Nějaké tipy, jak vybavit lékárničku?

kachidlo
26. pro 2013

Nějaké tipy jak vybavit lékárničku? Mám na mysli něco jako příruční a cestovní pro mně a kluka 2 a 3/4 roku. Jednu malou jsem začala nosit v létě, protože chlapeček přece občas upadl a odřeniny spáleniny jsou tu hned. V té mám oblíbený Bepanthen plus na desinfekci, náplasti, gázu, nůžtičky, jeden obvaz, pytlík na blinkání...Co do cestovní? Takové té co si vezu na dovolenou, k babičce...? Už se mi stalo, že jsem musela v cizím městě hledat lékárnu a koupila nurofen sirup. Nechci ale tahat další kabelu.

olusenka
27. pro 2013

...já bych doplnila Fenistil gel na štípance a spáleniny, pinzetku a desinfekci na klíšťata, u ostatních věcí je to diskutabilní, taky bych ráda spoustu věcí tahala radši s sebou, jenže nevím, jak pak řešit v létě problém s venkovní teplotou, jelikož ty věci, co pak člověk tahá s sebou (léky apod.), mají asi kratší trvanlivost, sirup je neskladný, čípky proti teplotě se rozehřejí.... 😒

sonik05
27. pro 2013

Tak to já nikdy ven žádnou lékárničku netahala 🙂 Malá prostě spadla, tak měla odřené koleno a ošetřilo se to až doma Ale často jsem si říkala, že alespoň náplast bych nosit měla.
Na dovolenou jsem vozila vždy něco na teplotu, kašel, ucpaný nos, vosí či včelí bodnutí (dithiaden) a jodisol na desinfekci po klíštěti (naštěstí jsem zatím nevyužila).

dana3262
27. pro 2013

Ja tam mam jeste etericky olej z levandule a takový to umely síti. Ty proužky.

klara.t
27. pro 2013

Ven sebou nic netahám, ale když jedu k rodičům, beru sebou kapky na kašel, sirup na teplotu (dříve čípky), teploměr digitální, kapky do nosu (odsávačku na vysavač - tu jen k rodičům, na dovolenou ne, jelikož tam není vysavač). Pro dcerku ted i foukačku (dostala preventivně pže měla často zánět průdušek, ale nikdy jsme nepoužili), náplast, obvaz, desinfekci, fenistil, něco na průjem...ale vím, že lékarna je všude, v ČR stačí najít Kaufland, u toho má lékarná otevřeno skoro pořád...takže to zase nepřeháním, protože je to pak velký balík co bych musela tahat...

mafeska
27. pro 2013

ven sebou lékárničku netahám. v létě mám u sebe jen náplasti. na návštěvu k rodičům beru jen nurofen sirup a bepanthen mast.
NA dovolenou moc nejezdíme ale co bych tak vzala sebou-kleštičky na klíště+jodisol, náplasti, peroxid, něco na štípance, teploměr, nurofen sirup.

ivuska027
27. pro 2013

no ja mam napr este Hylak proti hnacke a probiotika 😝