Nevíte co je to za pupínky?
Štípance to jsou, přemýšlejte, co mohlo postipat. Pomůže fenistil kapky n.gel.
doufam,ze doma nebudete mit stenice protoze tech se clovek hned tak nezbavi...
@zelenaesmolda Takhle nevypadají kousance od štěnic. Já bych paní zbytečně nelekala ;)
Já přesně podobné štípance mívám často ráno po probuzení. Štěnice doma nemáme. Zpravidla to souvisí s tím, že jsem spala při otevřeném okně a odkopaná (nebo že jsem spala někde venku v přírodě). Občas jsem i slyšela komára a nechytila.
Byli jsme teď na dovolené, ale já ani manžel žádné štípance nemáme. Na hlavě nic nemá, má to na ruce, na kolenou a nohou. No jestli to jsou jen štípance, tak pohoda, už jsem se bála nějakých nemocí....
@kassandra1 no i z tech stipancu muze vzniknout nemoc kdyz te kousne nakazeny hmyz.zasla bych rano k doktorce pro jistotu,tim nic nezkazis 🙂
@zelenaesmolda Pozor - pokud je podezření na infekční chorobu, tak nechodit, volat 🙂.
@kassandra1 Na každého leze hmyz jinak - já často mívám třeba 3 štípance vedle sebe a lidi kolem nic. Jinak jako zdravotník na táboře už jsem viděla štípance i takové, že rodiče při převzetí dítěte řešili, že to určitě musí být nějaká infekční choroba (vyzvedávali si plánovaně dítě o pár dní dřív) a šli s ním k doktorovi - a ten potvrdil, že to je opravdu "jen" poštípání.
Ale samozřejmě těžko posuzovat z fotek.
@merope pravda ale pochybuju,ze by to byl jejich pripad i kdyz stat se muze cokoliv. 🙂
@zelenaesmolda Tak den po kousnutí se nemoc z kousnutí ještě nepozná, pokud se tam jde pro podezření na infekční chorobu, tak pro změnu nechodit. Jediné, na co může být dobré tam zajít, kdyby si to moc škrábal - že můžou dát nějaká antihistamika, aby to tak nesvědilo.
@merope no zalezi na tom,co te kousne,u takoveho moru to poznas i driv ze te hryzla napadena blecha :D
Co alegrie na nejakou potravinu?
@vecerinka to by mel spis vyrazku,ne takove stipance
@kassandra1 co to teda nakonec bylo?
Asi opravdu štípance, protože to zčervenalo a od té doby co jsme doma z dovči, tak žádný pupínek nepřibyl. Ale radši ho budu sledovat.
Díky za rady, zbytečně jsem byla plašan.
@kassandra1 anglicani rikaji better safe than sorry 🙂

Jak to vypadá "odshora"? Většina chorob se spíše projevuje od hlavy či hrudníku - na nohách je divné, aby něco začalo. Mě to připadá jako kousnutí, pokud to přibývá - nemůže to být blecha? Nebyli jste někde, kde ji mohl chytit? Nemáte někde schovaného komára?