Neštovice u půlročního mimina, jak dlouho trvají?

ladybugie
26. srp 2012

Ahojky, vím, že nejsme ve většině lékařky, ale máte někdo zkušenosti s neštovicema u půlročního prcka? Dvojče A se mi ve čt o půlnoci probudilo s 40 horčekou, která nás držela do soboty, teď už jsou teploty mírnější, ale pořád jsou. Dneska ráno se mu osypala hlavička, ale všude. Teď do večera je červenýma flíčkama osypanej celej. Myslela jsem si na šestou nemoc, ale tam se osýpá jen tělo bez hlavy a hned končí teploty. Pátá nemoc zase osýpá jen hlavu. Tak už mě napadají jen ty neštovice. Jak dlouho to trvá? Léčí se to nějak? Díky

zelvatko
26. srp 2012

neštovice se léčí, my jsme tělo mazali zelenkou a obličej tekutým pudrem, inkubační doba je 14dní než se to projeví a zmizí to do max 14dní, my je měli loni v červnu - to měla malá 14měs - a zvládla to suprově na to, že pupínků měla opravdu hodně, vůbec jí to neomezovalo, jak zaschly pupínky, tak jsme mohli na chvíli ven, jak je to zaschlé, tak už to není infekční, do 10dní jsme byli zdraví. Rozhodně dojdi k doktorce a hlavně zkonroluj pusu - malá měla aftíky aj v pusině a nechtěla papat a pít, tak jsme dostali roztok na vypláchnutí pusiny, aby se mohla vklidu napapat..

myschka
26. srp 2012

Elík je chytla v 5ti měsících od Adélky, průběh děsivej. Prej vždycky to druhí dítě v rodině to odnese víc. Koupali jsme v hypermanganu a mazali tekutým pudrem s mentolem, dostali jsme ještě fenistil kapky aby jí to nesvědilo. Jinak nezbývá než čekat až se to zahojí. Po cca týdnu se vyloupala a stroupky měla ještě asi měsíc než se vše zahojilo.

pumuckl
26. srp 2012

@ladybugie my jsme měli neštovice v 10ti měsících. Infekční začne být marod 3dny před výskytem prvního pupínku a přestává být po zaschnutí posledního pupínku. Nemoc v sobě může mít až 3 týdny než se ten první pupínek objeví, takže uklízet ostatní děti k babičkám je zbytečný, protože za ty 3dny už můžou být infikovaný a může se jim to objevit až za 3 týdny. Doporučují se různý přípravky na mazání, např. fenistil, tekutý pudr, něco dělá i bioderma, ale např. ten fenistil jen tlumí svědění. My jsme celý neštovice mazali poctivě tekutým pudrem, kterej narozdíl od ostatnách věcí, který jen tlumí svědění i vysušuje a urychluje léčbu. Dávej pozor na ty stroupky, který se po zaschnutí začnou dělat, ať je nestrhnete, protože by po tom zůstaly jizvy. Prcek by se rozhodně neměl koupat, máčet, max rychlá sprcha a opatrně utřít, nejlíp ani ta sprcha. U nás to začalo neštovicema u mě, který jsem dostala na cvičení kam jsem s prckem chodila (já jsem měla 29let, jako malá jsem je neměla) a za pár dnů to naskočilo i malýmu. Díky tomu, že jsem to prožívala taky, tak jsem věděla,že i ten tekutej pudr je dostačující proti svědění. Mazala jsem poctivě pořád, furt hledala nový a nový pupínky, abych je podchytila zavčas a malej se vůbec neškrabal.
Držím pěsti pro slabej průběh a pevný nervy!!!

ladybugie
autor
26. srp 2012

malej to má fakt všude. Druhý dvojče je zatím ok a starší dcera taky, ale vzhledem k tomu, že se všichni vzájemně stále ocucávají a jedou stejnou lžičku, tak čekám každým dnem, že se mi osypou všichni. No uvidíme zítra, vyrazím s pinďou k mudře, ať se vysloví.

petrunka01
27. srp 2012

@ladybugie naše malá taky chytla v půl roce neštovice spolu se starším.Oba měli průběh celkem v pohodě,nijak moc vysoký teploty.Měli jsme od dr. Fenistil kapky proti svědění a mazala jsem je genciálkou.Během pár dní se pupínky vyloupaly a pak během několika týdnů zmizely..