Nepřetržitě nemocné děti
Milé maminky, obracím se na Vás s prosbou o Vaše rady a zkušenosti s opakovanými nemocemi dětí. Jsem maminkou dvou holčiček, které jsou často nemocné. Už začínám být zoufalá. Jsme vždy nemocné celou zimu, ovšem letos je to vyšší level. Od října 2016 prakticky nepřetržitě až do současné chvíle - angíny, virózy, rýmy, bolesti v krku, teploty atp. Starší dcera navštěvuje školku. Po pár dnech ve školce vždy lehne a zatím rekord bylo, že odchodila týden a ten pátý již pokašlávala a posmrkávala. Když se ta starší uzdraví, lehne mladší dcera a tak je to pořád dokola. Pokud to lze, navštěvujeme "občas" nějaký kroužek, sejdeme se s kamarádkami a dalšími dětmi atp. V úplné izolaci dcery tedy nejsou, ale vždy se raduji jen pár dnů. Těšila jsem se na letošní jaro s tím, že už konečně začneme normálně fungovat ... budeme chodit ven, na hřiště s dětmi, na procházky, na kolo... Bohužel to se nestalo. Stačí, aby nás jen chladnější větřík ofoukl. Prosím máte někdo zkušenosti s otužováním předškolních a mladších dětí? Chodíte s nimi někdo do sauny a pokud ano, jak dlouho mohou být děti v sauně? Používáte někdo doplňky stravy - sirupy pro podporu imunity? Máte někdo zkušenosti s homeopatiky? Všem děkuji za případné náměty.🙂

@mrabbit Ahoj, souhlasím s Tebou. Jednak jsou děti v kolektivu a spoustu nových věcí se naučí. Dcera tam má spoustu kamarádů, se kterými se vídáme i mimo školku a samozřejmě jakmile přijdeme na hřiště, tak piští radostí, že je tam Lukáše, Adámek ... a je fuč. A přeci jen se tělíčko s těmi bacily alespoň seznamuje pomalu a nikoliv náporem až v předškolním věku. Starší dceru jsem dala do školky o rok později, tj. ve 4 letech a i tak nemám pocit, že to bylo lepší. Stonala i vloni, ale letošním školním roce bych řekla, že je to o dost horší. Jak jsem psala, jsme nepřetržitě nemocní od října 2016 a ve školce jsme vydrželi max. 5 dnů. A holky si to předávají pořád mezi sebou. Jedna se uzdraví a druhá lehne, o probrečených nocí ani nemluvě. Později jsem dceru dávala do školky i mimo jiné proto, aby na čerstvě narozenou dceru nenosila ze školky bacily a také proto, aby si nemyslela, že musí sestřičce ustoupit a že jí nemáme rádi. I přesto se do školky moc těšila a nemohla se dočkat. I když jsme byli první rok narození druhé dcery všichni doma, tak jsme si to užili. Mladší dcera byla hodňoučká, takže jsem se hodně věnovala té starší. Pořád jsme něco vyráběly nebo pekly ... pak mně už docházela inspirace. Jsem rozhodnutá, že určitě vyzkoušíme solnou jeskyni a možná od září i saunu. Musím se poptat, jak to funguje s malými dětmi. A Colostrum bych taky zkusila. P.