Ahoj chci si jen tak popovídat s maminkama co se jim miminka narodila předčasně zda je to znát že jsou dříve nebo zda je ten vývoj pomalejší než u donošených dětiček.
Rodila jsem na 36. týdnu a malý měl nezrálé plíce , to jsme dohnali v porodnici ale díky tomu že je nedonošenec tak teď lítáme po doktorech a po vyšetřeních a pořád ho pozorují zda se správně vyvýjí a tak, no není to nic příjemného.Takže bych ráda kdyby jste se podělily o vaše zkušenosti .Moc děkuji.Mona
@maudn Ahojky nám je 11týdnů a 2 dny a od té doby co jsme spolu mi říkali at dávám 60ml UM(nekojim,nedařilo se).A tedka když jí dám 60ml tak řve a má ještě hlad.Takže dávám 90ml a známá co je dětská doktorka říkala že by si tedka měla vypít tak těch 70ml.A to vypije bez problémů,někdy vypije celých 90ml 🙂 Takže pěkně přibejváme na váze a zachvíli dohoníme vrstevníky si myslim 😀
@evusaa a pribral si stagnuje na vahe?
joj by som tych dr aj s tabulkami niekam poslala.
my sme mali opacny problem, syn priberal podla tabuliek vzdy tak o 50-100g hotova pohroma
co sa tyka jedenia, my sme vobec nemixovali, nechutnalo mu to. vsetci sa pytali ze ci uz ma zuby, tie mu paradoxne zacali vychadzat az v 11m 🙂
ano bude to presne tym 😉 ja som bola cely zivot podla tabuliek podvyzivena tehotenstvo som zacinala s 48kg teraz mam 50kg a som aj nizka tak bude asi po mne 😉
@najemnici no mě doktorka zbytečně vyděsila, řekla mi,když mu byli 3 týdny,že musí vypít 60 jinak nebude mát sílu ani na další kojení bla bla, v porodnici mi pil 60 (cca 20 z prsu 40 z lahve- to jsem ale do neho rvala více méně násilím), pak doma mi dětská řekla, že po 4 hodinach je pozde, že mám krmit co 2 hodiny no a samozřejmě to on nechtěl vůbec- to dal tak 5 z prsu a 20-30 z lahve, a já v nekonečným šíleným stresu v jednom kole, pak jsem se sklidnila, malej přibýral pěkně, ted v 7 týdnech pije z prsu 50-70 (když dá 70, tak si většinou trošinku ublinkne) a přibýrá cca 30-40 gramů denně, takže ted vidím, že je fakt pravda, že každé mimi je individuáln a na tabulky a rozumy doktorů je někdy potřeba se povznést
ahojky, neda mi nepripojit sa do tejto temy. ja nemam uplne osobnu skusenost, ale mam neterku, ktora sa nam narodila v 26. tyzdni a jej vaha bola 620gr. Bohuzial nebolo to bezproblemove tehot. mojej sestri, ale vsetci sme sa tesili ze to prezili obe. K stavu malickej po jej narodeni nam nepovedal nikto nic, nikto nedaval takemu dietatku sancu, ale nasa Bianocka bola bojovnicka a i ked nam vaha isla dole na 550gr zacala papat. v inkubatoriku bola 3 mesiace, 2 mesiace v presovskej nemocnice a potom nam ju previezli do humenneho na nedonos. oddelenie kde bola este mesiac a par dni. Teraz bude mat 2 rocky a je velka sibalka. Ziadne vynimocne zdr. problemy chvalabohu zatial niesu a dufam, ze ani nikdy nebudu. 🙂
ahoj ja som porodila teraz 12.5. v 30 tt maly mal 1320 g a 38 cm,teraz mi povedali ze ma anemiu a musia mu dat transfuziu,som z toho dost nervozna a proste nedokazem uvazovat normalne ,malinky je este na podpore kyslikom aj ho skusali odpojit ale este si nedokaze udychat sam ......
@hula Neboj neni to nic hrozne.Moj maly dostal 4 krat transfuziu.Nebojkaj zvladne to.
@danka.k
@erika160669822 dakujem diévcata ,za podporu 🙂 este sa vás spytam ako dlho ste mali deticky v nemocnici?
nie este sme nezacali klokankovat,ale uz sa na to straaasne tesim ,no ja som porodila teraz v maji 12 takze sa este asi nacakam priberat pribera chvalabohu aspon to ked uz nechce sam dychat ,mi sme v nemocnici v Trenčíne
@hula moja mala sa narodila v 34tt s vahou 1490gramov, tiez bola anemicka, to su vsetky predcasniatka..nam sice nedavali transfuziu krvnu, ale plazmu, neboj, maly to zvladne, hlavne bud s nim, odsavaj mliecko nech ma tvoje..my sme boli v nemocnici sest tyzdnov, mala nam priberala dost pomaly tak preto..no a pred porodom som bola v nemocnici 5tyzdnov, takze dokopy som tam stravila 11tyzdnov 🙂
moj maly je v 35tt, ja s tazkymi infekciami v tehu..a chvalabohu uplne zdravucky, neurologicky este v predstihu...
@hula Ahojky. Máte krásný datum narození 🙂 Moje dcerka se v toto datum narodila přesně před rokem a to ve 28 tt. Transfúze u nedonošeňátek je velmi častá. Je to kvůli tomu, jak se jim stále bere krev na testy atd. Ale ničeho se neboj. je to pro ně takový nakopnutí. Jakože jsou po té transfůzi potom takový čilejší. Malá ji také dostala a dost jí pomohla.
@vierka0 aha, tak už chápem.
u nás prišiel pôrod spontanne, neviem či sa mladý tak hnal na tento svet, ale dnes má už 2roky, a nikto by na neho nepovedal že je predčasniatko. Dokonca mu tipuju aj vyssi vek lebo je dost vysoky 😉
mali ste aj vojtovku?
@hula neboj všetko dobehne, hlavne treba byt optimista 😉
@maya79
@janakar ahojte dievcata, chcela by som sa vas opytat v ktorom mesiaci asi vasi drobci zacali papat aj kusky v strave nie len mixovanu. Moji maju 8,5 mesiaca a zatial vstko mixujeme ked skusim nechat vacsie kusky tak sa tym dusia a nechcu to jest. Co sa tyka tej vahy na ktoru som sa vas pytala tak sme boli na kontrole a dievcatko je vraj ok ale chlapcek podla "tabuliek" podvyziveny 😒 pritom krasne papa a nic mu nie je a ma len o 300g menej ako segra, tak len tolko ze zas tie uuuzasne tabuly 😉