Může to být pátá nemoc?

moonulka
20. únor 2024

Syn (16m) má asi týden rýmu, neměl ale vůbec teploty. Včera večer se objevily červené fleky na končetinách, na jedné straně to má úplně slité. Je ekzematik, alergik, takže na různé vyrážky a pupínky jsme zvyklí. Tohle je ale úplně jiné, podle popisu mi to připadá jako 5.nemoc. Je mi zvláštní, že by neměl vůbec teplotu, máte s tím někdo zkušenost?

veronka_123
20. únor 2024

u syna vypadala 5.nemoc stejne (+ tedy i tvaricky), byl bez teploty a dalsich priznaku 🙂

ada22
20. únor 2024

Dcera měla podobnou vyrážku jako má syn na noze v menší míře a teplota ji vyskočila až ten den co se objevila vyrážka. Za dva dny byla bez teploty, ale nevím jestli to byla pátá nemoc nebo jiná viróza. V té době v okolí pár děti pátou nemoc mělo.

simkrk
20. únor 2024

@moonulka moje 7 leta mela nedavno sedmou nemoc..😁 Na silvestra mela horecku, jednodenni.. Pak, byl klid.. V jednom týdnu si stezovala vecer na bolest hlavy a bricha..a o 3 dny prisla ze školy cela osypana,i tvare, ruce, nohy, zada.. 😁🤷 Ryma, teplota, nejaka bolest nemela nic.. 😀 Tak zustala doma par dni a sla do skoly.
😊 Takze nejaky mirny prubej, jen jsem dala fenistil kapky aby ji to nesvedilo😊

moonulka
autor
20. únor 2024

@veronka_123 tváře se mi trochu vybarvily až dnes. Jenže to je místo, kde má ekzém a vždy když mu rostou zuby se mu zase vrátí a teď mu roste zrovna stolička. Každopádně díky za zkušenost.

@ada22 budu ho hlídat, jestli mu teplota nevyletí. O víkendu měla starší dcera horečky, ale ta je zatím bez vyrážky.

@simkrk Fenistil jsem dala hned, prvně jsem si myslela, že jde k dietní chybu a snědl nějaký alergen. Ale jinak ho to vůbec nesvědí.

zuzickan
21. únor 2024

Syn (8) měl pátou nemoc nedávno, neměl vůbec teploty ani jiné potíže, jen se prostě jedno ráno vzbudil celý osypaný, vyrážka po celém těle, od hlavy po paty... ale jinak mu nic nebylo, jen ho to zpočátku místy svědilo

dancas87
21. únor 2024

@moonulka ahoj, jako když se dívám před cca měsícem na dceru 😊 měla pátou nemoc, úplně bez teploty, jen obsypaná přesně jako tvůj synek ☺️

nupta
28. bře 2024

@zuzickan Také to tak máme. A jak dlouho měl vyrážku? Kdy jste ho dávali do školy?

zuzickan
31. bře 2024

@nupta Syn byl doma 4 dny, pak už měl vyrážku jen málo a nesvědila ho, tak šel do školy, jen jsem ho na týden omluvila z tělesné výchovy a sportovního kroužku, aby se zbytečně nepotil

nupta
3. dub 2024

@zuzickan Díky, nám to už po 6 dnech slezlo, také je ve škole a bez tv. Uf.