Nitky krve ve stolici. Máte zkušenost, názor?

papaja123456
15. únor 2020

Ahoj holky,

prosím vás o radu či názor. 2/2 jsem našla své 2,5 měsíční holčičce ve stolici nitku krve a trochu krvavý hlen. Ihned jsem začala držet bezmléčnou dietu a 4/2 jsme šly na očkování (rotaviry+hexa), kde jsem se radila s MUDr. Ta mi potvrdila vysazení mléčných výrobků. Nicméně do dnes se nitky krve objevují. 13/2 jsem se radila po tel. s MUDr., že ani po dietě nevidím zlepšení. Objednala mě tedy na příští týden a ještě mám donést vzorek stolice. Prý mohla prodělat malou rotavirovou infekci. Že by to vše ale trvalo tak dlouho? Jinak nic jiného ji netrápí ani netrápilo. Je spokojená. Možná řidší stolice, ale to nemusí nic znamenat? Co myslíte? Máte s tím někdo zkušenosti?

ssluniiii
15. únor 2020

@papaja123456 ať udělá doktorka stěr. U nás to byla e.coli, nasadili jsme probiotika a do 2 týdnů bylo všechno v pořádku. Držím pěsti

papaja123456
autor
15. únor 2020

@ssluniiii Ta se ale běžně vyskytuje ve střevě ne? To byla přemnožená? Probiotika brala. Ve čtvrtek doktorka doporučila vysadit.

amenophus
15. únor 2020

U nas to byl imbalanc predniho-zadniho mlika. V podstate to bylo proto, ze jsem kojila casto, kratce a hodne stridala prsa a mala pak fostavala hodne toho ridkeho mleka bohateho na laktozu a malo toho tucneho a lepe stravitelneho. Dr mi doporucila nenabizet druhy prso dokud to prvni neni prazdny a za par dni to bylo v cajku.

henky88
15. únor 2020

Možná je ještě příliš brzo - od nasazení bezmlecne diety to můžou byt i dva týdny než nitky krve zcela zmizí. Další možností je dietní chyba - bílkovina kravského mléka je obsažena v obrovské hromadě potravin (i některé pecivo, uzeniny..). Je nutné důsledně číst každou etiketu a jíst jen jídlo o kterém víte, z jakých surovin bylo připraveno. Mě malá mimo jiné reagovala nitkami krve a krvavými hleny ve stolici i na vejce, resp. bílek. Až teď, když má rok, jí byl zjištěn nějaký zanet (pANCA pozitivita) ve střevech, ktery měla a asi ještě ma od narození a který by snad měl časem odeznít. Dodnes toho ale moc nesnese

slunickovm
15. únor 2020

@papaja123456 my jsme krev ve stolici pri kampylobakterovi, ale i s teplotou. Krev i nitky jsme meli vzdy po očkovaní. Pri ABKM trvá hojeni střeva az 6-8tydnu, dle gastroenterologa dle alergologa pry au 3mesice. Mam s abkm dve deti. Musí se fakt striktni dieta a hlídat i stopy pozor na syrovatku atd. Pokud pry krev atd.retrvava i pres striktní dietu po tr dobe,pak to muze byt pry i alergie na.materske mleko.

henky88
15. únor 2020

@slunickovm také máme s abkm dvě děti. Mladší podle mě musela reagovat na histamin obsaženy mateřském mléce. Veškeré diety k ničemu. Krev a hleny se objevovaly porad, malá se nemohla vykakat, permanentně zácpy, koliky. Bývalo jí tak zle, že se nemohla ani napít jak se kroutila bolestí bříška. Neprospivala. Po nasazení Neocate obrat o tisíc procent.

klovalka
15. únor 2020

může to být různé. My jsme to měli na mléčnou bílkovinu. Po přísném vysazení z mé diety (včetně kozího a ovčího mléka - může reagovat zkříženě i na toto) potíže kompletně vymizely až téměř po 3 týdnech. Každopádně stěrem se nic nezkazí.
Jinak je e. coli a e. coli - pod tímto označením se skrývá mnoho "poddruhů" - některé jsou běžně ve střevě a nevadí a nekteré jsou agresivní a způsobují akutní nebo i chronické potíže.
Jinak viz výše - důsledně sleduj složení potravit, přidanou syrovátku jsem našla třeba i v šunce, salámu od některého výrobce. Mléčné produkty (syrovátku, mléčnou bílkovinu,..) výrobci dávají skoro všude!!

netyka
Autor odpověď smazal
Zobraz
radkan91
15. únor 2020

@papaja123456 U nás to neznamenalo nic, po nějakém čase to samo vymizelo, dcera kakala dost často, i 6x denně, takže to měla pravděpodobně z podráždění. Tenkrát mi doktorka říkala, že pokud nemá ve stolici opravdu velké množství hlenu nebo pěnu nebo opravdu větší množství krve, pokud se jeví jako spokojená, tak je vše ok....

slunickovm
16. únor 2020

@henky88 no u mladšího se to zmirnilo, kdyz ja jsem vyřadila skoro všechny alergeny. Držela jsem strašnou dietu bezmlecnou, bezvajecnou, bezpsenicnou , bez soji nakonec i bez kukuřice, samozřejmě bez alergenu viz. Seznam. na neocatu lepší, ale ani tak nedošlo k uplne naprave. Resilo se to u nej az pozde pediatrickatehdy tvrdila, ze žádná abkm neexistuje a to si myslím, ze je ten problem. Ani jsem právě tehdy netušila, ze muze byt alergie přímo na bílkovinu mateřského mléka. U druhého mame stale hlen, ale ne krev a ne průjmy a hlavně se tak nekrouti, takze prý ok.

slunickovm
16. únor 2020

@klovalka jj taky si myslím, ze ster na vyloučení infekce by se mel udělat. Jj přesně syrivatka, mleko atd. Je naprosto ve vsem, nejhorší je to u pečiva neboť tam vetsinou nic napsané neni a často se tam neco dává, takze my jsme si pekli radeji a nebo toastový chleba. Prekvapily me ovocné lízátka, párky, kečup.

janabrozova
21. únor 2020

U nás byla alergie na bílkovinu mléčnou.

misana91
7. zář 2021

@radkan91 Dobrý den, mohla bych se zeptat na podrobnosti? Do sz?