icon

Noční dušení dítěte. O co by mohlo jít?

22. únor 2025

Ahojte, jdu si pro radu. Dcera dnes šla spát naprosto zdrava a po 3h spánku najednou plny nos a začala mi takový dusny kašel a nemohla dýchat a Sypala. Vzala jsem ji k oknu, protože se nám už neco podobného asi pred 2 lety stalo, má 4. Nicmene to byla nemocná. Po nejake chvíli to u cerstveho vzduchu pominulo, občas v noci jeste zakaslala ale jinak dobrý. Byli jsme dnes u dr, ale žijeme v cizine a lekarskym vyrazum, obzvlast nemocem nerozumime. Vše bylo v pořádku s tím, že Dr vysvetlil co to bylo za záchvat. Byl tam ale manžel a vyrazu, o jaký záchvat se jednalo, nerozumel. Nenapadlo ho si to treba nechat napsat na papír aby jsme mohli potom pozjistovat a neco o tom precist. Nemáte nekdo zkušenost co by o mohlo být? Dal nám nejake cipky,ale ty jsou pro pripad uplne krajni situace,jinak prý postaci chlad nebo cerstvy vzduch... Dekuji za pomoc

efa1
22. únor 2025

To vypadá, že měla laryngitidu. Může být u malých dětí i bez předchozích známek nemoci. Pravděpodobně vám dal čípky obsahující kortikoidy.

lv
22. únor 2025

Taky tipuju laryngitidu. Nechraptí trochu? Přes den dávej Priessnitz zábal na krk, léky na odkašlání. Večer mějte chladno, tam kde spí, léky na tlumení kašle, případně něco na alergie k tomu. Ty čípky jsou kdyby se dusila.

autor
22. únor 2025

@efa1
@lv taky jsem myslela že to bude laryngitida, ale ted je skoro bez kasle, sem tam zakucka, ale je to uplne neco jiného než v noci 🤔 žádný šílený dusny kašel jen zakuckani, mluví krásné, dýchá krásne

barulina
23. únor 2025

Můj syn je u laryngotidy přes den, tedy ze startu, vždy ok, ale noci šílené, zkoncili jsme už 3 x v nemocnici. Takže za mě také larangitida, vždy až po cca 4 dnech to přejde do virozy

hanka_12345
23. únor 2025

100% laryngitida. Na to se davaji taky cipny co zaburaji praktocky do chvilinky a ze vam doporucil certvy chladny vzduch ...to je ono

dota11
23. únor 2025

Taky si myslím, že laryngitida, nejstarší na to trpěl hodně. Čípky jsme taky měli, byly to kortikoidy a používali jsme je v nejhorším.