Nesestouplé varlátko - operace VFN nebo Motol

pavla555
10. říj 2018

Ahoj holky, byl někdo na operaci ve vfn KDDL, nebo v Motole? Jak to prosím probíhalo a jak dlouho jste byli v nemocnici.
díky

jge
10. říj 2018

@pavla555 ahoj. Zkusenost nemam, ale asi nas to taky ceka. Drzim pesticky

pavla555
autor
10. říj 2018

@jge DEKUJU☺,prej by to nemolo byt nic hroznyho, hlavne ho pak udrzet v klidu ☺ Tak uvidim. Kez by na to stacila jedna noc v nemocnici (mam doma druhy 🙈

pavla555
autor
10. říj 2018

@jge a drzim pesti at vas to mine☺

jana2381
10. říj 2018

@pavla555 my to jiz mame za sebou, ale v Krci. Nastoupili jsme v nedeli, v pondeli operace a domu jsme sli ve ctvrtek. Meli jsme to zkomplikovano i hydrokelou a kylou triselnou, takze byl vetsi otok. Jinak mi tam doktorka rikala, ze po orchidopexi se chodi domu 3-5 den a den operace se nepocita. Pokud pujdete, doporucuji koupit aspon jeden maly gelovy polstarek na chlazeni. Sice tam meli, ale moc velke (malemu byli 3 mesice). V klidu jsem nemela sanci ho udrzet, protoze se mi par hodin po operaci zacal pretacet na bok a nic se mu nestalo.

pavla555
autor
10. říj 2018

@jana2381 dekuju moc za info a rady. Malej uz ma 2roky. A v Krci dobry?

jana2381
10. říj 2018

@pavla555 tam to bylo super. Sice poprve jsme sli akutne a byli na spolecnym pokoji, ale podruhe (uz jen s hydrokelou) jsem mela samostatny pokoj a to bylo perfektni. Navic tam je herna a bylo tam zrovna i nejaky divadlo. Nejhorsi bylo, kdyz ho dovezli po probuzeni z narkozy. Pul hodiny sileneho kriku a propinani. Pry nektere deti nereaguji na narkozu nijak, ale co byly na operaci take, tak rvaly vsechny. Fakt to preslo po pul hodine a pak jeste 2 hodky dospaval. Dostaval po 6 nebo 8 hodinach leky na bolest.

pavla555
autor
10. říj 2018

Nema prosim, jeste nekdo zkusenost?

drti
11. říj 2018

Zkušenost mám, ale s nemocnicí v Táboře. Byli jsme letos, když byl malému rok a půl. Absolvoval orchidopexi i tříselnou kýlu najednou. Operoval ho dr. Prchlík, který působí v Thomayerovce a do Tábora jezdí jeden den v týdnu na operace a ambulanci.
Ve čtvrtek jsme byli na vstupním vyšetření, ale pustili nás domů s tím, že nastoupit můžeme až v pátek (v den operace) brzy ráno. Operace trvala asi 40 minut, ale nejhorší bylo probuzení z narkózy. Malý strašně plakal, pral se s námi, hrozilo, že si vytrhne všechny ty hadičky... No asi po 10 minutách šíleného boje mu píchli něco na zklidnění (s mým souhlasem). Pak usnul a po dvou hoďkách už to bylo v pohodě. Ale každé dítě to nese jinak. Vedle byla asi o 2 měsíce starší holčička a tu přivezli z operace a ona spala další 3 hodiny a ze všeho se vyspala, takže to opravdu nejde říct předem, jak které dítě bude reagovat. Ale je dobré se na to psychicky připravit, že to může být náročné, což pro mne bylo, nebude říkat, že ne. Malý pak dostal ještě kapačku a musel samozřejmě po dobu než dokapala zůstat v klidu, což byl opět trochu problém, protože je to živel. Trvalo to asi 5 hodin, než dokapala, ale nějak jsme to zvládli. A druhý den po operaci, v sobotu, jsme šli domu. Takže jen jedna noc v nemocnici, což bylo super. No a tuším po týdnu jsme šli na stehy (tuším u té kýly, ty po orchidopexi vypadly postupně samy). Oteklé to měl hodně dlouho, nejdřív opravdu hodně, postupně to odcházelo, ale i tak celkem asi 2-3 měsíce, ale normálně lítal už druhý den po operaci, ani žádné léky na bolest brát nemusel. Takže abych to shrnula, nebýt té reakce po narkóze, byl to máček 😉
Držím palce, ať už půjdete kamkoli 🙂

jana2381
11. říj 2018

@drti jee... maleho take operoval Mudr. Prchlik. Skvely lekar. 🙂

jge
11. říj 2018

@pavla555 diky

pavla555
autor
11. říj 2018

@drti dekuju☺

drti
11. říj 2018

@jana2381 Přesně, taky si nemůžu stěžovat. Chodíme stále na kontroly i kvůli druhému varlátku a vždy je moc fajn 🙂