Může mít moje dvouměsíční dítě atopický ekzém?
Zdravím, mám takovou prosbičku, malej má od včera na tělíčku červené fleky, a dneska přes den se mu to dost rozlezlo a má to i na rucickach a nožičkách, malému jsou dva měsíce, co by to mohlo být?

@elizsebik možná po tom jídle nevím, prášek používáme pořád ten samí
Nepřijde mi, že by ho to svedilo, je pořád stejně usměvavý
V pondělí jdeme k doktorce, myslím, že to do té doby vydrží a nebudeme muset navštěvovat pohotovost
Vypada to jako ekzem. Patrne vadi nejaka potravina nebo je to adaptacni reakce na neco u tebe ve strave. Nejvetsi alergen je mleko, vejce, soja a korenova zelenina. Nema k tomu i jine potize? Zvraceni, hlen ve stolici, spatne spani a krouceni v noci? Doporucuji dat fotku do skupiny Poradna pro atopicky ekzem, tam by ti pani mela poradit, co to muze zpusobovat.
My jsme to měli teď ve 13m. V začínajícím stádiu jsem to poslala mudr, ta mě poradila fenistil kapky a mazat ichtamolem... Po těch kapkách ulevilo se malému skoro hned.
Nám začal ekzém díky očkování teda. Asi narušená imunita a bylo. Dnes je malý rok a půl a máme klid. Tak ať máte to štěstí taky 🍀
Ano, to je kvasinka, projev atopického ekzému.
Je tady skupinka pro atopický ekzém - běžte tam, proctete si úvodní informace. Vede ji Věra Zíková a má s tím bohaté zkušenosti. Můžete navštívit i přímo její stránky, tam se budete muset vším pročíst a proklikat (stejně ty informace budete potřebovat)
A nejdůležitější info na začátek: ty červené fleky za nic na světě nemazejte mastným, ale jen zinkovou mastí!

Vypadá to jako ekzem, může to být alergie, reakce na nějaké nové jídlo, práci prostředek apod... Svědí?
Já bych zkusila dát fenistil kapky, jestli je alergie, tak hned se malemu uleví. Jinak bych poslala fotky MUDr nebo jela bych rovnou na pohotovost teď přes vánoce.