opravdu v nouzi.

biciklissie
25. čer 2025
@hanydve

@biciklissie
@moundi
@zmrzlinka
Holky děkuji, já se z toho totiž asi zblázním už. Oči dneska červené méně, hádám, že pomohl optalmo framykoin, protože do té doby, než jsme dávali jen tobrex, tak to vypadalo pořád stejně jako. Spí a já zase slyším, jak špatně dýchá, ale dýchá nosem, ústa zavřená. Sirup na alergii má dnes druhý den, tak budu doufat, že třeba do týdnu už uvidím nějaké zlepšení, nebo že se mu spustí aspoň rýma, nebo něco. O očním jsem přemýšlela. Nechám tomu ještě tak den, dva, pokud nebude zlepšení objednám ho.
S ušima to je taky lahůdka, přesně jak píšeš @biciklissie když to nejsou uši, tak zase oči. Mořská voda ať stříkáme jak stříkáme, tak hrozně po ní kýchá a vůbec nic mu nespustí, ani neuvolní.. konvičky se bojím, protože jsem mu vloni s ní zadelala na zánět středního ucha.. a Olynth atd mu dávat nechci. Jen opravdu v nouzi.

@hanydve U nás ty oči u dcery jsme dvakrát nechali vyšetřit a nic. Asi prostě nějaký tlak v dutinách. Syn na ně opravdu trpí. Ještě bych pak zvážila u vás návštěvu alergologie. Dcera pořád pokašlávala a fakt je alergická na kdeco. Má léky a udělali jsme nějaká režimová opatření a mnohem lepší. Zpětně si to vyčítám, že jsem to měla řešit dřív. Za mě je ale alfa a omega se zbavit té rýmy. U nás opravdu postup: pořádně vysmrkat, pak mořskou vodu, chvíli počkat, zase vysmrkat a nějaké léčivé kapky nebo sprej (třeba ten Olynth). V mezičase pořád smrkat, hodně pít. Do očí kapat, ty atb a v mezičase Opthalmo. Pokud to nezabere, tak jestli má vyrážku kolem očí, tak jestli mu to nedráždí to. Mě se jednou za čas udělá ekzém kolem očí. Vlastně to ani nesvědí, ale ráno se budím se zalepenýma očima. Ono to nějak dráždí i vevnitř. Držím pěsti, je to kolikrát boj.

normalnimatka
25. čer 2025

ty oči s mandlí nebudou souviset... a na operaci probůh nechoďte, to je nejposlednější z posledních možností. napiš mi do zprávy a něco doporučim. mimochodem, pokud dejchá nosem, mandle může bejt jen mírně zvětšená fyziologicky, a nemusí to bejt vůbec problém. oni taky tu operaci v čr narvou každýmu, strašný.

ty problémy s očima může způsobovat alergie, ale myslim si, že je to pak spíš vodnatější rýma. pokud má hustou, barevnou tak bych si tipla, že to bude viróza nebo jiná brebera..., a nějaká další zánětlivější fáze.

pokud sama nevíš, co tam dát (já bych něco ještě vymyslela doma), tak bych šla k očnímu, tam budou určitě vědět líp a nedávat něco od stolu. blbý je, že často to jsou kortikoidy, což je stejně sračka, kterou bych se dítěti zdráhala dát. někdy se píšou ještě horší sračky (chemoterapeutika).

alergie se běžně musej vytestovat krví nebo pícháním, pokud vim, takže obojí nic moc pro děti...:/ já bych ho vzala na biorezonanci, ta by měla alergie odhalit a ideálně časem i odstranit.

hanydve
autor
26. čer 2025
@normalnimatka

ty oči s mandlí nebudou souviset... a na operaci probůh nechoďte, to je nejposlednější z posledních možností. napiš mi do zprávy a něco doporučim. mimochodem, pokud dejchá nosem, mandle může bejt jen mírně zvětšená fyziologicky, a nemusí to bejt vůbec problém. oni taky tu operaci v čr narvou každýmu, strašný.

ty problémy s očima může způsobovat alergie, ale myslim si, že je to pak spíš vodnatější rýma. pokud má hustou, barevnou tak bych si tipla, že to bude viróza nebo jiná brebera..., a nějaká další zánětlivější fáze.

pokud sama nevíš, co tam dát (já bych něco ještě vymyslela doma), tak bych šla k očnímu, tam budou určitě vědět líp a nedávat něco od stolu. blbý je, že často to jsou kortikoidy, což je stejně sračka, kterou bych se dítěti zdráhala dát. někdy se píšou ještě horší sračky (chemoterapeutika).

alergie se běžně musej vytestovat krví nebo pícháním, pokud vim, takže obojí nic moc pro děti...:/ já bych ho vzala na biorezonanci, ta by měla alergie odhalit a ideálně časem i odstranit.

@normalnimatka díky za odpověď. Jsem z toho hotová. Dneska ráno oči úplně v pohodě. Šli jsme za dům pověsit prádlo, byli jsme tak 15 minut venku, ne na přímém slunci. Přišli jsme domů a začal si stěžovat, že ho ocicko hrozně svědí. Říkám, to nemůžu kapnout tobrex, který jsem kapala před dvěma hodinami,tak jsem mu kapla ocuflash. Do minuty katastrofa. Úplně mu oteklo bělmo, jak kdyby tam měl puchýř.. hádám, že to je spojivka. No, nevím co s tím. Prý to nebolí, ale mě je ho hrozně líto. Moje oční má dnes až od 13h, tak ji zkusím zavolat, zda by nás nevzala, budu doufat.

normalnimatka
26. čer 2025
@hanydve

@normalnimatka díky za odpověď. Jsem z toho hotová. Dneska ráno oči úplně v pohodě. Šli jsme za dům pověsit prádlo, byli jsme tak 15 minut venku, ne na přímém slunci. Přišli jsme domů a začal si stěžovat, že ho ocicko hrozně svědí. Říkám, to nemůžu kapnout tobrex, který jsem kapala před dvěma hodinami,tak jsem mu kapla ocuflash. Do minuty katastrofa. Úplně mu oteklo bělmo, jak kdyby tam měl puchýř.. hádám, že to je spojivka. No, nevím co s tím. Prý to nebolí, ale mě je ho hrozně líto. Moje oční má dnes až od 13h, tak ji zkusím zavolat, zda by nás nevzala, budu doufat.

@hanydve určitě, snad vás vezme brzo🙂

hanydve
autor
6. črc 2025
@normalnimatka

@hanydve určitě, snad vás vezme brzo🙂

@normalnimatka tak jsme byli. Dostali jsme jen silnější antibiotika do očí.. nicméně kapali jsme sedm dní.. dneska poprvé bez brýlí venku a v bazénu. Je večer a on má zase trochu hnisu u ocicka. Mě už hrábne.