Nárok na lázně - časté bronchitidy, snížená imunita

tomikjoejoe
29. zář 2017

Maminky, máte prosím někdo zkušenost - jakou má šanci dostat lázně dvouleté dítě, které je léčené na imunologii, kvůli snížené imunitě a často opakujícím se bronchitidám? Abychom dostali lázně musí nám dát doporučení imunolog nebo respirační poradna a pak teprve nám může obvodní lékař napsat poukaz. Z respirační poradny nás už vyřadili, s tím, že je malému dobře, ale od té doby měl během pěti měsí tři bronchitidy ...

Další otázka - jaká je šance dostat pobyt v léčebně v Jeseníkách?

Poslední otázka - je možné sebou do lázní jako samoplátce vzít sedmiměsíční miminko? Pokud bychom lázně nedostali v létě, nemám s kým se prostřídat (manžela by z práce kvůli tomu uvolňovali jen dost neradi), dvě starší děti jsou přes den ve školce, ale nejmladší dceru není kam dát. Jedna babička pracuje a jedna ji prostě hlídat nechce, že je moc malá a bohužel ani do lázní by se synem jet nechtěla.

Děkuji za odpovědi.

vendelinka08
29. zář 2017

Ano..sanci na pobyt v laznich mate. Jen si o to musite rict. Na imunologii by vam meli napsat doporuceni a pak si s tim zajit k obvodni. Nikdo vam nenabidne lazne sam. To uz jsem zjistila. Co se tyce druheho mimca...urcite si ho vzit muzete jako samoplatce. Pokud bude v postylce...mela byste platit pouze stravu. Ale kdyz je tak male...asi bych si tam rovnou zavolala a zeptala se. Nikdo vam neda tolik info jako zamestnanec lazni. Jsou ochotni vam cokoli rict...kdyz si budete zadat o lazne...rovnou si tam napiste Jesenik...aby vedeli ze chcete tam. Ja si tenktrat zadala primo Luhacovice...mame to nejblize.

tomikjoejoe
autor
30. zář 2017

@vendelinka08 Vim, ze mi lazne nikdo sam nenabidne. Pristi tyden jsem se vecpala se synem na imunologii a jdeme to resit. Jen me zajimalo, jestli je tu nekdo s podobnou diagnozou, kdo treba lazne nedostal apod.

Kazdopadne, dekuji za odpoved 🙂

vendelinka08
30. zář 2017

Synovi se potvrdily alergie a jelikož měl 3 roky a nemohla probíhat žádná léčba, tak jsem se alergoložky zeptala na lázně a hned mi dala doporučení. Lázně mi schválili bez problémů a myslím, že vám je také schválí. Není důvod, proč ne. Děti které tam byly měly stejné problémy jako vy.