icon

Může dítě se zápalem plic na zdravotní procházku?

20. led 2025

Ahoj maminky, El mi začala nějak kašlat, tak jsem zašla k paní doktorce ve čtvrtek a dostala antibiotika klacid po 12 hodinách. Chrblala dost a prý má chycené průdušky- konkrétně levou stranu. Paní doktorka říkala něco ve smyslu, že má slabší zápal plic a že ji dáme antibiotika- v pátek na kontrolu, tudíž bude celý týden doma. No od víkendu už mi nechrble, jen trošku tudíž antibiotika zabrala, jen tedy nevím zda může na procházku třeba zdravotní. Doma se mi už nudí.. paní doktorka právě říkala, že má být doma maximálně pokud by to bylo akutní (třeba pro rohlíky) - takže samozřejmě jsme doma, jen mě zajímá, jestli jste děti braly a popřípadě kdy ven? Nemyslím hřiště. Děkuji
El má 4.5 roku

kapii
20. led 2025

Já bych ven nechodila, snažila bych se, ať malá co nejvíc odpočívá. I když už nekašle, tělo má mít další dny na zotavení se, zápal plic není sranda. Úplně chápu, že je to doma otrava, to známe všechny, když jsou děti nemocné. Ale ještě bych vydržela. Přeju hodně zdraví, ať je dcera co nejdříve v pořádku.

michaela666
20. led 2025

Dcera měla loni zápal plic dvakrát a po celou dobu užívání antibiotik jsme byli doma. Bála jsem se zhoršení stavu, protože s tím prvním dcera utekla hospitalizaci jen o fous. Takže při tom slabším už jsem věděla, kam až to může zajít.

Nevím jak u vás, ale tady máme přes den i teploty pod nulou a ten studený vzduch by jí fakt dobře neudělal.

merope
20. led 2025

V létě klidně, kdyby se oteplilo, klidně, teď ne.

glimmer
20. led 2025

já osobně jsem měla zápal plic v listopadu, a i když už jsem pak nekašlala, tak jít jen pro pečivo (coop máme cca 100 m od baráku) byl očistec, hlavně pak v bytovce 3 patra bez výtahu. A to jsem si myslela jak je mi už dobře.
U syna co měl už 5x zápal plic, naposledy skončil 10 dní v nemocnici, z toho 3 dny na kyslíku bych rozhodně nešla s dítětem ven.

patypresdevaty
20. led 2025

V tomto počasí ne

cilkat
20. led 2025

Mrzne tam. Ten vzduch je "ostrej". V tomhle počasí se zánětem v plicích ne.

felis
20. led 2025

Tak maximálně k brance pro poštu bych s ní šla 😀 nebo nasypat ptáčkům do krmítka, jestli máte zahradu. 5 minut a dom, pokud už to doma nemůže vydržet.
Zapál plic je otrava, vyčerpávající nemoc. Určitě bych to neviděla na procházku. Zbytečně se tělo vyčerpá a už tak ma dost práce s uzdravováním a obnovovanim buněk... Nemocný by měl dodržovat klidový režim dvojnásobek doby než co bral antibiotika. Nez jsem tohle pochopila, ze na tom neco je, tak se mi nemoce vracely.... A teď nemyslím ji držet tři týdny doma, ale jestliže ted ještě bere léky, tak je to něco jiného.
Dceru jsem brala vyvencit až v těch rekonvalescencnich dnech, ne když brala léky. On ten klid ma něco do sebe.

autor
21. led 2025

@felis Holky díky. Uvidíme jak na tom bude, dnes zase lehce pokašlávala a do toho se jí rozjela dost rýma, tak to nebudu podceňovat jak mi radíte. Hezký týden 🌺