icon

Noční buzení u sedmiměsíčního miminka. Jak řešit?

natalie1709
13. dub 2025

Ahojky,otevírám téma noční buzení. Mám 7 měsíčního syna a stále se v noci budí co 2-3 hodiny. Přijde mi že první část noci spí “tvrdě” a druhou část od těch 2-3 ráno už tvrdý spánek nemá. A dost i ze spánku kňourá. Syn trpí atopickým ekzémem,máme kvůli tomu dané i speciální mlíko,ovšem v noci si malý dá mlíko jenom jednou někdy ani to nechce a jenom se třeba napije vody. Doktorka tvrdí že to noční buzení může být kvůli toho ekzému,může ho to svědit i když syn bere kapičky proti svědění. Syn mívá v noci “okno” a třeba 1-2 hodiny nespí. Což nemusím říkat, že je to dost vyčerpávající. Do toho vstává prostě mezi 5-6 hodinou ráno. Někdy se budí s kňouráním takže mu stačí to mlíčko nebo voda ale někdy se budí s šíleným pláčem a to už ho musím brát do náruče. Syn spí s námi v posteli. Zkoušela jsem řízne fígle co jsem se dočetla na internetu,ale nic nezabralo. A přijde mi že čím je syn starší je to jenom horší. Přes den mi moc nespí-dopoledne max 45 minut spánku a odpoledne na procházce dá max 1 hodinu. Proto si myslím, že “přepsaný” ze dne být nemůže. Rostou nám zuby takže chápu že na vině můžou být i zuby,ale malý se mi takhle budí od 2 měsíců to je od té doby co jsem přestala kojit a objevil se mu první ekzém,dokud jsem kojila spinkal dobře a na kojení jsem ho musela budit. No na mě celkové je vidět že si tělo na ten nespánek vlastně už zvykl.
Nějaké vaše zkušenosti a rady? Kdy vám miminka spali celou noc a jak jste toho docílili?
Děkuju🥹

martina1317
13. dub 2025

Co papa pred spanim? Davate nejakou kasicku? Pouzivate neco na zoubky? Zkouseli jste viburcol?

natalie1709
autor
13. dub 2025

@martina1317 před spaním dávám kaši. Ano zkoušela jsem gely na zuby,ale neviděla jsem rozdíl. Jinak používáme Camiliu na zuby a myslím si že to synovi pomáhá.

martina1317
13. dub 2025

@natalie1709 viburcol je cipek homeopatickej prave …

natalie1709
autor
13. dub 2025

@martina1317 teď jsem si o tom četla. Camilia co užíváme je taky homeopatika. Takže to je asi na stejno ne?

me_druhe_ja
13. dub 2025

Tohle prostě většinou neovlivnís. Každý dítě je jiný. Některé jsou pohodari a spí dobře od porodnice. A někteří nejsou schopni spát v kuse celou noc ani ve 3-4 letech. U půlročního dítěte je tohle prostě normální. I ta bdela okna. Pokud máš jen jedno dítě, snaž se s tím prostě odpočívat přes den. Mě první dítě spalo dobre (jako mimino, pak se to bohužel obrátilo díky jeho diagnóze), ale druhé dítě bylo ďábel. Holka spala jen první noc po porodu. A pak začala spát až po odstavu v roce. Nespala nikdy a nikde. Přes den 20-30min, zcela výjimečně hodinu. Přes noc se budila co hodinu, někdy i 3x do hodiny. Jenže já k tomu měla jen o rok a čtvrt starší druhý dítě, takže jsem za ten rok byla naprosto vyřízena. Ji teda pomohl odstav: od té doby zacala spát krásně, teď má 4 a je úžasnej spáč. Ale fakt každý dítě je jiný a někdy se můžeme na hlavu stavět a neuděláme nic. Je to hrozný, vyčerpávající a člověk má pocit, že už nikdy nebude lepe...ale nezbývá než vydržet

natalie1709
autor
14. dub 2025

@me_druhe_ja ano mám jenom jedno dítě a snažím se s ním odpočívat přes den. Nezbývá než vydržet a doufám že se to co nejdřív zlomí. Děkuju😊

lenivekotatko
17. dub 2025

Malej pres den total nespavec ale kasi nedal ani ve 2 letech na noc,budil se hodne,kasi ma na snidani a vecer jen nejaky pečivo,nebo zbytek oběda,cokoliv,ale zkuste nedat tu kasi,nam se to totalne zborilo tou kasi

journals
18. dub 2025

Normální. Za mě tedy naopak luxus… jestli se budí 4-5x za noc, tak se to fakt dá. Je to náročné, ale může být mnohem, mnohem hůř 😬

orangutan123
18. dub 2025

První syn se cca od 5 měsíců zhruba do 10 budil klidně půl hodinu. Nic krom drncajícího kočáru nezabíralo, takže sem klidně celou noc houpala 🤷 druhý syn začíná blbnout až po roce, do roku spával jako beránek, na mléko se teda budil, ale oproti tomu prvnímu to byla lahoda. Jinak zkusím radit vysadit tu kaši a nahradit jí něčím jiným.

bublina03
20. dub 2025

Moje dcera tohle měla do dvou a půl let..až co ji vylezl poslední zub začala v noci spát, samozrejme, ze se někdy teď budí skoro ve třech, zakňourá si a spí dál. U nas byly bdělá okna i pět hodin a nepomáhalo nic jiného než drncat v kočárku, takže může být i hůř a jak se psalo výš, velmi doporučuji, když mas jedno děťátko tak s nim odpočívat přes den. U nás do toho byl jeste starší syn uz ve škole a byl to masakr 😀