Mykoplasmata. Řešili jste u dítěte?

helcakab
10. pro 2020

Dobrý den, řešili jste někdo mykoplasmata u dítěte? Syn od září rýma, kašel, furt dokola, podezření na černý kasel(nepotvrdilo se), v odberech mykoplasmata 14 dní antibiotika, zdálo se, že zlepšení ale začíná opět kašlat, jsem už zoufalá☹ jinak krevní obraz železo, chlamydie vše negativní a v pořádku. Prosím o zkušenosti rady. Z orl dostal sirup a antihistamika do nosu, uvažuje se i o zvětšené nosní mandlí.do školky téměř nechodí☹

annasmyckova
10. pro 2020

naše dr. děckám dala Fromilid na 3 týdny, prý je to minimum, že mycoplasmata jsou prevíti a rádi se vracejí. Potíž je v tom, že je to něco mezi bakterií a virem, takže nemusí antibiotika zabrat. Zkuste se obrátit na Jarmilu Podhornou -má poradnu Byliny Naděje. Dobré je na noc mazat hrudnířek a záda sádlem, přes to strečovou folii a nechat do rána.

atisak
10. pro 2020

@helcakab Je potřeba to pořádně přeléčit, jinak to přejde do chronicity a to může nadělat paseku v celém těle, bohužel.

helcakab
autor
22. pro 2020

@atisak pořádně přelecit znamená co? Syn měl 14 dní antibiotika a týden byl lepší a už kašle opět☹

helcakab
autor
22. pro 2020

Tak píšu, že syn po 14 dnech na antibiotikach klacid na mykoplasmata opět kašel rýma to je zoufalé nějaké rady prosím na imunitu? Ve školce byl naposledy listopad 6 dní od té doby doma samozřejmě...dávám od srpna betaglugan k hovnu s prominutím akorát...

annasmyckova
22. pro 2020

není to doléčení, zase se mu to pomnožilo. Klacid taky není zrovna to nejlepší, lepší by bylo makrolidové antibiotikum Fromilid. Na imonologii jste nebyli? Tam bych začala.

emiju
22. pro 2020

@annasmyckova To je vtip? 😀 Klacid i Fromilid obsahují stejnou účinnou látku ze skupiny makrolidů..

annasmyckova
22. pro 2020

@emiju aha, to se omlouvám, myslela jsem, že Klacid je jiné než makrolid

atisak
22. pro 2020

@helcakab U dětí bohužel nevím. Ale zkuste na Facebooku skupinu Lymská borelióza, chlamydie... Jsou tam i lidé, co mají mykoplazmata apod. Určitě poradí, čím podpořit léčbu. Případně doporučí jednoho imunologa v Praze, který se těmito problémy zabývá, pokud by bylo potřeba.